Reklama

Reklama

Phineas Taylor Barnum (Hugh Jackman) je vizionář, jehož upřímné nadšení je naprosto nakažlivé. A to i v časech, kdy jeho nezlomný optimismus a energie jsou jediným bohatstvím, které zrovna má k dispozici. Barnum začíná svou životní cestu vedoucí až k hvězdnému úspěchu s naprosto prázdnou kapsou, za to však s hlavou plnou fantastických nápadů. Díky nim vytvoří a postupně sestaví fascinující show zaplněnou úžasnými žongléry, tanečníky, akrobaty, vousatými zpěvačkami, nejsilnějšími, nejmenšími i nejvyššími muži. Z jeho představení se navzdory mnohým předsudkům stává celosvětová senzace. A Barnum úspěch své show dokáže náležitě podpořit pomocí do té doby nevídané reklamní kampaně, která mu vyslouží označení „princ humbuků“ a jeho jméno se stává synonymem pro pořádně nafouknutou propagaci. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 5

Recenze (564)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

105 minut stopáže a přesto jsem měla dojem, že se příběh nestihl pořádně rozvinout a jít víc do hloubky. Sledujeme sice život P.T. Barnuma v podání Hugha Jackmana a to, s jakým elánem a nadšením propaguje své nápady na grandiózní cirkus plný kuriozit, ale z nějakého důvodu to celou dobu brousí jen po povrchu. To, že se film nevěnuje blíže vztahům hlavní postavy s jeho manželkou a rodinou, by se snad dalo ještě odpustit, ale je zvláštní, že nám nedává nahlédnout ani do procesu tvorby všech těch famózních představení a hlouběji do vztahů s oněmi kuriózními lidmi, kteří jeho „show“ tvoří… Barnum jakožto hlavní postava působí většinu času jaksi odtrženě od ostatních postav a některé důležité prvky příběhu (jako například právě tvorba jeho cirkusu a nábor účinkujících) si odbydeme v rychlém sledu během jedné písně. Většina věcí, včetně tématiky odlišnosti ve zkostnatělé odsuzující společnosti, je jen tak načrtnutá a větší prostor ve filmu nedostane. Nakonec je z toho prostě jen muzikál, který povrchně zobrazuje život P.T.Barnuma a pár vedlejších postav, ale moc víc toho nabídnout nedokáže. Některé písničky jsou hezké, ale většina zas tak chytlavá ani zajímavá není. Navíc mi trochu vadilo, že děj filmu někdy přejde do písně takovým tím umělým nepřirozeným způsobem (což se u některých muzikálů děje a osobně to nemám ráda… preferuju muzikály, co mají větší cit pro rovnováhu mezi písněmi a zbytkem vyprávění). Nakonec tedy musím konstatovat, že na to, jak grandiózně se film tváří, to pro mě až taková podívaná nebyla. Herecké výkony fajn, ale provedení a obsah pokulhávají. Nedotažené dílo, které selhává na půl cesty v tom, co chce (nejspíš) divákovi ukázat a předvést. ~(3,1)~ ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Pokud ve mě nějaký film dokáže vyvolat mrazení v zádech, slzy a úsměv, tak má u mě pětihvězdu jasnou. Tomuto se všechy tyto aspekty podařily. Mrazení při songu This is Me, slzy radosti při songu From now On a úsměv při závěrečném vystoupení. Tento film možná není dokonalý, ale má to, co dnešním snímkům většinou schází, srdce. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman kraluje v tomto dobovém muzikálu, který je skrz na skrz "prošpikován" chytlavými písněmi a pozitivní energií. The Greatest Showman Vás vtáhne hned na začátku svým úžasným tempem a kadencí, která nedává prostor téměř žádným hluchým místům. Rovněž musím zmínit i brilantně nacvičenou choreografii, která místy vážně bere dech. A pokud Vám ani toto nestačí, vězte, že pohled na všechny herce, kteří si svoje party vážně užívají, je vážně k nezaplacení. Skvělá práce! „When the sharpest words wanna cut me down/Gonna send a flood, gonna drown them out/This is brave, this is bruised, this is who I'm meant to be/This is me.“ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Protože nemám rád muzikály, tak bych rozhodně nečekal, že se mi tento film bude líbit. Je to ale fakt dobře pojaté a skvělé písničky a taneční čísla vás do toho vtáhnou. Hugh Jackman se na roli Barnuma opravdu hodí. Zachycuje to jeho příběh od začátku až po ona úžasná vystoupení. Pro fandy tohoto žánru to bude určitě příjemná podívaná. Obsazení je taky super. "Vlastním 12 nákladních lodí v Jihočínském moři." ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) NEJVĚTŠÍ SHOWMAN mě opravdu zabavil, na volný večer ideální volba. Jedná se o nenáročný snímek braný jako částečně muzikál. Výběr písní se celkem povedl, hlavně ta úvodní, která se opakovala vícekrát. Je to celkově pěkně zahrané, takže to nemůžu nijak kritizovat. Ale ? To velké ALE zmíním, že to mělo o dost vyšší potenciál. Bylo to z filmového hlediska takové nedodělané. Nicméně, je to jen můj názor. Kdyby byla delší stopáž, možná by bylo víc času na prohloubení emocí a jednotlivých postav. Takhle mi to přišlo moc urychlené. I úvod byl jak z rychlíku. Dětství, trvalo to pár minut a hned tu máme dospělého chlapa. Navíc to měl hlavní herec, showman takové moc jednoduché. Ale to jsou detaily, já se bavil, sice to nebudu sledovat opakovaně, někdy si to možná ještě pustím, ale jako jednohubka to bodlo. V podstatě nic mě na tomto bijáku nepohoršilo, jen se z toho dalo vyždímat mnohem víc. Přesto ty nejslabší možné 4* dávám zaslouženě. Hugh Jackman chvílemi opravdu zářil. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku na adrese 1 E 78th Street. (Varan)
  • Rebecca Ferguson (Jenny Lind) pri natáčaní scén v opere síce spievala, no v konečnej verzii filmu počujeme hlas Loren Allred. (nirvana91)

Související novinky

Největší showman se vrátí

Největší showman se vrátí

27.02.2019

Zatímco hvězdný australský herec Hugh Jackman (Logan, Hlavní kandidát) vyráží na své světové turné The Man, The Music, The Show, inspirované nejen jeho mnohačetnými muzikálovými rolemi, ale také… (více)

Cats si vyškrábnou na Star Wars

Cats si vyškrábnou na Star Wars

01.09.2018

Studio Universal stanovilo oficiální premiéru nové verze muzikálu Cats s Taylor Swift a Ianem McKellenem na 20. prosince 2019. Znamená to, že snímek režiséra Toma Hoopera (Králova řeč, Bídníci)… (více)

Disney je zase rekordní

Disney je zase rekordní

29.06.2018

Ať už na letošní blockbustery říkáte cokoliv, jedna věc nelze Hollywoodu upřít – umí si na sebe slušně vydělat. V posledních letech se to daří zejména studiu Disney, díky kterému už pokladny… (více)

Reklama

Reklama