Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (16)

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Myslím, že Chuck Norris je oproti hlavním hrdinům tohoto filmu totální břídil :-) Jinak až na popírání zákonů fyziky a lidských možností bezva. Napětí a akce od začátku až do konce a do toho fajn hudba. A nakonec pěkná tečka za celou serií s rozločením s Paulem Walkerem.

plakát

Babovřesky 3 (2015) 

Na můj vkus, až moc reklam. Na druhou stranu některé momenty byly povedené. Např. jak pan farář ne/chtěl udělat pohřeb pejskovi.

plakát

Babovřesky 2 (2014) 

Klasická Troškovská letní komedie s jednoduchým dějem a jednoduchým humorem. Nic pro vyznavače intelektuálního humoru. Ty ostatní, ale myslím, pobaví.

plakát

Grand Prix (1966) 

Sice dlouhý, ale velmi podařený film o formuli 1 z dob 60. let. Něco na způsob filmu Rivalové. Ukazuje nebezpečnost tehdejší závodění, velmi tenkou hranici mezi vítězstvím a smrtí. Film je skvěle zpracováný, hlavně co se týče záběrů ze závodů. Jen se mi občas nezamlouval výběr hudby u podbarvení některých scén (např. u tragických nehod).

plakát

Oskar (1967) 

Kam se hrabou Četníci, přestože jsou daleko známější. Prostě bezva komedie nabitá humorem.

plakát

Rivalové (2013) 

Jelikož jsem velký fanoušek formule 1, čekal jsem od tohoto filmu hodně. A opravdu to stálo za to. Film Formule se S. Stallonem je oproti tomu ubohost (i když se na filmy se Stallonem dívám rád). Není mi sice tolik, abych mohl říci jestli bylo vše ve filmu Rivalové podle skutečnosti, nebo jestli si tam někdo něco přimyslel, ale myslím si, že je zde vidět, že nejlepší příběh vytvoří sám život. Mimo toho, že film vypraví o rivalitě Laudy a Hunta, bezvadně vystihuje velkolepost, ale i stinné stránky formule 1. Sportem, kde je jen tenká hranice mezi vítězstvím a smrtí (aspoň tedy v té době). Navíc se mi libilo skvěle zpracování. Efekty, hudba, detaily, jakoby se člověk podíval zpátky do minulosti. Navíc i konec nemá ten stejný scénář jako ostatní tuctové filmy z prostředí motorsportu, čímž je podle mého originální a ještě lepší.

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Super komedie plná bezva hlášek. Ani minutu jsem se nenudil. Ten začátek s úvodním vyprávěním nemá chybu. Ovšem největší "haluz" je scéna s Carefourem. Sice mi příjde, že je to pokus, jak udělat ve fimu reklamu,ale dost dobrý. Chápu, že někdo může namítat, že film je totální blbost. Každý má holt trochu jiný vkus. Já ho hodnotím jako velmi vydařený.

plakát

Četník se žení (1968) 

Další skvělá komedie ze série Četníků, plná komických situací. Krásný obrázek toho, jak může žena ovlivnit muže. (Musím trochu poupravit popis obsahu tohoto filmu: Josefa neřídila červený Mercedes, ale bílý Mustang :-) )

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Opravdu moc povedená předělávka pohádky pro odrostlejší díváky.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Jak už tu bylo řečeno, tento film by neměl chybět na žádné přednášce o škodlivosti drog. Budiž odstrašujícím příkladem pro všechny, co by to chtěli zkusit. Opravdu strhujíci příběh a navíc skvělá hudba.