Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Abych pravdu řekl, do tohoto filmu jsem šel s velkým očekáváním. Přeci jenom Christopher Nolan je jedním z nejlepších režisérů současnosti, charismatický Leonardo DiCaprio se zhostil hlavní role a to celé ještě zabaleno do geniální hudby Hanse Zimmera, no kdo by od této kombinace nečekal velké věci, že? Naštěstí se každé mé očekávání vyplnilo. Dostalo se mi inteligentního a napínavého thrilleru s, na dnešní poměry, originální zápletkou, která si pohrává s myšlenkou vstupování do snů. Kromě skvělého DiCapria a celkem příjemného Kena Watanabeho pro mě osobně zazářila i mladá Ellen Page, které její role náramně sedla a působila hodně přirozeně. Takže, abych to nějak zhodnotil. Christopher Nolan pro mě stále zůstává na špičce a Inception, společně s Batman trilogií, považuji zatím za jeho nejlepší výtvor. Pokud tedy máte rádi napínavé a originální thrillery s přiměřenou dávkou akce, je film Inception přesně pro vás!

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Rovnou řeknu - bez výčitek - že tento díl vetřelčí ságy je můj nejoblíbenější. Proč? James Cameron spojil akční horror a válečný film do jednoho, nutno dodat fungujícího, celku. Už to není jen o bezbranné posádce vesmírné lodi, zde jsou hlavními hrdiny po zuby ozbrojení mariňáci. Ovšem po chvilce nejistoty, zda to nebyl krok vedle, se opět objeví ona beznaděj a strach, což jsou věci, které tak proslavily prvního Vetřelce od Ridley Scotta. V hlavní roli je opět Sigourney Weaver, jakožto důstojnice Ripleyová. A opět je úžasná. Hudba od Jamese Hornera také není špatná a v pravý okamžik dokáže navodit přesně tu atmosféru, jakou Cameron zamýšlel. Pro fanoušky Vetřelce jasná volba, pro ostatní zajímavý akční horor na večer.

Star Trek

Star Trek (2009)

Předem se musím přiznat, že do tohoto filmu jsem šel bez jakékoli předchozí znalosti univerza Star Trek, takže jsem film sledoval s "čistým štítem." A musím říct, že se mi to náramně líbilo. J.J. Abrams dokázal vytvořit spojení zábavného a akčního sci-fi velkofilmu, jehož tempo plynule odsýpá a při jehož sledování se rozhodně nebudete nudit. Co na tom, že děj je jedno velké klišé, když je vyprávěn přístupnou a zábavnou formou? Pro postavy také nezbylo moc prostoru, takže si k nim nevytvoříte tak silný vztah (až na Kirka a Spocka, ti jsou úžasní), což je možná trošičku škoda, ale na druhou stranu to plně vynahrazuje ta akční jízda plná vtipných hlášek, která vás bude provázet po celý film. Pokud patříte mezi fanoušky sci-fi a kvalitní akce, rozhodně nesmíte Star Trek minout, pokud však patříte mezi dlouholeté fanoušky série, musíte se sami rozhodnout, nakolik povedeným restartem pro vás tento snímek je.

Armageddon

Armageddon (1998)

Tento film stále patří mezi mé velmi oblíbené a rád se k němu občas vracím. Michael Bay se tentokrát opravdu vyznamenal a dokázal vytvořit zajímavé spojení katastrofického filmu a komedie a světe div se, toto spojení funguje. První polovina filmu je naladěná spíše v komediálním stylu a divák se nejednou zasměje (scénu na ropné plošině si budu pamatovat ještě dlouho). V druhé polovině ovšem děj nabere na vážnosti a už je to "klasická" záchrana světa, ovšem zajímavě a poutavě vyprávěná. Dvojice Bruce Willis a Ben Affleck fungovala na výbornou, ačkoliv pro nějaké hlubší vztahy mezi postavami tu nezbylo místo, takže Armageddon není nic pro náročné diváky. Pokud ale od tohoto filmu nečekáte nic víc než dobrou zábavu, budete spokojeni.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Docela se stydím za to, že tento film jsem neviděl už dřív. Četl jsem o něm, slyšel jsem o něm, ale neviděl jsem ho....až do včerejšího večera, kdy jsem se rozhodl zjistit, co z tohoto filmu dělá tak vyjímečný kousek. Teď už chápu, co na tom filmu všichni vidí. Ostatně, já jsem mu absolutně podlehl a hned jsem ho musel zařadit do mé top desítky. Geniální výtvor, který bez servítek ukazuje, co všechno znamená být vězněm. The Shawshank Redemption vás donutí začít přemýšlet o vězních úplně jinak. Začnete je vnímat jako normální lidi, se svými vlastními emocemi, pocity a názory. Také vám ukáže, že i na takovém místě jako vězení, může vzniknout něco jako silné přátelské pouto. A to se mi na filmu líbí nejvíce. Viděl jsem už hodně filmů, které se odehrávaly ve věznici, ale u žádného se u mě neobjevilo tolik pocitů a emocí, jako právě zde. Nevím, jak psát dál, jelikož takto mistrovský film se prostě slovy popsat nedá. Tento film se musí vidět a plně prožít. Každá postava je skvěle napsaná, najdete si zde své oblíbence i svině, které by jste nejraději viděli hořet. The Shawshank Redemption vás prostě donutí přemýšlet....o vězních, o vězení jako takovém, o lidech, co věznice řídí, o tom, jestli si to ti lidé vůbec zaslouží a také o tom, co všechno dokáže vězení s člověkem udělat. Herecká dvojka Tim Robbins a Morgan Freeman je úžasná a oba ze sebe vydali maximum a jejich charaktery tak působí neuvěřitelně přirozeně a lidsky. Pokud jste tedy tento film ještě neviděli, tak rychle sežeňte, protože tento film považuji za povinnost pro všechny. Jo a pravděpodobně je to asi nejlepší film, co jsem viděl, to jen tak mimochodem.