Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (907)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem se i za pana Trošku zastyděl, ale na druhou stranu musím uznat, že mu pobyt v cizině a pod pseudonymem Dagtekin (ostatně dost pitomej pseudonym) docela prospívá. Teď ještě ten proklamovaný nekorektní humor a byl by to koneckonců docela hezký film. Ono, s Němci to máte vždycky těžké. Rozdíl mezi dobrou komedií a německou komedií je jako ve vyslovení jemného francouzského papilón a geršáckého šmétérling! Na druhou stranu, nemám nic, co bych vyloženě zkritizoval. Vlastně se mi to docela líbilo a ten Elvis Mubarak v roli fakjučitele byl výbornej. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Fakjů tenhle film. Milý pane učiteli a to mělo být jako vtipné pane učiteli? tohle trapné infantilní pubertální nic??? a ještě 78% k tomu?! No asi jste tu všichni patrně větší znalci než já. tím to bude. Já totiž zastávám názor, že skopčáci komedie nikdy točit neuměli a tenhle patvar na tom nic nezměnil. a to jsem byl ještě lákán na projekci ufff ještě, že jsem nešel... To bych odcházel asi z hodně kyselým ksichtem. nevím proč, ale jestli mi tenhle film něco připomněl tak to byla scéna ze školy ze South Parku : Jak by se vám líbilo vylízat mi prdel? Co jsi to říkal??? Ehh promiňte já jenom... JAK BY SE VÁM LÍBILO VYLÍZAT MI PRDEL PANE GARISSONE?!20% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakmile vidím stoprocentně pozitivní komedii, musím s hodnocením nahoru. A nebudu se tajit tím, že tady za to může Elyas M'Barek, kterej hraje přesně tu postavu, co si musí oblíbit úplně každej. Dokonce i ty uťáplý, jako třeba zrovna Karoline Herfurth, která se tady taky předvedla a bylo mi hned několikrát radostí na ní koukat. V rámci komedií si tak myslím, že tahle bude u mě hodně vysoko. Ty dvě hodiny bych klidně zopakoval i do příště hned několikrát. Tak pozitivní náladu jsem v komedii dlouho neviděl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poté co se film tak zajímavě rozjede jsem očekával tedy rozhodně více než to že druhá polovina bude šablona jako prase. Bohužel díky své neúměrné délce film prvně ztratí vtip a poté i tempo. Elyas M'Barek nenechá v noci napokoji žádný ženský klín, to je jasné, jenže já jsem chlap a tohle mě tedy určitě nestačí. Bohužel a hodně nevyužitý potenciál. Gympl je někde zcela jinde a to nemusí ani patlat na kliky hovna a přilepovat učitele k židlím. 60% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se chystal na trojku této německé série, proto jsem se podíval na předchozí dva díly, abych věděl, co mě zhruba čeká. A byl jsem příjemně překvapený. Už jenom spojení slov „německá komedie“ totiž nejen u mě budí rozpaky, ještě pořád mám v živý paměti hrůzy ze 70. a 80. let nebo ještě starší sérii o Spessartu. Jenže časy se mění. Skvělej soundtrack, zajímavá hlavní myšlenka a v zásadě sympatický postavy mladých Němců (fakt jsem to napsal??) zapříčinily, že jsem se docela bavil. Jo, ne každej vtip se povede a bez fekálního humoru bych se úplně obešel, někdy jsou situace výchozí premisy „kriminálník ve škole“ tlačený až moc na sílu, ale je to nečekaně svižné, svěží, s trochou povinnýho dojáku a příjemně multikulturním obsazením. Ano, já na rozdíl od kritiků to kvituju: tuniský Mnichovan Elyas M'Barek je sympaťák a frajer, berlínská Turkyně Gizem Emre nádherná, i když ještě mladičká (do dalších dílů příjemně vyrostla), a co se klasických Němců týče, Jella Haaseová rozkošně tupá a dokonce mi nevadil ani Max von der Groeben, a to tenhle typ kluků nemám ani trochu rád. Úmyslně pitomě ztřeštěné Fakju, pane učiteli si mě nečekaně získalo. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se v Berlíně a Mnichově. Vězeňské scény byly filmovány v bývalé věznici NDR v berlínském Keibelstraße. Natáčení zabralo pouhých 41 dní. (Cheeker)
  • Když Zeki (Elyas M'Barek) poprvé vejde do třídy 10 B, je tabule zavřená, avšak v dalším záběru je otevřená a je na ní sprostý obrázek. (LERw!g)
  • V pohári, ktorý patrí pani Gersterovej (Katja Riemann), je napísané "Ein Herz für Lehrer" ("srdce pre učiteľov"). Ide o odkaz na pomocnú agentúru pre deti - "Ein Herz für Kinder" ("srdce pre deti"). (WalterIK7)

Reklama

Reklama