Reklama

Reklama

Ichi the Killer

  • Japonsko Koroshiya 1 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sakra...nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. Krví prosáklým příběhem japonského podsvětí nás provází bezohledný stroj na zabíjení Kakihara. Na cestě za svým osudem Ichim předkládá zívající blonďák Evropanům neortodoxní druhy násilí v duchu unikátní asijské cesty. Tento film opravdu není pro diváky se slabšími nervy nebo pro ty, kterým se z většího množství krve dělá nevolno. Režisér Miike své publikum rád šokuje - a ve svém oboru je mistr! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (273)

Jossie 

všechny recenze uživatele

V záplavě krvavých scén toho nejhrubšího ražení mě potěšil humorný podtón v celé druhé půlce filmu, natěšený a příjemně vzrušený Kakihara, který se nemohl dočkat toho nejhoršího zabijáka, fascinovala mě pusa od ucha k uchu...no dobře, uznávám, že tenhle film není pro každého a především by se na něj měli koukat jen psychicky vyrovnaní jedinci. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Kakiharo! Co si kurva myslíš že děláš?" "Oh, jenom takové malé mučení..." Na Miikeho Opus magnum jsem se opravdu těšil. Trailer mě potřebně namlsal a jak taky nebýt natěšený na film, který posunul hranice filmové únosnosti zase někam (o hodně) dál, než jsme do té doby byli zvyklí. Problém ovšem je, že Miike všechno to násilí nedokázal rozumě ukočírovat a neskutečně celého Itchio předimenzoval. Místo toho správného fyzického násilí (které třeba funguje tak výborně v Suicide Circle) nám servíruje až komiksově přehnanou umělou stylizaci, kdy krev stříká na dvacet metrů daleko, střeva létají na všechny strany, ale tu pravou bolest a zoufalství z toho prostě cítit není. Samotný příběh, který se točí okolo likvidace jedné Yakuzácké buňky, není jinak nic extra a slouží spíš jako taková absorbční vata okolo všech těch krvavých jatek. Co ale drží Ichiho na nohou jsou výborné postavy, kdy snad každý druhý na place je neskutečný úchyl a pokaždé, když se objeví sám velký megazmrd Kakihara, si můžete být jistí, že teď se teda budou dít věci. A ten ústřední song je chytlavý jako blázen. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film natočil kontroverzní režisér Takashi Miike, který je známý hlavně tím, že ve svých filmech prezentuje zcela otevřeně násilí, různé úchylné praktiky, jeho filmy jsou prosáklé krví a spoustou zmrzačených mrtvol. Děj filmu Koroshiya 1 je zasazen do japonského podsvětí, kde jednotlivé klany Yakuzy bojují mezi sebou navzájem o co největší území a hromady peněz. Každý z klanů má i své vlastní zabijáky, kteří dohlížejí na to, aby se jejich vůdcům projevovala úcta, kterou si zaslouží. Jeden z hlavních hrdinů Kakihara je ve svém řemeslu opravdový profesionál. Už jen jeho samotný zjev budí u protivníků velký respekt a hrůzu. Jeho úsměv se táhne opravdu, jak se říká od ucha k uchu. Ve svém bytě má spoustu nádherného nádobíčka, na kterém svým obětem způsobuje netradiční zážitek svým mučením. Strašně miluje krevety, které kloužou po lidském těle. Většina jeho obětí, které to přežijí, jsou už navždycky poznamenány a zohaveny. Sadomasochistické hrátky a jiné sebe ubližování mu taky nejsou cizí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

"WOW....to je úžasné." Tohle řiká jedna z postav když zrovna chcípá a ve stejnym duchu se nese celej film. Ta brutalita je tak extrémní, až je to někdy komický. Kakihara je jedna z nejvíc cool filmovejch postav co jsem kdy viděl. Takashi Miike je můj novej režisérskej idol. Tenhle film MUSÍTE VIDĚT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Výborný film, který není vystavěn na násilí, i když je mu věnován dostatek prostoru. Ichi the Killer disponuje úžasnými klady, ať je to již skvělé herecké obsazení, úžasná hudba, rychlý střih, skvělá hudba či dynamická režie. Takashi Miike přizpůsobuje režijní styl příběhu a to jak vyprávění, tak i náladám hrdinů. A právě hrdinové jsou jednou z nejlepších věcí, které tenhle snímek má. Zejména Kakihara je úžasný a jeho skon je velmi dobře podaný, tenhle film se ale věnuje širokému spektru postav, které tahají jedno eso z rukávu za druhým a mají tak neustále čím překvapovat, přesto však má divák pocit, jakoby je již dlouho důvěrně znal (tomu napomáhá i kamera, která přímo vtahuje diváka do filmu). Takashi Miike je nesporný talent a od teď si na něj budu dávat mimořádný pozor. [TOP 19/7 60%] ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Střecha činžovního domu, na níž se odehraje závěrečný souboj Kakihary a Ichiho, je ta stejná střecha, na níž v Miikeho dalším filmu Dead or Alive: Hanzaisha vypráví policista o vraždách a o Yakuze. (Divočák)
  • Ichi znamená v japonštině "jedna", což odkazuje k žluté jedničce na Ichiho kombinéze. (Divočák)
  • Divákům na Torontském mezinárodním filmovém festivalu byly při vstupu do sálu, kde byl Ichi promítán, podávány i papírové pytlíky na zvracení. (Divočák)

Reklama

Reklama