Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama

Recenze (264)

plakát

Liga spravedlivých: Temno (2017) 

Jay Oliva je opravdu král DC animáků. I když měl tento film očividně jediný účel - vrátit fanouškům seriálu Constantine (2014) jejich ''hrdinu'' i s nekompromisním projevem Matta Ryana - bavil jsem se královsky (možná i proto, že k těm fanouškům patřím). Justice League je tu zcela na vedlejší koleji a místo ní nás dějem provází partička (pro neznalce komiksu Hellblazer) neznámých postav, které jsou více či méně zajímavé, ovšem vůbec ne otravné, takže v pohodě. Temný nádech potěšil, kouzlení pobavilo a slušný záporák překvapil. K páté hvězdě tomu chybělo již zmíněné větší zapojení Ligy do děje a lepší představení nových tváří (například černý Green Lantern svou přítomnost vysvětlil doslova jednou větou).

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Tak já půjdu zase jednou proti proudu a rovnou to řeknu - Covenant mi sednul! Už jenom proto, že se ve filmu dozvíme nejzásadnější informaci za celou ságu (jak se slavné monstrum zrodilo) ho musím uznávat. Mnohým se ono vysvětlení nelíbí, mně příjde naopak velmi povedené a vedoucí k zamyšlení. Řekl bych, že většina negativních ohlasů vyplývá právě z nepřijetí způsobu stvoření Vetřelce, ale to už je věc subjektivního vkusu, nikoliv kvality filmařiny. Ta je pro Scotta typicky na skvělé úrovni. Vizuál povedený (i když Prometheus byl v tomhle směru asi lepší), soundtrack často odkazuje na známé motivy z předešlých filmů (to beru jako plus), scénář mě místy ohromoval (asi všechny scény s Davidem/Walterem) a místy šokoval svou hloupostí (dnes už pro každé sci-fi klasicky hloupé chování posádky), ale vcelku je daleko důmyslnější než Prometheus. Třešničkou na dortu je pak dvojité akční finále a závěrečný (i když trochu očekávaný) evil twist. Doufám, že i vzhledem k nepříliš příznivým tržbám bude další díl. :)

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

Neurazí, ani nenadchne. I s krátkou stopáží jsou filmoví Angry Birds pocitově dost zdlouhaví, povedených vtipů je po skromnu, animace takový lepší průměr, ale zase to není přehnaně otravné, jak to u animáků v dnešní době někdy bývá. Dokonce i ten komentář se mi o nich píše tak ledabyle. :D Nu což, možná i ty 3 hvězdy jsou dost milosrdné.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Pro mnohé nejočekávanější komiksovka roku dopadla celkem rozpačitě... Jelikož znám komiks, ze kterého se (volně) čerpalo, tak to u mně nemůže být na plný počet. Když si navíc vzpomenu na spousty scénáristických nesmyslů (ano, i na komiksový film jich bylo hodně), tak jsou vlastně 4 hvězdy docela mírné hodnocení. Je to sice nabité super postavami, temným vizuálem a hlavně geniálním soundtrackem (Hans Zimmer odvedl suverénně nejlepší práci z celého tvůrčího týmu), ale děj je nesourodý, skáče se z místa na místo, z postavy k postavě a to má za důsledek naprostou absenci motivací nebo logických návazností. Proč tedy 4 hvězdy? Pro komiksového nadšence mého ražení je radost vidět na plátně všechny ty postavy, zafungovalo navnazení na Justice League a má to spoustu cool momentů, takže zkrátka nemůžu BvS úplně odsoudit. :) P.S.: Kde vyhrabali toho Ezru Millera? Horšího Flashe si lze těžko představit. Zlatý Grant Gustin...

