Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (24)

plakát

Rudá Sonja (1985) 

Moje "pohádka" z dětství. Ten film jsem jako kluk miloval! V době neinternetu, bez PC her a omezenému množství knih to byl zdroj fantasy příběhu se vším tím patosem co k tomu patří. A je jedno, že to má nějaký mouchy. Ale příběh není špatný. Dnes samozřejmě těžko tento film obstojí, ale pro tu nostalgii ho mám rád.

plakát

Predátor: Evoluce (2018) odpad!

Tak tohle je ultra sračka. Pardon. Ale jinak to nejde. Stupidní děj, stupidní jednání asi všech postav. Všechno je tak trapný, až to do očí bije. Paní vědátorka je během pár hodin vycvičená, jak z mise v Afghánistánu... Tlupa šáhlejch vojáků si se samozřejmostí bere po cestě karavany, vrtulníky...pohoda. Jak při nákupu v samošce. A to je jen špička ledovce tohoto filmu na blití. Většinou hodnocení odpad nedávám, protože i na totálním propadáku se dá najít nějaký pozitivní moment. Tady ne.

plakát

Bathory (2008) 

Anna Friel skvělá. Mě se její výkon líbil, i když víc emocí by neuškodilo. Ale krásnou, křehkou a zároveň silnou kněžnu vystihla výborně. A nebýt trapného dua Mádl - Polívka, tak by to byl výborný film. Co proboha tímhle Jakubisko zamýšlel, to nevím. Fujtajbl.

plakát

Blade Runner (1982) 

Jsem fandou scifi filmů, mám rád Vetřelce i Promethea. Ale tento počin mě prostě moc nezaujal. Příběh má ve vyprávění dost mezery a někdy jsem se docela ztrácel. Asi to bude tím, že údajně měl natočený materiál 4 hodiny a vše se muselo pak hodně sestříhat. Další věc: pořád tma, děj stále za tmy, je to celkem depresivní. A třetí věc, nechápu, co má Scott na tom líbání mužů. Použil to i v Prometheovi. Pro mě nechutné. Ale jinak výprava tedy kolosální. Mohla to být pecka, ale ta dějová linka to zabíjí.

plakát

První člověk (2018) 

Já nevím. Mne film moc nenadchnul. Roztahaný a místy nudný děj, pojetí kamery a scénáře spíše jako dokument z archivu. Čekal jsem i více venkovních záběrů raket, návrat na Zemi apod.  Samozřejmě jsou zde působivé scény, z kterých mrazí a jsou skoro až hororově děsivé, ale jako celek na mne film nezapůsobil. A Ryan Goslin je chladný jak tělo bez duše. Jedině že by byl takový i skutečný Armstrong a bylo by to tím pádem kvůli autentičnosti.

plakát

Mac a já (1988) 

Na film jsem se podíval z nostalgie. Tata nám ho půjčil jako dětem na VHS v 90. letech. Tenkrát mi přišel zábavný. Samozřejmě z dnešního pohledu to je bída. Ne-li hrozné. Ale jo, když pominu, že se jedná o kopii E. T., tak celý film není tak špatný, až na ten konec. To je katastrofa :-)). A finální scéna, to je vůbec síla.

plakát

Vzhůru za sny (2020) 

Já nevím, moc mě tento počin nenadchnul. Jsem rád, že se Dánové snaží vytvořit animak na úrovni, ale nějak to nefunguje. Příběh je mixem již vytvořených jiných podobných filmů. Připomíná mi především V hlavě. Nejvíc mi ale nesedí přitroublý táta, který ještě k tomu odsune vlastní (nejspíš) jediné dítě úplně na vedlejší kolej ve prospěch cizího spratka (pardon za ten výraz, ale zde to jinak nejde). A vůbec nebere v potaz potřeby a přání své dcerky. Celkově hudba a samotný děj mi přijde lehce depresivní. V tomto případě americké protějšky působí veselejší... Dětský pohled bude třeba jiný, ale mě se to moc nelíbilo.

plakát

Neviditelný (2020) 

Mě to bavilo.... Začátek trochu nejasný, ale zase napínavý. Občas sem tam nudná pasáž, ale je to v normě. Dále tu máme lekačky, i nějakou tu krev, mlácení... No prostě to, co k tomuto filmu patří. Ale všeho je tak akorát a docela to funguje. Jen bohužel Elizabeth Moss mě tedy vůbec nezaujala a byl to podle mě trochu špatný výběr. Jinak jo, dobrý to bylo.

plakát

Expedice Lambarene (1968) (seriál) 

Jením slovem perfektní. Každý díl jsem hltal a bavilo mě to. Samozřejmě člověk musí přihlédnout k době vzniku, materiál je dnes již pro mnohé nezajímavé "retro". Ale tady jde především o odvahu mladých lidí takovou expedici vůbec zorganizovat. Zjistit trasy, dostat víza, sehnat vybavení...a bez internetu a jiných dnešních berliček. Navíc s tím, že většina států v Africe byla tehdy buď ve válce nebo po nějakém puči. Po dlouhé cestě tak na celou posádku čeká mnoho nástrah a je s obdivem, že vše se podařilo bez větších škraloupů. Navíc kameraman a vypravěč v jedné osobě hezky a příjemně celý dokument komentuje. Trochu škoda pro mě, jakožto fanouška tatry, je absence nezaměnitelného zvuku jejího motoru. Celkový obdiv patří právě kameramanovi už jen proto, neboť se musel strašně naběhat :-).

plakát

Slunovrat (2008) 

Dávám tři hvězdy za nečekané rozuzlení zápletky na konci. Jinak děj je klasicky věrný svému žánru...