Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Drama o muži, který si přes překážky společnosti k sobě omotá milenku, zoufale ji naslibuje lásku, oddenost a takové ty další ctnostné věci, a pak když ona na jeho návrhy přistoupí, rozmyslí si to, nechá jí být a dost zajímavě se s ní vypořádá. Brutální, drastické, šokující, ohromující! A tenhle hrdina přes všechny svoje iracionální rozhodnutí, které vedou k jeho destrukci, má prostě štěstí a i když co se týče děje tancuje dost zoufale, neskončí to s ním tak zoufale díky Woodymu brilantně tancujícím a fandícím mu za kamerou. Mě tento film dost vyděsil a zároveň dojal. Podobné téma už je jistě spousty dalšími lidmi zpracované, ale Allan ho zpracoval skvěle a myslím že to stojí za to.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Pěkný film, který pěkně líčí život fyzika. Kdo tohoto velikána pořádně nezná, bude překvapen jaký byl, kdo ho zná, rád ho pozná více.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Užíval jsem si a připadalo mi zajímavé vidět jednu Paříž v různých časech a srovnávat je. A přemýšlet a sledovat že v každé době jsou lidé nespokojeni se svou dobou. A do toho se ještě plete vztah dvou lidí z nichž jeden se z naivního spisovatele svými toulky časem přemění na někoho, kdo aspoň trochu něco chápe. Pro mě hezky udělaná oddychovka, která má i nějakou tu myšlenku.

plakát

Sedm životů (2008) 

FIlm, který se dost snaží hrát na divákovi citi, ale většinou to divákovi nevadí, takže s dojetím sleduje a citovou extázi zažívá v závěru, kdy pochopí souvislosti, které ve filmu od začátku nechápal.

plakát

Equilibrium (2002) 

Christian Bale svoji roli hraje výtečně, efekty jsou výborné a ačkoli od sci-fi filmů často očekávám hlavně povrchní zábavu a ne nějakou hlubší myšlenku, tenhle uspokojil i mou intelektuální osobnost. Divák má při sledování tohoto možnost si nejen užít film, ale i si u toho zafilozofovat a zadumat.

plakát

Orphan (2009) 

Krásně dynamický film. Nazačátku se tváří jako nějaká rodinná celovečerní oddychovka, pak divák začně cosi tušit a ke konci se film promění v napínavý horor, kdy je divák trochu zmaten, kdo je ten hodnej a kdo zlej. Mladá, hezounká a roztomiloučká holčička s učesanými vlásky zahrála hororovou postavu skvostně. Děj se občas trochu vleče, ale v jiných místech to pak náležitě dožene. S podobným filmem jsem se dost dlouho nesetkal a zaujal mě.

plakát

Nezvratný osud (2000) 

Jde o hloupoučký, předvýdatelný béčkový horor, který je ale právě touhle svoji béčkovostí dobrý. Nejde o žádný sofistikovaný a promyšlený děj. To hlavní je ve filmu křik, krev a nechutnost. Pokud divákovi nejde o nějakou originalitu a myšlenku, ale hlavně o drsnost hororových prvků, tak by se měl líbit.

plakát

Ex Machina (2014) 

Krásně sci-fi se zajímavou tématikou, které diváka dokáže překvapit. Nejmodernější budova na soukromém ostrově s nablýzkanými interiéry a namakaným miliardářem dokáže ohromit divačky a Alicia Vikander diváky. Po celou dobu sledování filmu jsem byl v napětí, jak film bude pokračovat. Zdá se mi, že Alex Garland na začátku nějakým způsobem dá najevo, že se ve filmu stane nějaký zvrat a divák pak dychtivě vyčkává, co to bude. Dlouho si mě sci-fi film takhle nezískal.

plakát

Nevědomí (2013) 

Co se vizuálních efektů týče, film je natočen výborně - kvělý obraz postapokalyptického světa, interiéry superluxusních budov. Bohužel děj není zrovna nejpromyšlenější, je trochu hloupoučký a je to přesně ten typ filmu, kde hlavní hrdina přežívá a nezemře ve scéně, ve které by s 99% zemřít měl, jen díky tomu, že je to hlavní hrdina. Přesto film zaujme a nadšenec sci-fi si ho dokáže užít.