Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Opravdové veledílo, korunované precizními výkony Toma Hankse, Garyho Sinice, Robin Wright a Sally Field. Okořeněné vynikající režií, scénářem a hudebním doprovodem. Po právu mu náleží příčky nejvyšší v žebříčku popularity i kvality.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Další skutečné veledílo spolu s Forrestem Gumpem tvoří Vykoupení z věznice Shawshank špičku filmové tvorby, tedy podle mého mínění, ale myslím, že semnou bude spousta lidí souhlasit. Teď trochu toho hodnocení konkrétně. Mé oblíbené slovo „precizní“ bude v tomto hodnocení omíláno asi mnohokrát, tak se pokusím mírnit :-D. Tim Robbins a Morgan Freeman podali vskutku precizní výkon, ale nelze zapomínat i na ostatní herce, kteří nezůstali ani o kousek pozadu za precizním výkonem. I když je film po celou domu po režijní, scénáristické i herecké stránce skvělí, posledních cca 20 minut se stává opravdu precizním.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Snad nejlepší pohádka co kdy byla natočená a jestli ne nejlepší tak určitě jedna z 10. Vladimír Dlouhý jako Petr Máchal, Ondřej Vetchý jak Čert s hodností vraníka (vlastně vlka), Karel Heřmánek jako Lucifer a Petr Nárožný jako kaprál. Tomu se snad ani nedá nic vytknout. Samozřejmě i Hynek Bočan si zaslouží uznání za bezchybné režírování i scénář. Co dodat snad jen Máchale…spadlo ti to