Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (182)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Musím říct, že na to, jaké to mělo ohlasy, jsem spíš zklamaný. Vidím tu několik možných cest, kterými ten film mohl jít a vypadaly by lépe. Na začátku to vypadá, že dostaneme takové zamyšlení jak asi bude vypadat vyšetřování vražd v budoucnu. Pak se tu objevuje týpek (fakt si nepamatuju jména) oživený po vraždě bez půl roku vzpomínek, což je samo o sobě dost zajímavá zápletka. A na závěr nepříliš originální linka aktivisté/teroristé vs možná zlá korporace (byť zatím státní), kterou bych si asi dokázal představit o dost akčnější. Potíž je, že ani jeden z těchhle více či méně nadějných nápadů není dotažený do konce a v kombinaci s rapidním úbytkem futuristických prvků se z toho stává v zásadě běžná kriminálka, což není ani na Česko nic objevného. Pochválit moc nejde ani herce, zejména ze začátku filmu působí dialogy dost nepřirozeně a spíš ve mě vyvolávají pocit rozhlasové hry. Minimálně v tomhle směru rozhodně máme na víc. Celkově tak 50%

plakát

Suzume (2022) 

Mám lehce smíšené pocity. Hned ze začátku film sice zaujme nádherným prostředím, jinak je ale začátek poměrně nezáživná směs věcí, co jste už pravděpodobně viděli jinde. Následný děj je už o poznání zajímavější a závěr se fakt povedl, ale nutno říct, že to celé stojí na ne moc pochopitelném chování postav. Závěr sice jasně naznačuje nějaké vysvětlení typu "takhle se to prostě muselo stát", ale upřímně mě to úplně nepřesvědčilo. Nicméně budu hodný, hlavně kvůli tomu dojemnému závěru.

plakát

Conjuring Kannappan (2023) 

Tohle je myslím první Indický film, co jsem viděl. Je to hororová komedie a ani v jednom z těchhle žánrů moc nefunguje. Samotný děj není sice vrchol originality, ale úplně okoukaný taky ne, bohužel charaktery postav téměř na úrovni Scary Movie tomu ubírají veškerou vážnost, ale zároveň nejsou ani moc vtipné. Úplná nuda to není, ale myslím, že kdyby se to opravdu soustředilo na ten horor s jakžtakž normálními postavami, tak ten potenciál byl o dost větší.

plakát

Tiché místo (2018) 

Výborný a originální nápad bohužel zabitý úžasně stupidním scénářem. Takhle, čekal jsem, že film s touto premisou nutně bude vzbuzovat pár otázek bez uspokojivé odpovědi. Že se v něm ale doslova ukážou minimálně dva a naznačí třetí způsob jak by se postavy mohly s poměrně vysokou pravděpodobností a dlouhodobě uchránit jen aby 90% času ani jedno z toho nedělaly a ještě si do toho pořídily mimino, což je za daných okolností ekvivalent sebevraždy, to jsem fakt nečekal a alespoň pro mě to úplně kazí nějakou atmosféru nebo aspoň možnost s postavami sympatizovat. Škoda, ten nápad rozhodně potenciál měl.

plakát

Pán času - Do modravých dálav (2023) (epizoda) 

První díl nasadil očekávání vcelku nízko, zdejší hodnocení dost vysoko a realita je tak nějak mezi. Druhý speciál je zcela jistě lepší než první, má mnohem lepší nápad, řekl bych i lepší výkony a až na jeden malý náznak hned ze začátku nečekaně zmizela i ta politika. Nicméně vrcholné formy starších sérií to stále nedosahuje. Uvidíme, jestli to k dokonalosti dotáhne 3. díl nebo to naopak stáhne zase dolů, zatím je to tak 50 na 50

plakát

Pán času - Zvíře z hvězd (2023) (epizoda) 

