Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (118)

plakát

Nenávist (1999) (TV film) 

Vynikající adaptace, kde své herecké mistrovství předvádí nejen Somr s Němcem, ale i výborný Rašilov. Příběh je dostatečně silný a scénář je taktéž kvalitní(Nenávist má hlavně ke konci opravdovou gradaci). Škoda jen že spolu nemají více dialogů Somr s Němcem, pořádně se jejich rozdílné povahy vlastné setkají až na konci, a to ještě k tomu fyzicky. Chybělo mě tu právě víc kvalitních a nenávistných dialogů mezi hlavními postavami. Takto byl ten přechod v absolutní nenávist zničeho nic(tedy až po smrti syna). Kdyby bývalo bylo lépe zpracováno právě toto, bylo by to možná 5hvězdičkové drama.

plakát

Pelíšky (1999) 

Jeden z nejlepších nejen českých filmů s úžasnými dialogy a hereckými výkony. I když všichni byli úžasní pro mě je vrcholný herecký výkon v tomto filmu od Jiřího Kodeta. Je to takový ten typ filmu, které miluju. Celou dobu se smějete, ale na konci máte takovou melancholickou náladu a chce se vám skoro až brečet. Ještě bych vyzdvihl dobovou hudbu, která se opravdu do filmu hodí(hlavně sluneční hrob).

plakát

Big Lebowski (1998) 

Senzační komedie s úžasnými postavami (souhlasím s marigoldem, Buscemi je opravdu smutná postava) a charaktery, s mnoha kultovnímy hláškami a ukázkou správného životního stylu ve formě bowlingu. Bridges se hlavní úlohy zhostil na jedničku s hvězdičkou i přesto, že pro něj je to celkem netypická role(nedokázal jsem si to představit:-). No jo, prostě bowling není Vietnam.

plakát

Godzilla (1998) 

Ještě jako desetiletý jsem to miloval, ale dnes v tom vidím jen prachobyčejnou popcornovou zábavu bez myšlenky. Samotná godzilla je udělaná pěkně, ale herecké výkony jsou strašné, stejně jako scénář atd. Z nostalgie však dám aspoň 2 a taky mě to vlastně celkem baví(viděl jsem to asi 4krát a vždy mě to bavilo)

plakát

Patriot (1998) odpad!

Klasická seagalovina, a to ještě ta nejhorší jaká vůbec může být, protože se snaží i o hlubší příběh(nemusím ani psát, že neúspěšně). Když už Seagal, tak aspoň desítky mrtvých a lámání ruk, ale toto je nuda:-). Kdyby radši Steven zůstal u muziky, která mu jde rozhodně líp.

plakát

Kundun (1997) 

Určitě lepší než absolutní (a ještě k tomu ne moc dobrá) splácanina Malý Buddha, ale k naprosté dokonalosti tomu přeci jen něco chybí. Některé scény, i když mají hlubokou myšlenku, jsou chvílemi trochu nezajímavé, v horším případě i trochu nodné. Je to hodně dobře natočené a je zde opravdu krásně vidět, jak se číňani chovali nelidsky. Ke kvalitě filmu přispívá i hudba, která je opravdu kvalitní a scény jsou díky ní víc působivé a emocionální (hlavně krásný konec).

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

Geniální kriminálka, která je tak skvělá především díky dokonalé dobové atmosféře(prohibice, obchodování s drogama a děvkama, to všechno je tu krásně vykresleno). Dalšímy devízamy jsou perfektní charaktery, které jsou navíc zahrané na jedničku. Crowe je například klasický rváč, který moc nevyjednává, oproti tomu Pearce je zase spíš ten vyjednavač. Skvělé postavy hráli i DeVito jako bulvární novinář či Spacey. Výkon Basinger je skvělý, nicméně oscarový asi ne. Toho by si zasloužili jiní. Dále je to naprosto skvělý až Tarantinovský černý humor, který ne že by kazil atmosféru, ale naopak dodává filmu na syrovosti. Jen se na to musím podívat ještě aspoň 2krát, protože někdy je tam těch dějových zvratů a postav, které jsou vzájemně propletené až strašně moc a na první podívání se to ani nedá všechno pochytit. To je tak jediné menší minus, které se však tak po 5 shlédnutí mění v plus. Prostě perfektní gangsterka s hodně překvapivým koncem.

plakát

Strážci vesmíru (1997) odpad!

Seriál jsem jako malý žral a i z dnešního, rozumnějšího pohledu ňákou, i když tu nejmenší kvalitu má, ale z tohoto filmu jsem se málem poblil i v těch 6ti letech, kdy jsem to viděl poprvé. Absolutní zprznění seriálu, který jsem měl jako malý tak rád.

plakát

Toy Story: Příběh hraček (1995) 

Konečně jsem viděl svoji dětskou lásku, kterou jsem však vždy miloval pouze z dětské knížky s obrázky. Toy story mají svůj převeliký význam především díky svojí revolučnosti. Ano, pávě tyto hračky byly první z řady úžasných animáků studia pixar a jako první byly stvořeny kompletně v 3D grafice. Už za to si zaslouží absolutorium. I ony byly první, a vyšlapaly cestičku ostatním animákům co se týče charakteru postav(nějaký sviňák, ukecaný blbeček, přirozená autorita a vůdce atd.), které jsou hodně podobné i v pozdějších filmech pixaru jako Nemo atd. I ony ukázaly jakým směrem povede humor těchto kreslených veledíl. Je to humor který je úžasný a pochopí ho každý. Prostě film pro všechny, který je však kvalitní a to se moc často nestává. Humor je to laskavý, ale někdy i poněkuď syrový a některé vynikající hlášky malé dítě snad ani nemůže pochopit. Co je ale nejúžasnější je to, kam se až dostala představivost tvůrců. Ta je jednoduše neomezená, což se projevilo především u Sidových hraček. No není úžasná taková žába s nohama či auto s končetinami?Revoluční a ve svém žánru jistě kultovní snímek.