Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Western
  • Krimi

Recenze (433)

plakát

Absolutní moc (1997) 

Film s několika velkými jmény, k tomu navíc i s Clintem Eastwoodem... A já ho neznal! Už vím proč. Vůbec se nepovedl:)

plakát

Absolvent (1967) 

Nádhera. Úvod ve stylu "co na to tatík" vezme brzy za své a Beník do toho pěkně rychle spadne. Dustin Hoffman možná ve své nejlepší roli, k tomu skvělí Simon & Garfunkel, a jako třešnička na dortu výborná závěrečná scéna.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Ani zdaleka ne taková šílenost, jak se zpočátku tento snímek jeví. Hutné momenty zde mají své místo, Jensen je navíc kompenzuje hodně svéráznou komediálností. I přes naprostou absurdnost většiny scén vše vyzní docela jasně.

plakát

Adios Django (1966) 

Někdy v polovině filmu jsem si uvědomil, že jsem to už kdysi viděl. A v tom je ten problém. Lehce zapomenutelné béčko, jakých ve své době vznikly tucty. S původním Djangem od Sergia Corbucci to nemá nic společného. Nemám proč si tento film pamatovat. Adios Django:-)

plakát

...a jitra jsou zde tichá (2015) 

No já nevím, jeden sovětský Rambo a pět pořád skvěle vypadajících modelek. Aspoň že tak, jinak bych to nedokoukal.

plakát

Americký sniper (2014) 

Trauma z Vietnamu nebo ze Zálivu, tady se asi nic nového vymyslet nedá. Eastwood se snažil podle očekávání o reálnou výpověď a dopadlo to myslím i dobře. Je snadné sedět v kině na zadku a myslet si něco o Rambovi a shazovat americký patriotismus pro Strýčka Sama. Ale kdo by si to místo kecání šel zkusit? Také bych nezapomínal i na to, jak málo stačí, aby hořela koudel i za naším zadkem...

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Iñárritu mi nesedl ani tady, ani ve filmu 21 gramů. Mám z něj divný pocit... Jedině poslední povídka už konečně nebyla to jeho ujetý psycho.

plakát

Anděl Páně (2005) 

Výprava nevýprava, lepší pohádku (pro dospělé) u nás už dlouho nikdo nenatočil. Sice trošku rouhavá, ale vtipná:-) Od oltáře rovnou, direkt, přímo nahoru.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Tak to byl tedy sešup! Kde byl Anděl Páně zajímavý, tam je dvojka jeho opakem. Prázdná, hrubá, hloupá. Určitě ne pro děti! Takové to malé rouhání v prvním filmu bylo i vtipné, a přestože nejsem "praktikující křesťan", tady mi to už hodně vadilo. Snaha "vytěžit" z věci co nejvíc přešla až k vulgaritám a vlastně ani moc nechápu, jak se tomu může někdo pořád smát. Pro mě opravdu nepohádkový "zážitek", velké zklamání. Pokud tuto "pohádku" někdy uvedou kupříkladu na Slovensku, pověsí tam Stracha za uši:)

plakát

Anthropoid (2016) 

Srovnání se Sequensovým Atentátem se tu přímo nabízí, to je jasné. O to víc jsem byl na tento film zvědavý. Zatímco na starší verzi se z mnoha důvodů určitě ještě znovu podívám, Anthropoid je pro mě dobře udělaná jednorázovka. Je moc dobře, že tento film vznikl.