Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (197)

plakát

Šestiraňák (2004) 

Je docela překvapivé, jaké melancholické sprosťárně dokázali porotci udělit cenu akademie za nejlepší krátký film. V každém případě to, co se povedlo Martinu McDonaghovi, je obdivuhodné. Jistě už tenkrát nebylo pochyb, že se z něj stane originální a populární tvůrce.

plakát

Attack of the Helping Hand! (1981) 

V prvotinách Sama Raimiho a Scotta Spiegela je velmi zábavné sledovat náměty, které později byli složeny do dokonalého celku v sérii Evil Dead. Myslím, že zde je každému jasné, kam tím mířím. Stačí se podívat na název tohoto kraťasu. Každému se při sledování hned musí vybavit useknutá ruka z druhé části Smrtelného zla.

plakát

Cleveland Smith: Bounty Hunter (1982) 

Cleveland Smith: Bounty Hunter je velmi povedená krátkometrážní parodie na Indiana Jonese s Brucem Campbellem v hlavní roli. I když kvalita zachovaných kopií snímku je mizerná, dostačuje k tomu, aby divák pochopil většinu vtípků a rozeznal ve vedlejších rolích pár známých tváří (třeba režiséra Sama Raimiho).

plakát

Dobyvatelé ztracené archy (1981) 

S ubíhajícími lety člověk poznává, že Dobyvatelé ztracené archy nejsou dokonalým filmem a mají své chyby. Ale s ubíhajícími lety je to člověku i víc a víc jedno. Je to prostě Indiana Jones!

plakát

Milenci těch druhých (2015) 

Pohodová a na mainstreamový snímek i místy dost odvážná vztahovka. Avšak ne dost vtipná na komedii i málo silná na drama. Uvízlo to někde v půli cesty mezi obojím.

plakát

Blair Witch: 20 let poté (2016) 

Čarodějnice se po dvaceti letech vrací a tentokrát i kácí stromy! S tím bych vlastně ani problém neměl. Problém mám s postavami, které si divácké sympatie rozhodně nezískají, a s fádní podobou čarodějnice, která nakonec vypadá jako každá jiná hororová čarodějnice v posledních deseti letech.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Garfield jako sympatický prosťáček boduje na plné čáře. A musím se přiznat, že ta první (nebojová) část snímku se mi líbila víc. V Gibsonově režii chemie ústředního páru působí opravdově, až si člověk říká, že by ten nervní morous mohl natočit klidně i nějakou citlivou vztahovku. Proč by ne?

plakát

Přepadení 13. okrsku (1976) 

Kvalita! V lecčems se Přepadení 13. okrsku podobá Carpenterovu pozdějšímu Vládci temnot. Jen bez toho vládce temnot samozřejmě.

plakát

Žít a zemřít v L.A. (1985) 

Žít a zemřít v L. A. je pro mě nejsilnějším zářezem Williama Friedkina. Překvapivý a nezapomenutelný kriminální thriller.

plakát

Chata v horách (2012) 

Kvalitní hororová komedie, která bombarduje žánrová pravidla, klišé i divácká očekávání. Paráda!