Reklama

Reklama

Underworld

  • Česko Underworld: Boj v podsvětí (více)
Trailer

Obsahy(1)

Selene je upírkou, která věrně slouží svému rodu a chrání ho. Úhlavním nepřítelem upírů jsou lykani, tedy vlkodlaci. Oba rody spolu válčí po staletí. Ovšem když se Selene přichomítne k honičce, zjistí, že lykani po někom pátrají. Začíná se více zajímat o co jim jde a zjistí, že hledají potomka slavného maďarského válečníka, který snese spojení krve lykanů a upírů, stane se nepřemožitelným a pomůže tak ukončit staleté spory. Vůdce lykanů Lucien by takové spojení bral jako své vítězství nad krvežíznivostí upírů. Selene přijde na to, že Craven, současný vůdce upírů, má s Lucienem dohodu a pomáhá mu vlastně naplnit jeho plán. Proto probudí starého vůdce, Viktora, který má věci opět urovnat. Viktor má ale své plány, bez milosti chce vyhubit všechny lykany včetně vyvoleného potomka Michaela, který má být prvním pokusem o spojení krve obou rodů. Selene se ale do Michaela zamiluje a chce ho chránit. Během boje o holé přežití zjistí, že Viktor ve skutečnosti kdysi povraždil její rodinu, aby se nasitil lidské krve. Nedokázal ale zabít Selene, která mu připomínala jeho dceru, kterou kdysi nechal upálit na světle, kvůli lásce k vlkodlakovi Lucienovi. Celý spor se tak rozohnil kvůli neochotě Viktora spojit oba rody. Selene brání Michaela co to jde, ale ten stejně padne kulkou Cravena, který chce Selene za svou královnu. Lucien, který je také postřelen ale poradí Selene, aby Michela kousla a naplnila tak spojení krve obou rodů. Z Michaela se stává upír/lykan a společně přemohou Viktora, který padne rukou Selene. Vlkodlaci a upíři ale dávají ruce pryč od obou odpadlíků a zdá se, že pro teď je klid. Jenže brzy se má probudit vůdce Markus, který bude brát nové pořádky jako zradu svého rodu a Selene se stane vyhnancem. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (675)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Underworld mi na první zhlédnutí přišel úplně úžasný a vůbec mi nevadilo, že kopíruje slavnějšího Bladea, vlastně je mi to jedno i teď. Všímal jsem si zejéma skvělého technického zpracování, nádherné práci z kamerou a samozřejmě se radoval z tempa jakým snímek utíkal. Až na pár menších úseků jsem ani neměl čas se nudit. Efektivní souboje, efekty... ale pořád je to jen řemeslo, které troskotá zejména na velmi jednoduchém scénáři. Právě kvůli něcu se tak tento snímek na druhé zhlédnutí stává obyčejným průměrně zábavným videoklipem s pár povedenými záběry. 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale mňa tento film dosť zaujal svojim dejom , kostýmami ,audio-vizuálnymi efektami a Kate Beckinsale. Boj medzi upírmi a vlkodlakmi už oddávna beží na filmových plátnach no séria Underworld ma nadchla najviac.............. Soundtrack Paul Haslinger: 1. Awakening - The Damning Well [4:15] ,2. REV 22:22 - Puscifer [4:39] ,3. Throwing Punches - Page Hamilton [3:42] ,4. Rocket Collecting - Milla [5:42] ,5. Now I Know - Renholder [0:57] ,6. Bring Me The Disco King - David Bowie [6:06] ,7. Optimissed - Skinny Puppy [3:49] ,8. Down in the Lab - Renholder [1:46] ,9. Judith - A Perfect Circle [4:23] ,10. Suicide Note - Johnette Napolitano [5:26] ,11. Baby's First Coffin - Dillinger Escape Plan [4:01] ,12. Hover - Trust Company [3:10] ,13. Falling Through the Sky - Renholder [1:01] ,14. Weak and Powerless - A Perfect Circle [3:02] ,15. Worms of the Earth - Finch [2:35] ,16. From a Shell - Lisa Germano [2:57] ,17. Death Dealer's Descent - Renholder [0:55] ,18. On the Lash - The Icarus Line [4:04] ,19. All of This Past - Sarah Bettens [4:28], ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tejto sérii som nevenoval pozornosť, ale pri štvrtom pokračovaní ma to začalo dráždiť a chcel som vedieť, čo na tom ostatní vidia. Pozrel som a zistil, že ja nič. Okrem Kate a jej kostýmu. Niekoľkokrát som si počas filmu vravel, kde tak ukrýva tie zásobníky. Automatické pištole z ktorých páli jedna radosť hltajú neuveriteľné množstvo nábojov. A Kate strieľa a kope, strieľa a letí a zase strieľa. Na zásobníky by potrebovala nosiť jeden batoh, ale to už by nebola taká ohybná, že? Celý tento boj medzi upírmi a lykanmi ma nijako zvlášť nezaujal. Chcelo by to hlbší rozbor i presvedčivejšie triky. U mňa slabý priemer a do ďalších pokračovaní sa nepúšťam. 50%. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Já se vlastně bavila. Rozhodně ne smysluplností, nadsázkou nebo provokací, které by třeba z tohoto fantasy-horroru?! mohly alespoň trochu vystrkovat růžky. Na stranu druhou vidím nadšení tvůrců, kteří se pokusili vytvořit a specifikovat vlastní svébytný fantasijní svět. Ten je však postaven na pop-kulturním klišé, které už dobře (anebo špatně) ukázalo upírské tesáky v Bladeovi, a ten je přece jen o techničtější třídu výš, takže Underworldu zůstává -hlavně díky úděsným digitálním trikům- jen punc béčka, nicméně to je jen takové lehké vybočení z celkem dost dobrého vizuálního stylu. Co ovšem překvapí, je snůška anglických herců, jímž s přehledem vévodí Bill Nighy v roli Viktora. 50% dávám za tu dvouhodinovou pádící zábavu a atmosféru, která prostě nemohla nenudit. A ano, tento film si opravdu divák užije nejspíš až na druhé skouknutí, neboť já své hodnocení mírně posunula výš. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Máme 21.století, pryč jsou ty časy individualistů se dvěma špičáky, teď tu máme celé rody vampýrů a lykantů, kteří se organizují skoro jako nějaká politická partaj a vedou mezi sebou války jako mafiáni. Vampíři s elektronickou výbavou a mohutným zbrojním arzenálem se ani zdaleka nepodobají těm mile dekadentním upírům např. z Jordanova Interview s upírem. Jenže sorry, pane režisére Wisemane, já raději právě ty dekadentní, nebo noblesního hraběte Drákulu, který s veškerou nonšalantostí zaboří svoje špičáky do tepny a nepotřebuje k tomu žádné laptopy, či tekutým stříbrem napuštěné náboje. Za směšně nízký rozpočet 20 milionů jsem se dočkal místama velmi působivých obrázků, ale ty nejsou všechno, po scenáristické stránce to drhlo jako těsný kožený obleček Kate při chůzi, válka lykantů a vampýrů plná výstřelů ze samopalů mně vůbec nebavila, stejně jako zápletka kolem míchání krve. Vlastně ani nebylo komu fandit. Opravdu hodně připitomnělá zábava. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (39)

  • Na přebalu DVD a filmových plakátech jsou v pozadí Hradčany, i když se většina filmu natáčela v Maďarsku. (Pumiiix)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama