Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Nadja

Nadja (1994)

Poprvé jsem film viděl v improvizovaném art-kinu v aule přírodovědecké fakulty v Brně. Když jsem vyšel z auly, rozloučil jsem se s přáteli a cítil se velmi divně. Cestou domů jsem si musel dát vodku. Film ve mě dlouho dozníval a začal jsem ho chápat teprve, když jsem ho převyprávěl kamarádce. Tento snímek pro vás může být skvělý zážitek, ale asi vás musí potkat ve správné náladě..

Kdo je tady ředitel?

Kdo je tady ředitel? (2006)

Lars von Trier bývá asi častěji obdivován za jiné filmy, ale já mám od něj nejraději tuto komedii. Skvělý humor, který si bere na mušku hlavně herce (ostatně tento motiv lze nalézt u mnoha dalších režisérů, což napovídá mnohé o vztahu těchto dvou profesí), manažéry a Dány. Také český dabing (HBO) je zde perfektní.

Pod ochranou nebes

Pod ochranou nebes (1990)

Podivný příběh, ve kterém se mísí starý a moderní svět. Pomalé tempo a zvláštní atmosféra někdy připomínají spíš sen. Z celého snímku sálá teskno. Vypravěčův monolog na konci filmu je jako bodnutí do srdce..

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Neznám jiný film, ve kterém by vše tak skvěle fungovalo: příběh, hudba, vizuální stránka, herecké výkony - všechno jak z učebnice! A za poznámku stojí i to, jak se scénáristé postavili k původní Dickově knize - tady nejde jen o nějaké drobné změny v příběhu, ale spíše o dialog s ní, přičemž výsledek (pohled na replikanty) je oproti předloze naprosto rozdílný. A kterou scénu vybrat, jako tu nejsilnější? Pronásledování (následné zastřelení) Zhory v dešti a průsvitné pláštěnce? Setkání Deckarda s Tyrellem a Rachael? Nebo závěrečný souboj? Či se jen kochat při přelétání nad městem? Při tomto filmu člověk opravdu oněmí úžasem..

Čarodějův učeň

Čarodějův učeň (1977)

Krása.. Ani nevím, kolik roků mi bylo, když jsem tuto pohádku viděl poprvé, ale už tehdy mi přišla úžasná. A taková mi příjde i dnes. A písnička, kterou zpívá hlavní hrdinka je tak krásná, že se zaryje do srdce nejen Krabatovi, ale jistě i mnoha divákům - mě teda určitě..