Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak a máme to tu zase a jedeme z kopce. Opět se rozehrávají vášně všeho druhu. Zdeněk Troška natočil úplně obyčejnou letní komedii, která si na nic nehraje, protože to v žádném případě nemá zapotřebí. Je to film pro normální lidí, kteří se jdou do kina pobavit a ne se zaobírat intelektuální hloubkou. Téměř plný kinosál při sobotním promítání na Novém Smíchově toho byl důkazem. Byli tu lidé všech věkových kategorií od malých dětí až po babičky s berlemi a světe div se, nikdo neodcházel zhnusen nebo šokován tímto filmovým počinem. Z kina se odcházelo s úsměvem na rtech a dobrou náladou a tak by to přece mělo být. Nelituju peněz, které jsem dala za lístky, protože pro mě nebyly zbytečně vyhozené. Jestliže hodnotím, tak jak hodnotím, pak jsem tedy hloupoučka ženská a bez řádné filmové duše. Hmm, zajímavé. Jsem především obyčejný člověk s čistým štítem a svědomím, který se nemá za co stydět. Jediné, co mi při sledování filmu opravdu vadilo, jsou ti popcornožrouti.Bavila jsem a to hodně. ()

MikO_NR_1909 odpad!

všechny recenze uživatele

Fúha, až takúto klientelu (z nhl) som teda nečakal. Málokedy si trúfnem dačo spraviť, v čom nemám dostatočnú kvalifikáciu, ale takúto letnú frašku natočím aj ja. Degenerácia akejkoľvek ľudskej dôstojnosti a povrchné kecy postrádajú dodatočnú poetiku, poéziu, mentalitu národa, tak ako kedysi. Keď film znamenal emócie, inteligenciu, správnu dávku odľahčenia popri poukazovaní na neľahkosti životného údelu. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Paní vedle mě se řehtala od prvního záběru, celé kino šustělo igelitem a na plátně defilovala jedna reklama za druhou, to už tedy začal film (PP everywhere), poté defilovali hokejisté. U nich se zastavím, neboť shodou náhod po našem vystoupení na Olympiádě v Soči ukázali někteří z nominovaných, že umí hrát ve filmu stejně špatně, jako na ledě. Na ledě jim rád dám ještě šanci, u filmu je už rozhodně vidět nechci. V hlavní roli jinak bezzubá sympatická stařenka, ale scénář plný hloupých a trapných klišé a rádobyhumoru, slušného vtipu jako šafránu. Vydržet se sledovat tento film dá, nicméně nadšením jsem nesršel. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Opakuje se to samé, nač jsem žehrala již v prvním díle této (dle mého názoru brzy nekonečné) série: je to tupé, nicneříkající a hlavní dějovou linkou v tomhle díle je příjezd hokejistů (a kontroly z ministerstva), což způsobí hotový poprask na vsi. Ne, nelíbilo se mi to a ani ty vtipy se mi nezdály vtipné. Přemýšlím, co dělí Babovřesky od škváry (odpadu), a nevím. Asi ta naivně letní atmosféra? ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No musím přiznat, že jsme na to vyrazili hned jak to bylo možné v první den premiéry a hned na první promítání, už návštevnost v sále pro 350 lidí se nás krčilo dohromady 33 nadšenců z toho bylo dost malých dětí, kteří se asi jediný smáli. To už bylo docela dost divné. Já neustále koukal na mobil a čekal až tahle křeč skončí, dlouho už jsem se takhle nenudil. Nebýt ve filmu p.Kikinčuk, který jediný občas dokázal být i vtipný, tak je to u mě jasný odpad. Děj je nulový, někteří herci jsou tam úplně zbytečně, něbot nemají s dějem nic společnýho viz Dolanský,Pecha,Kostelka atd. Nejvíc mě fascinuje jak si tvůrci myslí ,že se budu smát tomu jak báby chlastaj a k tomu se i sjedou. Jen se děsím s čím přijdou ve 3.díle. Ps-oproti tomu je Dědictví celkem pěkný film tech 50% je zasloužených. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)
  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama