Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (625)

plakát

Noc po svatbě (2020) 

Dlouho jsem nekomentoval film. Izraelský alternativní film - to o něčem vypovídá. Rozhodně by si to nikdo neměl pouštět s vidinou klasické béčkové americké komedie. Tento snímek má několik zápletek a graduje až do samotného konce. Už dlouho jsem neviděl takto umělecký film, který bych ocenil (já, běžný a obyčejný člověk). Nehodlám si ho dříve než za rok nebo 2 pustit znovu, ale musím ocenit jeho kvalitu. A asi Vás zklamu, nejlepší je posledních 20 minut filmu.

plakát

Phoenix, Oregon (2019) 

Nejedná se o komedii, ale o kvalitní filosofické drama. Zasáhly mě herecké výkony, kamera, scénář a přestože byl děj pochmurný a povětšinou v pesimistické náladě, tak jsem si vzpomněl na slova profesora českého jazyka: "Většina nejlepších literárních autorů psala pesimisticky."

plakát

Šprtky to chtěj taky (2019) 

Upřímně jsem od tohoto filmu očekával něco úplně jiného. Čekal jsem příjemnou komedii na způsob Holky to chtěj taky, ale dostal jsem špatnou verzi Zahulíme uvidíme. Všechny dobré myšlenky, které film měl zkazil ve chvíli, kdy přišly.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nejsilnější byla úvodní a poslední scéna, kde stříkají emoce a člověku naskakuje elektrizující husí kůže. Film byl plný Queenovských songů, rozhodnutí, šílících fanoušků, milostných i kamarádských příběhů a Freddieho Mercuryho. Každý člověk je jiný. Má jiné zájmy, profesi, vyznání, pohlaví,... Ale Freddie Mercury ty všechny lidi uměl spojit. Všichni se postavili na ten obrovský stadion a pustili se do dupání i tleskání v rytmu písně We Will Rock you. Bohužel nedokážu v tuhle chvíli film ohodnotit, tak dávám zatím 4 hvězdy než se na film kouknu znova.

plakát

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) (TV film) 

Musím říci, že jsem byl zpočátku hodně skeptický, ale tím víc má tato pohádka zasloužené hodnocení. Na konci jsem byl dohnán k slzám a donucen k velké pochvale neotřelého nápadu. Kéž by bylo více takovýchto pohádek.

plakát

Vodníkova princezna (2018) (TV film) 

Nedokážu hodnotit tu hlavní stránku a to je to, jestli je to dobře natočeno pro lidi neslyšící. Toho, že jsem to mohl zhlédnout, a ještě jsem k tomu měl zvuk, si moc cením. Jinak se mi pohádka líbila. Byla jednoduchá, ale vystihující.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Musím říct, že mě film hodně překvapil a že jsem si ho užil. Změnilo mi to pohled na Lady Gagu.

plakát

Chůva na zabití (2017) 

Příjemná oddychovka s trochou krve. Sice to bylo celou dobu takový rozpolcený, ale na druhou stranu to, dodávalo filmu šmrnc. Pro lepši zážitek doporučuju pustit v noci.

plakát

Největší showman (2017) 

Vždycky jsem si myslel, že filmy hodnotím na základě toho, jakou měly hudbu, kameru, herecké výkony a tak dále... Ale u tohoto filmu jsem zjistil, že to vše je jen zástěrka toho, jaký mám z filmu emocionální zážitek. Doteď jsem nezažil moc filmů, kdy jsem měl chuť tančit, smál se a zároveň mi tekly slzy. Tento film vše změnil.

plakát

Potvora (2017) 

Film hodnotím velmi kladně. Asi nepotěší mnoho žen, viz komentáře, ale v tom případě doporučuju tlačítko off ;) :D Užil jsem si několik filmových zvratů, vztah s "nadhledem" a dokonce jsem měl poprvé v životě odpověď na otázku ženy: "Můžeš mi říct příklad?" Navíc jsem si to mohl vrátit a přesně tu scénu znovu přehrát :D