Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Mere Jeevan Saathi (2006) 

Skupinový tanec: malé množství, sárí: super, příběh: klasika v bollywoodském provedení. Nic nového pod sluncem, ale je to koukatelné, jen hodně předvídatelné.

plakát

Léto s kovbojem (1976) 

Super hlášky, vtipné po celou dobu, žádná trapná místa ani vynucené dramatické scény. Prostě bezva komedie

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Smál jsem se skoro celý film. Skoro celý jelikož jsem prvních 10 minut neviděl. Ale ten zbytek stál za to. Jasně, není to žádný supa-dupa majstrštyk a je to o běžných klišé - snad milionkrát přetočených - ale je to prostě svěží lehká a hlavně zábavná komedie. Jak mě K. Herfurth nikde nenadchla, tady jí role celkem sedla a E. M'Barek mě zcela pohltil. Jeho osobitý přístup snad úplně ke všemu je kořením celého filmu. Nestydím se za 5*.

plakát

Volný pád (1993) 

Štvou vás denně věci okolo? Tohle je film o tom, jak to vypadá, když pohár přeteče a vy kvůli tomu vyskočíte z kůže. Jistě se najde mnoho sympatizérů s hrdinou. Nebojte, jste mezi nimi.

plakát

Dracula (1992) 

Dobrý příběh, obsazení a na tehdejší dobu asi i ucházející triky, ale na mě trochu rozvleklé.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Post-apokalyptické roadmovie. Nebo ne? Film má mnohem větší potenciál, než jaký je využit. Skvělý úvod filmu (lov kočky) a pustina záhy vystřídají nedotažené scény, někdy až nepřirozené. Neprůstřelnost a nezranitelnost hlavního hrdiny mě dost štvala. Zejména, když to má být drsoň, co cestuje už 30 let pustinou plnou banditů. Možná bych to ještě skousl, ale v okamžiku, kdy se ke konci filmu dozvídáme, jak se to má se zdravím našeho hrdiny, resp. s jeho handicapem, jeví se rázem veškeré scény opravdu až absurdní. Dokoukal jsem celé hlavně kvůli zmíněnému potenciálu a myšlence filmu. Jinak velká škoda vyplýtvané příležitosti k pořádnému filmu.

plakát

Roming (2007) 

Vtipná komedie se super hláškami a scénami. Obsazení i výkony herců bezvadné, zejm. Polívka a Labuda. Proč tedy 3 hvězdy? Od druhé půlky mě eposové prostřihy vyloženě nebavily a místy je to zbytečně rozvleklé.

plakát

Žena v černém (2012) 

Naprosto skvělá atmosféra. Žádný nechutný krvák, ale kvalitní horor, kde vám, místo špatného pocitu od žaludku, běhá husí kůže snad úplně všude. Prostě zapomenete na Harryho Pottera a uvidíte D. Radcliffa v úplně jiném světle.

plakát

Pouta války (2004) 

Jednoduše skvělý válečný film s emočně silným příběhem. Od jisté chvíle ale tušíte, jak se kdo bude chovat. Nicméně zpracování super (scény, kamera, triky...). A konečně také jiná doba, než druhá světová válka. Film úžasně reálně vykresluje korejskou občanskou válku a její šílenost. Výkony herců jsou výborné. Škoda, že si český dabing nedal zjevně žádnou práci se správnou výslovností místopisu apod. (např. známé Čongno je zde vyslovováno jako Jongro, což je sice transkripčně správně, ale nikoli výslovností). Toto v mém pohledu shazuje drobná procenta z hodnocení za českou verzi filmu, ale i tak jde o můj TOP 3 válečný snímek.

plakát

Star Trek (2009) 

Star Trek trochu jinak. Už to nejsou ty uhlazené, někdy až sterilní vesmírné lodě, ale už se pořádně ušpiníte. Navíc se neustále něco děje, akce je tu na každém kroku. Velmi vysoko hodnotím i vizuální efekty.