Mám trochu smíšené pocity. V prvé řadě v tom furt cítím politiku a to v tak strašně random narážkách, že prostě nevěřím, že to nebyl záměr. Ale dobře, tohle je dost malá část. Celkově to ale není nějak speciální, je to tak na úrovni průměrné epizody se slabším úvodem, ale zas o něco lepší druhou půlkou. Asi by šlo trochu ocenit, že zkusili zas přijít s nějakými novými mimozemskými druhy, i když si nejsem úplně jistý, že se povedly. Co se mi fakt líbí, je nový design vnitřku Tardis, což ale teda nemá v podstatě žádný vliv na děj. Ten má podle mě docela dost děr, ale většinu si člověk uvědomí až zpětně, takže to nějak funguje. Celkově to fanoušky asi neurazí, ale doufal jsem v něco víc.

plakát

Ichi the Killer (2001) 

Nejsem si úplně jistý, co jsem čekal a upřímně ani vlastně, co jsem dostal. Zdá se to být laděné jako komedie, přitom na tom ale není nic vtipného. A tím nemyslím, že jsou vtipy debilní nebo špatně provedené, myslím, že tam nejsou téměř vůbec, takže celá tahle stylizace působí akorát to, že film nejde brát moc vážně. Nemá to ani moc zajímavé postavy, vlastně minimálně o půlce bych ani teď nedokázal říct, proč tam byly a šokující to možná mohlo být v roce vydání, ovšem dnes je to v rámci drsnějších žánrů možná i podprůměr. Celkem zbytečný film, ale dá se sledovat.

plakát

Následníci (2015) (TV film) 

Poměrně jednoduchý a naivní děj by se muzikálu zjevně cílenému spíš na děti dal odpustit, co ale zamrzí, že i když jsou písničky docela dobré, tak je jich tu na muzikál dost málo a ani nějak moc nepřispívají k budování nějaké atmosféry, trochu to působí, že ani vlastně muzikál dělat nechtěli, jen se to hodilo pro marketing. Není to vyložené zklamání, ale ani to ničím nevyniká.

plakát

One Piece (2023) (seriál) 

Musím říct, že jsem k tomuhle seriálu byl dost skeptický, protože samotná myšlenka adaptovat s živými herci zrovna One Piece se mi zdá šílená. Ale zároveň je s ním vlastně naprosto v souladu, přecijen jsou to zdánlivě nesplnitelné sny, co ženou tenhle seriál dopředu a tady ten sen vidím a vidím i skutečnou snahu do něj dát maximum. Začátek je trochu slabší, ale postupem času je vidět, že už se herci dost dobře sžili se svými postavami a reálně hercům asi nemůžu nic vytknout. Myslím, že rozdíl proti anime je asi nejvíc znát na množství a délce soubojů, ale to bych vlastně možná považoval i za pozitivní, protože anime to obzvlášť v pozdějších fázích dokáže fakt nechutně natahovat. Mám dokonce pocit, že jedna poměrně důležitá záporná postava tu byla vynechaná úplně, ale zase, i tímhle se anime natahuje někdy víc než je zdrávo.  Takže celkově vzato jo, když pominu věci, které jsou téměř neadaptovatelné z principu, tak je tohle vážně povedené a pokud to dokáže rozumně zredukovat šílenou roztahanost anime, tak bude možná i lepší. Ale na to si ještě chvíli počkáme.

plakát

Mezi živly (2023) 

Pár chyb by se sice našlo, především témata, co se tu řeší, nejsou zrovna originální, na druhou stranou jsou vážně hezky zpracovaná a působí nečekaně realisticky nejen na poměry animáků. Všechny problémy tu reálně mají uvěřitelný důvod a s Jiskrou se dá fakt soucítit i ve chvílích, kdy se upřímně chová jako kráva, protože víme, proč se tak chová. V kontrastu k tomu to trochu kazí dost urychlený a idealizovaný konec, ale tak pořád je to holt pro děti. Souhlasil bych s tím, že ten koncept města s různými živly se asi dal využít víc, ale vlastně nemám pocit, že by mi to úplně chybělo. Za sebe jsem s tímhle filmem spokojený tak jak je.