Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Muž z oceli

Muž z oceli (2013)

Asi vše už bylo řečeno, za mě spokojenost, po půlnoční 3D premiéře 5/5. Teď už si jen počkat na Extended Cut, s očekáváním, že trošku zacelí ten zmatek scén. C.

Avatar

Avatar (2009)

Pro mne absolutně převratový snímek, ať už použitou technologií, nebo zápletkou. Avatar má prý dva tábory, líbil se nebo nelíbil, já nevím do jakého přesně patřím, ale zrovna tento snímek, s herci, kteří jsou z 50ti % animovaní mě absolutně dostal. Skutečně, scény, při kterých zněla hudba Jamese Hornera mě běhal mráz po zádech. Spousta lidí kritizovalo Pandoru, ale na to, že to je imaginární svět, tak vytvořit faunu a flóru na základě naší biologie, je logické, ale potenciál tam byl. Každopádně já prostě musím dat 100% protože nikdy jsem z kina nevylezl tak rozhozený. ***** C.

Legenda o Mulan

Legenda o Mulan (1998)

Mulan, je pro mne absolutně nejlepší disneyovka, kterou jsem měl tu čest spatřit, proto i samozřejmě skončila na mém stole jako čestný BD nosič. Miluji hudbu, miluji příběh, miluji všechno co tam vlastně je, neurážlivý vtip, Mushu a samozřejmě Cvrček. Tady prostě není co víc dodat, za mě jednoznačně ***** bez váhání. C.

Kmotr

Kmotr (1972)

K tomuto snímku jsem musel dospět, poprvé když jsem ho viděl asi v patnácti letech, byla to pro mne absolutní zívačka, a přepínal jsem programy. Samozřejmě co čas nechtěl i já jsem dospěl, a vidím věci jinak, stejně tak i když jsem si nakonec našel ten čas, a pustil si film v originálním znění. Co dodat, film ze 70tých let a já si opakuji scény? Asi vážně stárnu, naprosto úžasné ve všech směrech, bulldog Brando, přitroublo Pacino, dozrávají úplně stejně jako já, donutilo mě to přečíst si knihu, ale oproti novým interpretacím je to vskutku věrné, ve všech směrech spokojenost. Nemůžu nedat *****. C.

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

Potulný samuraj Kenšin: Zrození (2012)

Tak jeden z prvních snímků v roce 2013 a pro mne naprostá spokojenost. Velmi důstojné zpracování anime předlohy, které je svižné, nevulgární a místy i vtipné (kdo sleduje japonskou kinematografii, pochopí). Provedení soubojů výborné, za doprovodu Lisy Gerrard, která v bojích svým hlasem dodává scénám emoční pozadí. Herecké výkony velmi obstojné, hlavní hrdina je celkem i uvěřitelný, stejně tak jako hlavní záporák. Tento snímek, mi opět dokázal, že pokud zpracovávají anime v zemi s nápisem na kopci, stojí to vždy za kopanec do pozadí (Kriste pane, bojím se co zprasí ze snímku Death Note). Celkově, pro mě za 95%.