Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (208)

plakát

Admirál (2015) 

Spíše než o námořních bitvách je to film o politických intrikách, tj. většina se ho odehrává nikoliv na moři, ale v parlamentu nebo v sídlech politické a vojenské honorace (a obvykle formou v podstatě zbytečných keců). Co se týká samotných námořních bitev, tak ty jsou všechny vypadající téměř identicky a to pokaždé převážně tak, že tam lidé poletují ve zpomalených záběrech společně s miliony třísek z lodi po zásahu dělovou koulí. Celkově je to nuda.

plakát

Aljaška (1996) 

Jedna hvězdička za aljašskou přírodu a za zdařilé herecké výkony, které podalo roztomilé lední medvídě:-) Jinak je film naprosto příšerný - hrozný schematický děj, kdy se holka a kluk pěšky a chvíli také na kobercovkou slepované kánoi, kterou mimo jiné i sjedou peřeje, vydávají do drsné přírody zachránit svého otce, který havaroval s letadlem, zatímco je vrtulníkem honí dva pytláci. Celé je to plné klišé, stupidit a debilních dialogů. Holka je ošklivá, nesympatická a strašně uřvaná - "Šóóóóóónéééé, Šóóóóóónéééé...!!!" se ozve snad každé tři minuty. Kluk příšerně přehrává a když taky zrovna něco neřve, tak má pořád "dramatický" výraz s otevřenou hubou a vyceněnými zuby, přičemž vypadá jako retardovaný orangutan s obličejovým tikem a hysterickou neurózou.

plakát

Americká krása (1999) 

Ani jedna z postav není normální, je to samý vystresovaný cvok a v každé druhé větě je zmínka o ptáku nebo aspoň o honění. Takže nejvýstižněji se to dá vyjádřit slovy: je to ptákovina.

plakát

Apollo 13 (1995) 

Celé to drama možná se zatajeným dechem sledoval celý svět, ale u tohoto filmu jsem se já osobně dost nudil. Kromě pár vyložených nesmyslů, které by byly každému Čechovi s dokončenou základní školou naprosto zřejmé, zatímco Američani nad tím sestavují "bádací" komise, se mi vcelku líbily ty pasáže, kde posádka řeší technické problémy. Naprosto příšernou (a bohužel většinu času zabírající) částí filmu jsou záběry na ubrečené rodinné příslušníky astronautů a jejich srdceryvné výlevy, které jsou stejné ve všech katastrofických/válečných/dramatických filmech.

plakát

Barbar Conan (1982) odpad!

U tak kultovního filmu bych nečekal, že to bude taková nekonečně dlouhá nudná užvaněná hovadina, kde se za ty dlouhé dvě hodiny (u nichž se zdá, že jich je spíše tak osm) nestane prakticky nic, co by stálo za pozornost. Jen samé kecy, žraní a nekonečně dlouhé scény. Tuhle hovadinu nezachrání od nejnižšího hodnocení ani časté využívání funkce fast forward.

plakát

Bez motivu (1971) 

Zřejmě je to způsobeno tím, jak je film ohlodán zubem času až téměř na kost, ale je to strašná nuda. Za celou dobu jsou tam doslova tři akční scény, přičemž nejdelší z nich trvá možná dvacet vteřin. Jinak jsou to samé výslechy, přičemž dialogy jsou neustále doprovázeny tím, že si dotyčné mluvící osoby do zblbnutí sedají na nejrůznější kusy nábytku a zase z nich po pár vteřinách vstávají. Připomíná to nějakou divadelní satirickou hru pro herce postižené ADHD. Je to nejen "Bez motivu", ale hlavně bez děje, bez napětí, bez emocí a bez čehokoli, co by mě přimělo to někdy v budoucnu přetrpět znovu.

plakát

Bezva finta (1985) 

První polovina, odehrávající se v bance v průběhu jejího vylupování, je výborná a propracovaná. Druhá půlka filmu ale bohužel vypadá, jako kdyby scénáristovi došly nápady, ale i přesto musel vytvořit něco s požadovanou stopáží - druhá půlka je prostě nuda a vcelku o ničem.

plakát

Bílá paní (1965) odpad!

Vrcholné herecké obsazení bohužel nemůže změnit nic na tom, že tenhle kinematografický výtvor je naprostá hovadina. Tenhle film ani nemusel odpočívat v trezoru, nejlépe by bylo, kdyby nebyl vůbec natočen.

plakát

Bohyně krásy (1984) (TV film) odpad!

Hysterická, uječená, přehnaná a celkově debilní hovadina, která se nedá vydržet ani při ospalém nedělním odpoledni.

plakát

Brokovnice (1992) (TV film) 

Vcelku nudný pokus českých tvůrců o natočení americké detektivky. Televize Tesla Color v "americkém" baru vypadá opravdu stylově:-)) A co mi fakt vadilo, to byly v kanceláři policajtů pořád zvonící telefony, které se většinou nikdo neobtěžoval zvednout.