Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Konečná (2013) 

Očekával jsem od filmu akční jízdu A la Arnie, ale nakonec z toho vznikl Kočkopes blížící se akční komedii. Kdyby v ní nehrály hvězdy jako Schwarzenegger a Whitaker,asi by šlo jen klasické Americké béčko, které by upadlo v zapomnění !!Film by plný akčních klišé, z nichž vypíchnu…neschopnou zvláštní jednotku, ať už převáží zločince, nebo se ho snaží dopadnout…náprava mladého rebela, který nakonec získá jak svou lásku, tak odznak zástupce šerifa…šerif je náhodou bývalý protidrogový policista z LA ( nesčetněkrát vyznamenaný ) atd…!Další věcí je absolutně nelogický a hlavně zbytečně složitý útěk hlavního padoucha ( dobrá, vysvětlený dvěma větami o tom, že se považuje za poloboha ) a nejhorší věcí, která film mohla potkat, je jeho předvídatelnost…od začátku na nás režisér chrlí scénky, které jasně naznačují, že se s nimi dále v ději musí počítat ( např. Červený Mustang či sklad zbraní ).Ale abych film jen nehanil…musím uznat že měl spád a ty občasné komediální vložky, se také docela hodily…za mě tři hvězdy a doporučení filmu jako příjemnou večerní odreagovačku.

plakát

Černá smrt (2010) 

Když člověk vydrží prvních 10 minut, které se odehrávají mezi zdmi kláštera, začne film překvapovat autentickým vyobrazením doby temného středověku, kde lidský život nemá velkou cenu a pokud je to v době morové epidemie, platí to dvojnásob. Film měl po celý svůj zbytek spád a napětí. Reálné vyobrazení násilí, bylo velmi podařené a musím pochválit i kostýmy a výběr lokací. Ač jsem to vůbec nečekal, konec mě velice mile překvapil tím, že si vlastně člověk celou dobu myslí ,že ví, kde je dobro a kde zlo….nebo ještě lépe, kde končí mez víry v boha a začíná fanatismus. Kdo má rád filmy z období temného středověku ,bude mile překvapen.

plakát

Hospoda (1996) (seriál) 

Když měl tento seriál v minulém tisíciletí premiéru, velmi jsem se na něj těšil, ale už od prvního dílu jsem byl trochu zklamán. A to i přesto, že poté šla kvalita trochu nahoru. Postupem času jsem ale zjistil, že Hospoda je právě jeden z těch filmů či seriálů, které člověk docení až časem. Na Hospodu se dívám velmi často a některé dialogy znám už nazpaměť. Ano, určité scénky jsou někdy opravdu přehnané, ale kdo z nás občas u piva nezažije nějakou neuvěřitelnou historku!! Režisér měl i šťastnou ruku při výběru herců. Pana Hostinského, Domácího i osazenstvo hospody je radost sledovat. Menší výhrady bych měl snad jedině k postavě Dr. Práška, ale jeho role se dá omluvit tím, že jí hrál neherec. Dodnes mě mrzí, že dílů nebylo natočeno víc…Hospodu totiž řadím k takovým seriálovým klenotům, jako jsou Chalupáři či Vyprávěj…za mě jasných 5 hvězd!

plakát

Město (2010) 

Město mě mile překvapilo…Affleck je opravdu dobrý režisér! Je vidět že Boston je město zločinu zaslíbené (alespoň tomu filmovému ).Od začátku se tu servíruje mix napětí, v podobě přepadávání bank a obrněných vozidel a citů, které zde zastupuje jak láska k ženě, tak i příteli a rodině. Parta zlodějů působí celkem sympaticky , krom J.Rennera to jsou pohodoví chlapi a i on je v podstatě dobrý kluk který prostě vyrůstal ve špatném prostředí ( za jeho roli se nedivím nominaci na Oskara )…Loupeže jsou dobře promyšlené a nebýt opravdu geniálního inspektora, který si i z „prdu“ složí mozaiku motivů a možných alternativ přepadení, šlo by asi jen o film podobný trochu drsnějším Dannyho parťákům. Je zvláštní, že policie je tu ne za vyloženě špatné, ale prostředky, kterými si vynucuje zákon, jsou někdy nad rámec dobrých mravů ( jako donucování výpovědi pod strachem odebrání dcerky ) a trochu mi připomínají Mannův Nelítostný souboj. To banda loupežníků, je i přes to občasné střílení policistů, docela fajn a divák jim chtě nechtě prostě musí fandit. Jen tak dál Bene…

plakát

Temné stíny (2012) 

První polovina filmu mě příjemně překvapila a jelikož jsem ho nemohl dokoukat celý,hodně jsem se na jeho zbytek těšil…ten mě ale trochu zklamal !!Ale od začátku…Burton mistrně zvládá navození atmosféry 18.století,o čemž mě ujistil už u Ospalé díry,která je však oproti Temným stínům děsivější a temnější a pozdější přechod do 70.let 20.století byl také příjemný…Do půlky tedy zjišťujeme vše potřebné k pochopení filmu,jako vykreslení všech postav a jejich zapletení do rodinných nesnází v podobě prokletí rodu…tady zatím vše funguje.Od scény,kdy je Barnabáš opět zavřen do truhly a nelogicky nezakopán ( To si jako myslela že ho na hřbitově 100 let nikdo neuslyší ? ),se ale tempo vyprávění povážlivě zrychluje a vše co bylo do té doby v klidu vyprávěno najednou vezme rychlý spád.V pár minutách se dozvídáme že vlastně všechny postavy z rodiny,mají nějaké stigma z mládí,což by problém nebyl…proč ale nedostali více prostoru v celém filmu.Příjde mi,jako by Burton nevěděl co s koncem a proto ho „slepil“ tak trochu rozpačitě!Určitě bych ale doporučil film shlédnout, už kvůli roli J.Deppa,která je na jednu stranu děsivá ( jako zbytečná smrt „volnomyšlenkářů“ u ohně ) a na druhou vtipně dětinská ( když je někdo 200 let zakopán pod zemí,vše mu pak na světě přijde poněkud „modernější“ J ).Ve filmu se vůbec sešlo mnoho známých herců a nikdo z nich ve mně nezanechal vyloženě špatný dojem.Za mě tedy palec nahorů,ale škoda zbrklého konce.