Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 1

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (265)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $20,777,061Tržby Celosvetovo $45,172,994▐ čistý otras, absolútne dezorientovaná "neúčelová" réžia, tak nezáživný bordel sa len tak nevidí, ja som bol z toho amatérizmu zúčastnených už po pól hodine maximálne otrávený, asi najhorší film roka 2016 /0%/ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vám dopředu říci, že původní film Záhada Blair Witch (1999) z celé duše nesnáším a patří mezi TOP 10 nejhorších filmů, které jsem zatím viděl. Tudíž jsem k tomuto pokračování přistupoval již od samotného začátku s velkým odporem. Musí se ale nechat, že tvůrci na této banální historce vydělali neskutečné prachy a množství lidí jim nehorázně skočilo na špek. Navíc se dá The Blair Witch Project společně s ještě starším Cannibal Holocaust považovat (ne oni jimi skutečně jsou) za průkopníky „ found footage“. Následně se díky nim strhla doslova lavina a tento subžánr dodnes plodí každý rok množství jejich následovníků…Čehož samozřejmě hodlal Adam Wingard náležitě využít, dostal mnohem větší rozpočet (5 miliónů je rozhodně více než 60 000), nicméně ani to mu velký úspěch nezaručilo. Jasně tento film vydělal taky slušné peníze (45,2 mil), ale svému předchůdci se ani zdaleka nepřiblížil. A proč? Protože generace, která tehdy Blair Witch žrala, už dnes jaksi vyrostla a podruhé se za nos vodit nenechala – ani ta dnešní – na kterou se každoročně valí jedno found footage za druhým. Musím však uznat, že oproti původnímu kousku, tohle mělo alespoň trochu zajímavou atmosféru v závěrečných patnácti minutách a objevilo se tu i několik rádoby „lekacích scén“ (létající stan, zlomení Talie vejpůl). Jinak to ovšem i zde spočívalo jen v nudném běhání po lese, zoufalém křikotu a bečení do třepotající se kamery…). Jinak ale celkem bída a nic, co bychom už neměli šanci vidět někde jinde. Kus klacku, pyramida ze šutrů a rozmazaná šmouha – to už dneska vyleká leda tak osmileté děcko a zdejšího hororového kokota Psychora... 30% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Prý je třeba stoupnout do kouta a zavřít oči. Jenže i to je pro mladou bandu za děsivých nočních zvuků a událostí sakra obtížný úkol. Je tma a pak ještě větší tma. Pseudodokumentární mystifikace pokračuje. Dvacet let po událostech z filmu, který vznikl takřka na koleně a s pocity za nehty lezoucí opravdovosti, se seznamujeme s bratrem Heather, která se před lety vyděšená omlouvala svý, Joshový i Mikeový mámě. Tehdy to byl adrenalinový zážitek, který určitě nejednoho houbaře odradil od návštěvy lesa. Adam Wingard se snaží navodit podobnou atmosféru, místy se mu to dokonce i daří, mnohé momenty jsou skutečně syrové a děsivé, jinak je všeho pochopitelně víc, včetně postav a jejich hekání a fňukání. Přešlapů je ovšem rovněž dost. Úplně zklamaný nejsem, jen to prostě už tak nějak (z principu) nemůže fungovat. ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Už je to jasný !! Jak se v nějakém názvu hororu objevuje slovo Bitch ééé teda Witch, tak je jasný, že to bude větší sajrajt než poševní sekret devadesátiletý stařeny trpící nadváhou s beďarama na kundě. Trojka je sice o kapku míň vypíčená než jednička, ale stále je to kolosální sračka. Nejvíc mě rozesmál negr se jménem Petr. Černej Petr si tedy logicky vytáhne černýho Petra a čeká ho mrda stromem do palice. Jop, tady už krom šutrů a větviček strašej i padající stromy. Hlavní hrdina příběhu je mladší brácha Vohrndíry z jedničky, kterej se rozhodnul, že Vohrndíru najde. Že budou jedna rodina bylo jasné - stejně jako jeho zmizelá ségra má za kámoše samý dementy, je to Ultrakokot a přejete mu smrt. Ale na jeho obranu smrt tady přejete úplně všem. Nejvíc Ashley. Takovou píču jsem neviděla minimálně od středy, kdy jsem byla na magistrátu. Většinu filmu máme tmu jako v prdeli, takže stejně jako v prdeli vidíme hovno, občas baterkou zasvítíme na stromečky, pak se vleze do chaloupky, ukáže se čarodějnice, což vysvětlí proč jí v jedničce neukázali (takhle děsivé pixely se jen tak nevidí) a zase všichni chcípnou. Suma sumárum jestli se chcete bát, jděte v jednu ráno do lesa a po hodině bloudění zahoďte baterku. Do rána budete zesraný 100x víc než při sledování téhle debility. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První Blair Witch byl docela zjevení a vlastně jeden z prvních, ne-li úplně první found footage horor. I tak to byl vlastně docela průměrnej a nezajímavej film a nejinak je tomu i tady. Jen je to o 17 let novější, ale je to nudné, nic tam pořádně není vidět, hodinu a půl tam kdosi s kamerou běhá v noci po lese a natáčí listoví stromů, do toho hystericky a řve a hučí do toho random různé wannabe děsivé zvuky. Finále je pak intenzivní, až jsem se zamýšlel nad zvednutím hodnocení, ale samotnej konec je slaboučký a o ničem. Prostě znova úplně to samé, jen snad ještě horší a bez jakýchkoli inovací. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Počas natáčania mal filmový štáb zakázané používať slovné spojenie "Blair Witch". Dokonca ani v scenároch, ktoré casting čítal po prvýkrát, sa toto spojenie nenachádzalo. (Marceloo)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama