Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (11)

plakát

Já, Frankenstein (2014) 

Ono to žijé!!! Po shlédnutí filmu, který má být jakýmsi sequelem původní knižní předlohy, musím říct, že film knize nedělá ostudu. Film má stejně originální prvky jako kniha, když byla poprvé vydána. Já sám si nepamatuju na film, kde by proti sobě bojovali gargoylové, kteří se mohou změnit v lidi proti démonům, kteří vypadají opravdu jak by měli démoni vypadat, jako ďáblové a ne jako příliš přehnané okoukané příšery z RPG. Stejně tak je originální filmové pojmy- sestoupení a vzestoupení, což jsou výrazy pro zabití démona nebo gargoyla, stejně tak je originální že kamenné sochy zdobící katedrály, kteří sami vypadají jako démoni z hlubin pekel jsou na té dobré straně, nebo fakt že hlavním hrdinou je monstrum, které bylo v původním příběhu spíš zápornou postavou, ale film zde dokazuje, že i monstrum, které zabilo několik lidé může mít dobré srdce. Pro hlavního záporáka si nemohli vybrat líp než Billa Nighy. Jediné co mi na filmu vadilo bylo, že se ve filmu objeví náznaky vzájemných sympatií mezi Frankensteinem a Tarrou, ale nic se z toho nevyvine, jako nedokončená kniha, jinak nemám filmu co vytknout. A jen tak mimochodem, ve filmu bylo zmíněno, že laboratoře na oživování mrtvol jsou po celém světě, jeden z pracovníku laboratoře uteče ke konci filmu s flaskou na které jsou data jistá data a ke konci sám Frankenstein říká, že je opět připraven bojovat. Že by náznaky na dvojku?...

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Varování! Nevhodné pro děti do tří let. Film obsahuje malé dílky. Při náhodném zhlédnutím vyhledejte pomoc lékaře. Na film jsem se velmi těšil, protože jsem odvěkým fanouškem této populární stavebnice, ale byl jsem mírně zklamán. Film je sice celý z lega, atmosféra je nádherná je to výborný způsob animace, akce (zvlášť výbuchy jsou výborné, skoro jak z Transformerů, ale co je vadou na kráse je příběh, který je primitivní, určený spíš pro menší děti a ty od osmi víc se nudí. Příběh mohl být lepší, ale i tak tu byly chvíle, kdy jsem se musel smát. Velmi mě bavily odkazy na různé lego série (zvlášť ta na Star Wars) a hlavně ten konec, kdy náš hranatý tým musí čelit nové hrozbě. Nebylo to sice to nejhorší co jsem kdy viděl, ale mohlo to být lepší a do druhého dílu bych se moc nepouštěl.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

V jisté podzemní noře žil hobit.... a nějakých tři sta kilometrů dál pod horou zlý drak, který spal na zkonfiskovaném zlatě trpaslíků. Čekal jsem celý rok, abych viděl další část dobrodružství (které má v tomto díle ještě pohádkovější atmosféru než předchozí díl) a čekání se nakonec vyplatilo. Už jen zmíněná atmosféra je zde opravdu jiná, než v sérii o Pánu Prstenů a jistým způsobem mi připomínala Harryho Pottera, ale je z ní určitě cítit Tolkienův svět. Jediný co mi ovšem trochu vadilo, nebylo ani tak to že je zde příběh trochu jiný, než v knize (což je možná lepší), ale spíš ta zdlouhavost, možná by bylo lepší rozdělit hobita na dva díly, ne na tři, ale v porovnání s Percy Jacksonem taková katastrofa to není. Ale zase k pozitivům, je zde úžasná hudba, (osobně nechápu jak to že Howard Shore nedostal za ní oskara), výborní herci, výborné kulisi a Bilbo zde má o něco více prostoru, než v minulém díle a příběh je poněkud akčnější, než v Neočekávané cestě. Teď už zbývá ten protivný rok, než uvidím konec Bilbovy cesty...

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Nepamatuji, kdy jsem se naposledy tak moc smál u nějakého filmu. Druhý díl je opravdu lepší, než jednička, je v něm hodně humoru, skvělí příběh a legrační mimoňové, co víc si od filmu přát?

plakát

Justin: Jak se stát rytířem (2013) 

Výborný film, který je ale spíš víc zaměřený na menší publikum, než většina amerických snímků, i tak jsem se bavil. Sice tu bylo jen pár okamžiků, kdy jsem se srdečně rozchechtal, ale i tak. Dobrá animace, srovnatelná s americkými filmy, příběh, který mi přišel jako rozdělaný na dvě části a hlavně švihlý schyzofrenický čaroděj, který si myslí, že umí kouzlit. Jediné, co mi trošku vadilo, je minimum vtipných momentů u kterých bych se válel smíchy. I tak jde o dobrý film, který ukazuje, že ani španělští animátoři nejsou úplné nuly a mohou se rovnat těm z Ameriky.

