Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (57)

plakát

Smršť (2024) 

Sme váhavý národ, a také sú aj naše filmy. Málo vecí dotiahneme do jasného, a pre všetkých zrozumiteľného konca. A také sú aj naše filmy. Väčšinou dlho vysvetľujeme a neskoro sa činíme. A takí sú aj hrdinovia našich filmov. Smršť je zhluk. Výkrik jednotlivca, ktorý robí chyby v pohnutej spoločnosti. A tak si žije film svojim všakovakým životom.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Jedna téma. Jeden nápad. Jedno rámovanie záberov. Jedna (autorská) zóna záujmu. Jeden psychedelický soundtrack. Jeden nadpriemerný záver.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Metafilm rozkúskovaný na piesočné zrnká, ktorý exceluje v mixovaní filmovej formy a popieraní pútavého príbehu. Komplexný, aj keď stále je najzaujímavejšie to, čo je skryté pod povrchom.

plakát

Dar od Boha (2005) 

Nenásilná tragikomická "idylka" s humorne nastaveným duchovným presahom, v ktorej sú hranice stanovené jasne.  Mohlo to byť viac vtipné, mohlo to hrať viac na dramatickú strunu. V mnohých aspektoch je C.R.A.Z.Y. vlažný film. V závere trpko-sladká emócia s obyčajnou myšlienkou.

plakát

A Married Couple (1969) 

Najsugestívnejšie scény z manželského života.

plakát

Toy Story 4: Příběh hraček (2019) 

Emočne ma to vyžďímalo. Ach, starneme a tie hračky ostávajú stále také isté. Toy story je to isté ale stále niečo nové.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Po hudobnej snímke A star is born a skutočnom príbehu First man je toto kombinácia oboch. Zimomriavky, herci, príbeh a tá hudba a tie hity... Po tomto filme si už nemôžete pustiť nič. Jedine ak tak božský hlas Freddieho z platne.

plakát

První člověk (2018) 

Mercury a Armstrong. Hviezdy filmu na rok 2018. Zatiaľ čo prvý vychádza z hitov skupiny a osobných problémov. Prvý muž je niečo iné, svojské, umelecky-dramatické. S krásnou hudbou. S krásnymi zábermi. Mesiac som navštívil aj ja s Nielom. Pre mňa oscarový film. PS: Od rodinného posedenia pred odchodom Niela až do konca je to bezchybný film. TOPKA. Chazelle len tak ďalej...