Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (447)

plakát

Agentky D.E.B.S. (2004) 

I když špionky v oblečcích a la japonské studentky mají něco do sebe, tak ono je to prostě tak hloupé.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Film sám o sobě je dobrý, bitvy jsou skvěle provedené a samotný Alex je takový, jakého jsem si ho vždy představoval. Ale v půlce filmu to nějak ztrácí a napětí a začíná nuda. Hlavní klad tohoto filmu vidím, v akčním podání historie a na základních školách by mohl být promítán jako doplněn výuky. Ale jako film do kin za moc nestojí.

plakát

Americký vandal (2017) (seriál) 

Mockumentary, který je parodií na klasické krimi dokumenty. Místo vražd se tady ovšem řeší kdo nasprejoval péra na auta učitelů a kdo dal do limonády při školním obědě projímadlo. Tyto puberťácké pranky jsou brány extrémně vážně a jsou pokryty ve stejném gardu jako teroristické útoky. Což je asi největší síla seriálu. Když se hlavní postavy s velice vážnou tváří baví o tom, jestli má obviněný obřezaný penis, či jestli korunnímu svědkovi vyhonila sexy slečna, tak to vytváří atmosféru, která je na jednu stranu velice vtipná (a je brilantně dokreslená slovními hříčkami a velice jemně fekálním humorem), a na druhou stranu je fakt napínavá, protože si až do samého konce říkáte, kdo teda nakreslil ty čůráky na auta. Během sledování jsem se přistihl, že se dokonce i bojím o hlavní postavy, tak hustou atmosféru dokázali autoři vytvořit z velice juvenilního tématu. Krom toho, seriál má i přesah. Když jsem si mezi neustálým uchichtáváním našel čas na přemýšlení o tom co se tam vlastně děje, tak jsem byl překvapen, že ten děj vysílá velkou hromadu (hihi) zpráv. V prvé řadě se jedná o skvělou propagaci kriminalistiky a investigativní novinařiny (řešit vraždy je přeci jenom nuda, řešit kdo nakreslil ty dicky je mnohem zábavnější), ale tvůrci také komentují předsudky, školství, sociální sítě, (kyber)šikanu, justiční systém, atd... Rozhodně se nejedná jen o dobrou, ale myšlenkově prázdnou zábavu, jak by se mohlo na první pohled zdát.

plakát

Ant-Man (2015) 

Když se konečně začal MCU rozjíždět, zbavil se nudných originů a začal se více soustředit na zajímavější týmovky, tak to na nás hodilo další obyčejný origin. To je první věc, kterou jsem si pomyslel, když jsem ten film spouštěl. Naštěstí, Ant Man není nudný. Je to další obyčejný origin, ale perfektně zpracovaný. Taková kombinace Raimiho SpiderMana s prvním Iron Manem. Má to všechny typické rysy originu, underdog se dostane k velké moci, je tam nějaký emocionální problém, důvod proč dělá to co dělá, má mentora, love interest, šílený vědec jako záporák (prvních asi 30 vteřin byl velmi slibný, potom to byl prostě jen další Green Goblin), atd... Ale je to svižné, velmi rychle to odsýpá, akce má pěkné tempo a Paul Rudd do toho vnesl i trošku toho co umí nejlépe, hloupé komedie. A skvěle to funguje. Když překousnu toho zpackaného záporáka a až moc umělá pomrknutí směrem k Avengers, tak jsem dostal origin, který mě příjemně překvapil.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Vlastně je to stejné jako jednička, akorát s lepší záporačkou a opravdu nečekaným zakončením.

plakát

Applikace (2014) (pořad) 

Je zde Mikoláš v dalším pořadu pro mladou generaci. Tento pořad je vynikající svým námětem. Novinky o aplikacích jsou užitečné a kdybych měl nějaký smartphone, tak bych to ocenil ještě více, ale vtip o který se moderátoři snaží je ubohý a smích přišel pouze při Mikolášově hlášce "sofistikované". Kvůli suchosti a chudosti komentáře jsem nucen dát pouhé 2 hvězdy.

plakát

Armageddon (1998) 

Film, který se jen tak nevidí. Má nádherné zpracování a občas dojemné scény, ale do toho se míchá ten podtón záchrany světa, který je ale spíše jen kulisou pro vztahy mezi hlavními hrdiny. Jediné co bych tomu vytkl je klišé konec.

plakát

Arrietty ze světa půjčovníčků (2010) 

Stejně kouzelné jako Cesta do Fantazie, či Totoro, akorát s tím rozdílem, že tady se nesází na prapodivnou a nepochopitelnou magii, ale pouze na rasu malých lidiček. Obyčejné věci které se objevují v každé domácnosti, jako například kolíček na prádlo, tak získávají úplně jiný rozměr (doslova).

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Viděl jsem pár dílů a je to k popukání. Přijde mi to jako parodie na Batty, Supernatural a podobné nadpřirozené akčňárny. Hodně krvavá parodie. Není to natolik dobré abych se koukl na celou sérii, ale když to uvidím v telce, tak nepřepnu.