Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Mysteriózní

Recenze (6)

plakát

Memento (2000) 

Opravdu originální film, u kterého musíte přemýšlet od začátku až do konce. Nebo od konce až do začátku?

plakát

Jeff Dunham: Arguing with Myself (2006) (pořad) 

Když jsem poprvé viděla vystoupení Jeffa Dunhama, doslova jsem brečela smíchy. Je neskutečné, co se svými "panenkami" dovede. Většina hlášek Peanuta, Achmeda a Waltera u nás doma doslova zlidověla. Další plus pro Jeffa je, že si dovede dělat legraci sám ze sebe.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) odpad!

Nejdříve jsem četla stejnojmennou knihu a až poté shlédla film. A musím říct, že bez knihy bych souvislosti ve filmu nejspíše nepochopila. Film vynechává důležité informace a naopak nesmyslně dlouhou dobu rozebírá maličkosti. Viděla jsem jednou a bohatě mi to stačilo.

plakát

Hledání Země Nezemě (2004) 

Nemám ve zvyku u filmů brečet, avšak při závěru Hledání Země - Nezemě jsem měla co dělat, abych zatlačila slzu dojetí v oku. Je to krásný film o tom, že každý dospělý by si v sobě měl zachovat kousek dítěte. A Johnny Depp je prostě Herec s velkým H :-)

plakát

Hostitel (2013) 

Hostitel je ukázkový příklad toho, že některé knihy by se neměly zfilmovávat. Kniha patří k mým nejoblíbenějším, a to hlavně kvůli pocitům, které ve mně její čtení vyvolává. Ačkoliv je ve filmu obsažena většina knižního děje, tyto pocity se bohužel při sledování nedostavily. Spousta scén tak nějak vyzní do ztracena. Co pět minut jsem koukala na hodinky, kdy už konečně film skončí. Jednu hvězdu dávám tedy za kvalitní knižní předlohu a druhou za, až na několik postav, výborný výběr herců, který docela přesně odpovídá tomu, jak jsem si jednotlivé postavy při čtení představovala. A přestaňte už konečně srovnávat Hostitele se Stmíváním. Kromě autorky nemají tahle dvě díla společného vůbec nic!

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Fantasy obecně moc neholduju, takže jsem před shlédnutím Hry o trůny byla dost skeptická. Po prvním dílu jsem si ale říkala: "Hmmm, to není vůbec špatné, zkusím další díl." Viděla jsem druhý díl a seriál mě naprosto uchvátil. V každém díle se stane něco překvapivého a postupem času zjistíte, že nic není černobílé. Obzvláště ne charaktery hlavních postav :-)