Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Je zázrak, když film dokáže zhmotnit a naplnit představy diváka a přesvědčit ho o tom, jak má vypadat dílko patřící na pomyslné filmové nebe. Diváka na různém stupni filmového povědomí, ale třeba i diváka jako jsem já - tedy bez jakéhokoliv filmařského vzdělání. Diváka, který je značně vybíravý a ofrňuje se před kdejakým skvostem, před kterým se jinak vše v prach hroutí. Diváka přesyceného přehršlí všech možných filmů, které vytáčejí číslo jeho paměti, aby se připomněly. Žádné opěvné ódy ať nikdo nečeká, jen pouhý dík za ten kousek štěstí, který jsem mohl prožít v průběhu a vychutnat po skončení této westernové lahůdky. A když Tenkrát na západě opět někdy vytočí číslo mé paměti, zaručeně pocítím vděčnost, že byl vůbec tento film natočen. P.S. - Pro mě nejlepší western.

Lovec jelenů

Lovec jelenů (1978)

Kdo se cítí být horlivým divákem nebo kdo je jen obyčejný filmový blázen, co hodlá prožít zážitek z filmu, aby mu zůstal uchován popřípadě se občas vracel, ten musí vidět film Lovec jelenů.

Americká krása

Americká krása (1999)

Jestliže jsi nešťastný, starý chlap, kterého něco žere a když se manželství stane reklamou na normálnost, zakřič si, zakuř si trávu, sveď mladou holku, prostě udělej NĚCO. Film s několika silnějšími momenty, setkání obou mužů v garáži, nebo když je krev rudější, než okvětní lístky symbolu A.K., je nejen pro nás-realisty s romantickou duší. Vítejte u Veselého kuřátka.

Zlomené květiny

Zlomené květiny (2005)

Být či nebýt sám? To je odvěká otázka nás mužů. Bill Murray v roli poněkud introvertního sukničkáře umí hrát i když zrovna nemluví a Jim Jarmusch dokázal využít jeho hereckého potenciálu opravdu beze zbytku. Hodina a tři čtvrtě skvělé podívané rozhodně není prohospodařeným časem.

Vratné lahve

Vratné lahve (2007)

Film z naší produkce, který mohu vidět po čase i vícekrát. Je dobré vědět, že pro českého diváka nemusí být klasikou jen Kameňák, Babovřesky a další legrační pecky, ale i třeba tento poctivě provedený, melancholicky ladění a přesto citlivý film Vratné lahve.