Reklama

Reklama

Mezi živly

  • USA Elemental (více)
Trailer 12

Film Mezi živly od společností Disney a Pixar je originální celovečerní film odehrávající se ve Městě živlů, kde společně žijí živly ohně, vody, země a vzduchu. Snímek sleduje příběh Jiskry, temperamentní, vynalézavé a pro věc zapálené mladé ženy. Poté, co se Jiskra seznámí s veselým a zábavným mladíkem Vlhošem, který stále v něčem plave, začne zpochybňovat své zavedené představy o světě, ve kterém žijí. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (240)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Animák o živlých tady snad ještě nebyl. Musím ocenit animaci, která je naprosto luxusní, hlavně scény s vodou a i hořící „ohňáci“. Příběh mohl být trochu napínavější, ale romantický děj se mi líbil a Vlhoš mi byl sympatický, stejně jako Jiskra. I jsem byl na konci v napětí, jak to nakonec dopadne. Dávám 3,5*. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Decentní animák, u kterého jsem si vzpomněl na staré časy, kdy vzal Pixar nějaké jednoduché téma a postavil kolem něj silnou zápletku. Co se ale pokazilo? Na dnešní poměry je téma živlů možná až moc prosté, takže se nedivím, že to diváky do kina nenalákalo, byť věřím tomu, že v takové zlaté éře Pixaru by se filmu dařilo mnohem více. Problematická je ale i délka, kdy mi přišlo, že by film fungoval lépe, kdyby byl o takových dvacet nebo třicet minut kratší. Dříve mívaly animáky i 80 minut a dokázaly odvyprávět všechno, co potřebovaly. Ubrat filmu onu půlhodinu, měl by perfektní tempo a hned bych mu dal zřejmě o hvězdičku více. Město mají tvůrci totiž skvěle vymyšlené, vizuál je nádherný, postavy fungují a i ona tematiky rasismu, tradic a následování svého snu jsou něčím, co k Pixaru sedí a odráží to naší společnost. Hodnocení: 65 % ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože je Mezi živly jednou z lepších Pixarovek za posledních 10 let, tak pokud se hned po ní člověk koukne třeba na Ratatouille dojde mu jak obrovský kvalitativní rozdíl u Pixaru nastal. Bohužel nevěřím, že by se kvalita, kterou jsme téměř pravidelně dostávali v letech 1995-2010 ještě kdy znovu objevila. Humoru je velmi málo a ve své podstatě nevím jestli je to látka vhodná pro mladší 12 let. Malí si tohle nemají šanci užít. Mezi živly 65% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Živly vypadají nádherně. Zezačátku a v menší míře i v průběhu filmu baví svým zapracováním jednotlivých živlů do běžných lidských činností. No a potom se rozjede love story jak z Romea a Julie. Výsledný dojem kazí jen místy nesmyslné a přehnané chování některých z hlavních postav. Závěr je ale doják jak prase. Snad bych Mezi živly svým dojemným koncem přirovnal k Příšerkám s.r.o. nebo Době ledové. I když... ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Elemental sliboval další velmi nadějný projekt od studia s lampičkou v logu. Dechberoucí animace, která kopírovala vlastnosti názvu filmu, protože byla doslova živelná. Oheň a voda budou k sobě navzájem hledat cestu, která rozhodně nebude jednoduchá. Tahle premisa mohla mnohým divákům evokovat populární hru na Superhrách, kterou jsme hráli, jak nám ještě teklo mléko po bradě. Živly jsou populární téma v nepřeberném množství filmů a už to začíná být možná kapánek ohrané. Tvůrci museli přijít s něčím novým, což byl velký sociální přesah a už dříve zmiňovaná animace. Každý živel tady má svoji část prostoru. Ovšem 2 živly jsou tady vyvyšovány nad ty 2 ostatní. Země a vítr tady hrají druhé housle, ale taky tady mají svůj mikro prostor. Oheň a voda vás však bude provázet po celou dobu snímku. Film je to moc krásný a emoce se ve mně s přibývající stopáží začínaly probouzet. Jsem však zvyklý na velice vysoký standard u studia Pixar, takže bylo pro mě Elemental "pouze" průměrnou podívanou. Vrcholem studia poslední doby pro mě pořád zůstává kouzelná Duše. Měl bych taky menší výtky k hudebnímu doprovodu, protože přestože vám v jednu chvíli skladatel Thomas Newman vyrazí dech nádhernými tóny, tak občas zvolil velice prapodivné tóny, které připomínaly spíš nějaký Bollywoodský soundtrack. Byl jsem na tom s mojí drahou polovičkou a byla to trefa do červeného. Během sledování vás zaplaví hřejivý pocit a utečete od každodenních starostí - a přesně o tom přece filmy jsou, no ne? PS: Po dlouhé době jsem byl na 3D a musím říct, že zase taková hitparáda to teda nebyla.  You’re so hot!  - Excuse me?!" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Peter Sohn povedal, že nápad na film bol inšpirovaný jeho skúsenosťami ako syna imigrantov v New Yorku v 70. rokoch. Povedal: "Moji rodičia emigrovali z Kórey začiatkom 70. rokov a postavili rušný obchod s potravinami v Bronxe. Boli sme medzi mnohými rodinami, ktoré sa odvážili ísť do novej krajiny s nádejami a snami – všetci sme sa zmiešali do jednej veľkej šalátovej misy kultúr, jazykov a krásnych malých štvrtí. To ma priviedlo k Elementalovi." (Arsenal83)
  • Namiesto návštevy krajín kvôli výskumu osobne strávil tím pre inšpiráciu veľa hodín sledovaním prehliadok miest ako sú Benátky a Amsterdam, na YouTube. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

Nové Mission: Impossible začalo jako Indiana Jones

16.07.2023

Po mizerných příjmech Flashe, Mezi živly a pátého Indiana Jonese se očekávalo, že na záchranu, podobně jako loni s Top Gunem, přispěchá Tom Cruise s Mission: Impossible Odplatou - První částí. Teď má… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama