Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (7)

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Mladý Sherlock? Já vždy myslel, že Sherlock má být postarší gentleman! Ale ne, ono to funguje a velmi dobře. Benedict Cumberbatch se role chytil opravdu skvěle a Watson, Martin Freeman s ním drží krok. Spolu tedy tvoří dvojku, která seriálu dodává skvělou atmosféru, vtip a akčnost. Tedy Sherlock je velice zajímavé dílo se skvělým hereckým obsazení, skvělou režií a navíc nám nabízí pohled na Sherlocka Holmese v dnešní době!

plakát

Sociální síť (2010) 

Ze začátku se mi do tohohle filmu moc nechtělo... film o Facebooku? Cože? Po zapnutí, jsem ale rychle změnil názor, po dokoukání, jsem byl opravdu nadšený a cítil jsem se plný inspirace. Ačkoliv není film úplně podle pravdy a v mnohých věcí se od skutečnosti liší dost, hlavní dějová linka zůstává, řekl bych, stejně úžasná. Režisér David Fincher, se opravdu předvedl a atmosféra tohoto filmu je prostě skvělá.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Anglická chlouba, kterou zná téměř každý obyvatel Velké Británie, ale jak je to u nás? Bohužel jsem zde nenarazil na mnoho lidí, kteří by Doctora Who znali nebo by ho dokonce sledovali, což je ohromná škoda. Já osobně jsem se k němu dostal spíše náhodou a po shlédnutí první epizody, jsem si říkal: „Co to sakra je?". Naštěstí jsem vytrval a po 4 díle první série, jsem seděl u obrazovky jak přilepený. Whománii u mě ještě více probudila, druhá série, kde Doctora perfektně ztvárnil David Tennant. Takže verdikt? Ačkoliv se herci v hlavní roli střídají, tak jsem ještě nenarazil na někoho špatného, každý má něco a seriál s takovýmto humorem by, jste jen velmi těžko hledali. Proto neváhám a dávám 5 hvězd!

plakát

Bídníci (2012) 

Na tento "muzikál", jsem byl donucen jít se školou v rámci, jednoho školního programu. Když jsem si o něm zjišťoval bližší informace a narazil na to, že je to ve skutečnosti muzikál, i hned mě to odradilo. Ovšem kvůli "povinnosti" jsem nakonec vyrazil a musím říct, že už po první "písničce", jsem nelitoval, epická píseň, když "otroci" tahají společně za lana, mě opravdu dostala a kéž bych to mohl říct o zbytku filmu, ale co už, většina hereckých a pěveckých výkonů dobrý, třeba Hugh Jackman, byl jedno velké překvapení. Ale teď k záporům... absolutně se mi nelíbilo střídání prostření a chybějící NEpěvecké dialogy (ty by se dali spočítat na prstech jedné ruky). Chápu, že je to muzikál, ale i ten se dá udělat kvalitně, nakonec tedy hodnotím 3, ale nebýt tam ta začáteční, epická píseň, hodnotil bych o hvězdu dolů.

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

Pátý díl, této skvělé vesmírné ságy, patří mezi mé nejoblíbenější filmy a věřte, že jsem docela náročný divák. Ty skvělé efekty, scénář a herecké výkony, které jsem měl tu čest vidět, mě opravdu dostali. Všem dílům Star Wars jsem na téhle stránce, dal 5 hvězd, ale věřte, že kdyby tu šlo dát hodnocení 6, schoval bych si to právě na tento díl.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Seriál podle komiksové předlohy a ještě k tomu o zombie? No tak to tu ještě nebylo, ale světe div se, ono opravdu funguje. Tedy kromě 2. série, která je zbytečně zdlouhavá a jejíž děj se točí pořád dokola ohledně jedné, nudné události, ale když se jí prokoušete, rozhodně nebudete litovat. Ono totiž ten pocit, když srovnáváte 1. sérii se sérií 3., je nepopsatelný a já jsem ho nezažil u žádného jiného seriálu a obávám se, že mi to už žádný nenabídne. Této "zombie akci" bych, za její neopakovatelnou atmosféru, dal 5 hvězd.

plakát

Iron Man (2008) 

Film podle velmi známého komiksu od ještě známějšího studia Marvel. To zní přeci dobře a díky bohu dobré to opravdu je. Bylo zde krásně vidět, že Jon Favreau ví, co dělá, když do role Tonyho Starka obsadil Roberta Downey Jr., který se v tomto filmu dle mého opravdu našel. Takže verdikt? Podle mě zatím nejvydařenější film na motivy komiksu.