Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Třináctá komnata

Třináctá komnata (2004)

Psychologické drama, které jde až na kost. Žádné hollywoodské hvězdy, patos, krev, rychlé akce, surové záběry, stačí běžný život. Každá postava si nese svou bolest, nikdo není černobílý, každý má své břímĕ minulosti, své křivdy, očekávání. Nad tím vším zlomený hlavní hrdina, který na chvíli sebere sílu začít znovu, zkusit mít někoho rád, ale hlavně sebe, jenže člověk nemá svůj život tak docela sám v hrsti. Skvělí herci, skvělý Matthew, skvělá hudba, jaká škoda, že nám Brad McGann už nic nepředvede.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Moje naprostá topka. Je to jako z jiného světa, a přitom jde o obyčejný příběh svérázné holky. Když mi není nejlíp, prsknu na sebe tu nekonečnou laskavost, úžasný humor a čistotu, která na člověka leze z každého milimetru tohohle filmu. Nemá to ani malilinkou chybu. A pro mě nejhezčí a nejněžnější milostná scéna, kterou jsem kdy viděla.

Princ Egyptský

Princ Egyptský (1998)

Krásná hudba, velmi slušně a vkusně odvyprávěný biblický příběh i pro naprosté bezvěrce.

Malá mořská víla

Malá mořská víla (1976)

Když já se strašně od dětství vyžívám v tragických příbězích. Viděla jsem to snad stokrát, jako malá jsem hltala inteligentní rozpravy postav, nádherné kostýmy, nepohádkově magický podmořský svět. Strašně jsem chápala hlavní hrdinku a strašně jsem s ní trpěla. Podle mého nejinteligentnější česká pohádka.

Trosečník

Trosečník (2000)

Když mu uplaval Wilson, myslela jsem, že z toho nebudu. Film o tom, že pokud má člověk přežít, musí mít naději, musí věřit, někdy znovu ztratit, aby našel něco nového. Není to tom , jak sám přežít na opuštěném ostrově. Je o snaze člověka přečkat různá úskali osudu. Ať si zdejší cynici říkají, co chtějí, brečela jsem.

Bídníci

Bídníci (2012)

Muzikál buď milujete, nebo vás otravuje. Já ho miluju. Ten příběh každý z nás zná jako svoje boty, ale až tady mi to vlezlo až do morku kosti.  Neuvěřitelné výkony, dokonalý Hugh Jackman, Anne Hathaway, při I Dreamed a Dream jsem brečela jak želva, ale co, nejen při tom, v podstatě jsem se zmítala v emocích po celý film, jak se mi to už dlouho nestalo. Velmi slušně to dal i Russel Crowe, kterého jsem si v muzikálu vůbec nedokázala představit. Navíc tu naštěstí nikoho nenapadlo prznit předlohu vlastními nápady, takže za mě postup do mojí top desítky..