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Na tuhle popcornovou fantasy jsem se těšil od prvního traileru a splnila přesně má očekávání. Akční, přímočará, jednoduchá, vizuálně krásná jednohubka, která odsýpá od začátku do konce a nedá se u ní nudit. Duo Butler/Coster-Waldau sympatické a místy zaslechnete i úderně vtipné hlášky (''Běž rychleji!'' ''Nemůžu!''). Samozřejmě že historické reálie tvůrci spláchli do záchodu, ale to se dalo čekat... Za mně příjemné 4 hvězdy. P.S.: Geoffreyho Rushe uvidíte v jedné z jeho nejhorších rolí.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Russoovi jsou borci! Občanská válka navnadila skvělými trailery, velkými přísliby a hlavně měla být přechodem do Marvelovské fáze 3, takže pánové neměli vůbec lehký úkol. Ovšem zvládli to na výbornou! Ukočírovat tolik postav, přičemž každá dostane svůj prostor, zaslouží velké uznání. Hlavní rozkol mezi Kapitánem a Iron Manem je hmatatelný a jak zde mnozí už napsali - dá se pochopit postoj každého z nich. Osobně se tedy nekloním na žádnou stranu. Motivy ostatních starých známých jsou neméně reálné a pak tu máme představení nových postav - Black Panthera a Spider-Mana. Oba jsou skvělí, ale na plné čáře vyhrává ukecaný Spidey. Konečně ho dostali k Marvelu a jeho sólovka bude pro mě osobně jednou z filmových událostí příštího roku. Dále bych u filmu vyzdvihnul bojové scény, které byly přehledně nasnímané a hlavně správně ''na tělo''. A abych na závěr nepěl na Občanskou válku jen oslavné ódy, tak musím zmínit i jedno velké mínus - absolutně nezajímavý soundtrack. Škoda, protože je to vážně jediná vada na kráse, ale ta rozhodně nemůže srazit hodnocení z plného počtu ani o půl hvězdy.

plakát

Centrální inteligence (2016) 

Tyhle americké komedie opravdu nemusím, ale Centrální inteligenci jsem zkusil kvůli The Rockovi a neměl jsem to dělat. Už první záběr na CGI tlusťocha s namontovaným Johnsonovým ksichtem mě měl varovat, že vypnout to teď, ušetřím drahocenné 2 hodiny života... Celé je to zoufale nevtipné, příběh je jeden z nejhorších scénáristických omylů za poslední léta a ústřední dvojice? Hart dělá to, co vždy - trapně se pitvoří - a Johnson hraje nejprotivnější postavou ve své kariéře. Takže proč dávám tu jednu hvězdu? Asi je mi všech zúčastněných natolik líto, že jim nedokážu dát ''odpad!''...

plakát

Deadpool (2016) 

Zkusím začít jako erudovaný filmový kritik. Deadpool schovává dějovou schématičnost a jednoduchost za efektní audiovizuál, přitom se jedná o klasickou Marvelovskou.......... JDĚTE S TÍM DO HÁJE! Tohle je prostě komiksová, eRková, hláškami a odkazy (Liam Neeson, IKEA, čtyři stěny, Wolverine, Xavier, 127 hodin,... ani jsem to zřejmě všechno nepobral) nabitá lahůdka, při které jsem se popadal za břicho víc, než u většiny amerických ''komedií''. Reynolds si Deadpoola vysnil a je to vidět, protože si to neskutečně dává. Je to v podstatě jeho one-man-show. Akce správně krvavá, přehledná a efekty na ten nízký rozpočet skvělé. Zkrátka druhá kino projekce nutnost! A kritikům vzkazuji - *DICKSHOT* *FACECOCK* ! :)))

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Emmerich si jede prostě pořád to svoje a kdo čekal víc, je teď samozřejmě zklamán (viz. hodnocení a komentáře). Druhý Den nezávislosti je tak vlastně jen hlučnější, větší a vizuálně vypiplanější jednička. Já věděl, že to tak bude, takže mě film nijak neurazil. Akorát zde tolik nefunguje humor (i když se Goldblum snažil) a nové postavy jsou absolutně šedé a nezajímavé. Naproti tomu Bill Pullman zde podává výkon jak v trýznivém psychologickém dramatu, což v rámci žánru není úplně obvyklé, ale mě teda příjemně překvapil! Akce je dost, nudy málo, patosu dle očekávání, takže celkově průměrné tři hvězdy s tím, že si ten třetí díl klidně dám.

plakát

Flash - Životní závod (2016) (epizoda) 

Komiksové finále jak se patří. Samotná bitva se Zoomem sice mohla být o něco delší a vyhrocenější, ale úplný závěr tomu nasadil takovou korunu, jakou mě tvůrci vážně dostali! Ze všech současných rozkoukaných komiksových seriálů měl Flash rozhodně nejlepší zakončení. A teď už jen zbývá zase nějakou tu dobu čekat na další řadu. :)