Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (730)

plakát

Pluto - Episode 5 (2023) (epizoda) 

Velmi slabý díl. Seriál ztrácí šťávu - jakoby tvůrci nevěděli, co dál (ale nejspíš se jen snaží natáhnout děj, než dojde k nějakému rozuzlení). Bída..

plakát

Pluto - Episode 4 (2023) (epizoda) 

V této epizodě se hodně hraje na city. Navíc postava Hérakla je značně plochá a nezajímavá.

plakát

Pluto - Episode 3 (2023) (epizoda) 

Jak dobře vědí tvůrci dokumentů: když chceš zvýšit atraktivitu pořadu, hoď tam Hitlera. I scénáristé Pluta se této poučky přidrželi, a skutečně - hned bylo o zábavu postaráno. Ale je potřeba dodat, že jejich postava Adolfa je pojata zajímavě, nápaditě - určitě nebudí hrůzu, spíš soucit..

plakát

Pluto - Episode 2 (2023) (epizoda) 

Tady už nastupuje mezinárodní politika - parafráze na (nezákonnou) invazi američanů do Iráku. A taky mezi hlavní hrdiny přibydou děti - samozřejmě, bez toho by to nebyli Japonci.. Ale pořád to má dobrou úroveň.

plakát

Posedlost (1981) 

Protože bych se rozhodoval mezi čtyřmi hvězdičkami a odpadem (ale nic mezi), nechám radši bez hodnocení. Můžu jen potvrdit, že filmu jsem vůbec nerozuměl a od zhruba poloviny jsem se o to ani nesnažil. A kdybych měl aspoň trochu popsat svůj pocit: asi takový hodně ujetý Lynch říznutý Cronenbergem (i když o řezání v souvislosti s tímto snímkem raději nemluvit). Ale i přes nechápaní jsem se kochal některými scénami. A nádherou Západního Berlína osmdesátých let - už je mi jasnější, že ho Nick Cave tak miloval..

plakát

Ztracená města Trójanů (2020) (TV film) 

Velmi slušné zpracování zajímavého tématu. Mluví zde výhradně odborníci a mluví zásadně k věci! Jaké osvěžení oproti většině současných dokumentů plných balastu, zbytečných řečí a záběrů odvádějících pozornost od podstatného, navíc většinou doprovázených otravnými, sebestřednými moderátory, kteří by raději dělali dokument o sobě než o historii. Za mě super - víc dokumentů tohoto formátu!

plakát

Zabiják (2023) 

Inspirace herní sérií Hitman je jasná (a hned v úvodu i přiznaná stejnou grafikou titulků). Jenže na rozdíl od charismatického Agenta 47 zde v roli zabijáka sledujeme nesympatického korporátního hipstera. A jeho nepřátelé/oběti nejsou lepší. V tomto filmu opravdu není možné najít jedinou sympatickou nebo aspoň charismatickou postavu - není s kým se ztotožnit, není komu fandit. A tak děj plyne jako nezáživná, nepodařená gamesa, kterou dohráváme jen s pocitu jakési povinnosti ("Když už jsem si to koupil..", že). Pokud jde od tvůrců o potměšilou myšlenku, jak by Hitman mohl vypadat v našem reálném světě, tleskám! A až ho příště budu hrát, nebudu na to myslet..

plakát

Samuraj (2009) 

Spousta balastu a zbytečných řečí/záběrů (obzvlášť začátek je úmorný), ale postupně se přidávají i zajímavé informace, takže celkový dojem není špatný.

plakát

Taxikář (1976) 

S leckterou legendární klasikou mám problém, ale tohle se mi celkem líbilo. Travisův rozpad mi chvílemi připomněl Jokera, až na to, že De Niro působil stále víceméně sympaticky (asi hlavně proto, že na rozdíl od postavy Joaquina Phoenixe nechytal neurotické stavy). Závěrečná přestřelka mi přišla trochu absurdní a ten konec jsem nejspíš úplně nepobral: chápu, že to asi nebylo myšleno jako za vlasy přitažený happyend (nejspíš měl působit mrazivě), ale já se nemohl ubránit pocitu, že je to vlastně celkem v pohodě - vždyť ten Niro byl fakt sympaťák..

plakát

Pluto - Episode 1 (2023) (epizoda) 

Podmanivé! Klasicky japonské střídání patosu a sentimentu na hranici kýče, "laciná" animace, a k tomu detektiv jménem Gesicht - no ze začátku jsem se spíš smál, ale postupně si mě to nějak získalo a začalo se mi to líbit. A můj výsledný dojem byl velmi pozitivní.