plakát

Legendy staré Prahy (2013) (seriál) 

Viděl jsem jen první čtyři díly, ale nadchlo mě to. výborná animace, kde jsou postavy sice ve formě stínů, ale to jen nahrává tajemnosti legend. Rozhodně lepší a výroba netrvala tak dlouho, jako u Kozího příběhu, který se s tím nemůže rovnat. Doufám, že jednou budou všechny díly vysílat- byla by to škoda, kdyby ne.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Nikdy předtím jsem žádný film se supermanem neviděl, tak jsem byl zvědav. Výsledek nebyl špatný. Viděl jsem vše podstatné co by měl člověk o muži z oceli vědět- od jeho narození na Kryptonu, přes představení jeho schopností až po epickou bitvu. Já sám jsem nemohl spustit oči z telky, když byl superman prorážen třemi zdmi a následně kamionem. Zvlášť tato bitva mi přišla zajímavá, protože, když jsem čekal konec, zjistil jsem, že děj ještě pokračuje a samotný konec se zdál, jakoby film měl trvat ještě další půl hodiny. Snydersovy se podařilo vzkřísit jednu z největších komixových legend a podařilo se mu to na jedničku třikrát podtrženou...

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Výborný film, na který bych šel ještě jednou, dobré obsazení, zajímavý příběh ze kterého je trochu cítit Piráty z Karibiku (se kterýma se i tak nemůže rovnat). I když je příběh zajímavý, mohl být o trošku kratší, protože je až moc prodloužený a pár místy nudný. Jinak nemám, co filmu vytknout, až na ty zabijácké králíky, (z učiva o hlodavcích, si sice moc nepamatuji, ale pokud vím, králíci tak krvelační nejsou). O původním seriálu nic nevím, viděl jsem jen pár obrázků na internetu, ale Tonto vypadá zajímavěji, než jeho předchozí verze, která připomínala Vinnetoua. Dobrý film, ve kterém byly vše, co je možné vidět ve westernech, (od přepadení vlaku, až po přestřelku na něm), ale chybí tu známí dobrý pistolnický souboj mezi dvěma očima v pravé poledne. Dobrý film, ale o druhém díle by bylo lepší nepřemýšlet.

plakát

Percy Jackson: Moře nestvůr (2013) 

Už z traileru jsem poznal, že tu budou některé věci jinak než v knize a zprvu jsem se obával, ale výsledek nebyl špatný. Sice se film nemusí líbit někomu, kdo Percyho Jacksona nezná, ale i tak to není nejhorší film pod sluncem. Trochu mi vadilo několik vynechaných částí, které jsou v knize (například vybíjená s kanibaly ze začátku knihy, ale nevadí). Rozhodně je film dějově lepší, než např. John Carter, který byl nejhorším filmem podle knihy, jaký jsem viděl, (zatím). Pokud jde o efekty, měl jsem dojem jakoby to natočil někdo z režisérů Harryho Pottera, (nejlepší byla scéna se steampunkovým býkem, skoro na začátku. Percy Jackson je celkově skvělí film, ve kterém děj ubýhá rychlostí rozjíždějícího se vlaku, mohl být sice o trochu delší, ale nevadí, už se těším na trojku: Prokletí Titánů.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Bylo nebylo v jedné blízké zemi jménem Německo žila mladá dívka... Film mě zaujal už od chvíle, kdy jsem viděl první fotky z natáčení, když jsem viděl samotný film, silně na mě udeřila atmosféra Lieselina světa. Příběh je od začátku do konce velmi emotivní a sem tam se objeví i něco pro zasmání. Je to první film u kterého jsem se setkal s tím že vypravěčem je samotná Smrt, která provází diváka příběhem od začátku k poslední scéně. Podle mě jsou dobré titulky datumů, díky kterým máme lepší orientaci o tom jak dlouho se příběh odehrává. Jediný co se mi ve filmu nelíbilo, ale zároveň zajímalo, byl skoro konec, kde skoro všichni Lieselini blízcí zemřou. Vím že to je příbeh z druhé světové, ale o důvod víc, aby aspoň vymyšlený příběh skončil trochu šťastněji, ale tato předposlední scéna mě zaujala, ještě nikdy jsem se v žádném filmu nesetkal s tak procítěnou smrtí doprovázenou hudební kulisou. Celkově se jedná o zajímavý film, který zobrazuje válku s menšími příkrasami.