Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western
  • Mysteriózní

Recenze (176)

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Velký filmař Miroslav Ondříček řekl, že film by měl hlavně budit emoce. To se tady povedlo vrchovatě. Četl jsem knihu a viděl film. Marhoul vynechal scény plné násilí, které z knihy kypí jako kaše z pohádkového hrnce. násilí není tady samoúčelné. Film se vrací neodbytně a nechává zaznít tu otázku Proč? Je v člověku v podstatě zlo a jen morálka, výchova a prostředí ho drží uvnitř, nebo je podstatou člověka dobro a jen krajní situace ho mění v bestii? Právě ta proměna Josky z nešťastného kluka píšícího vzkazy na loďku v chladnokrevného zloděje a vraha je to, co nejvíc na filmu děsí. Jen poslední scéna z filmu jako by dává naději, že je ještě cesta zpátky. Kamera oskarová. Herecké výkony excelentní. Režisér Marhoul zraje jako víno Jasný nominant na oscara.

plakát

Drsný chlapi (1999) (TV film) 

Poctivý western, bývalý desperáti se jedou podat bývalého parťáka pro jeho odklon od morálky. Když hvězdy C&W WN a KK to vezmou do ruky , tak to musí mít spád. Charaktery jak z bronzu. Scénář nic moc, trochu naivní, ale herecké výkony neherců , klobouk dolů...

plakát

Fabrika (2018) 

Zprvu banální příběh rozehraný ale jako šachová partie bez happyendu. Pod palbou se projevují pravé charaktery. Zbytečné soukromé hrdinství nebo snaha zachovat si tvář? Šedivec bojuji svoji soukromou válku , do posledního výstřelu. Nebojuje o život, pro něj nemá smysl. Bojuje o pravdu a čest. Nemůže prohrát. Silný příběh. Dobrá kamera. Jen tak dál. Jméno Bykov ještě uslyšíme.

plakát

Slunovrat (2019) 

Zase autorský film. Začátek je dost akční, pak zvolní, ale příběh pokračuje a mnohé překvapení po celých 140 min. Herci nebyli zvučných jmen ale odvedli solidní výkon. Jen hudba byla místy rušivá - méně je někdy více a taky zvuk byl hlavně prvních 20 min. jak z bondovky. Závěr je tvochu crazy, ale jinak slušnej biják , co stojí za to vidět a je to film , co se ještě druhy a někdy i 3.-5. den vrací do hlavy. takových není moc za rok. 80%

plakát

Čas vlků (2003) 

Haneke toť hodně emocí v husté atmosféře. Rámec a prostředí jsou vždy krajnosti. Existenční problémy ve světě v chaosu. Naděje je vlak. Taky pitná voda, jídlo, baterka, rádio. Buď s e staneme vlky a nebo si zachováme lidskost a přežijeme... Ještě že zůstal poslední záběr filmu- oknem z vlaku jedoucím do... civilizace?...Film mě nezklamal.

plakát

Řeka (2018) 

Po shlédnutí je to jako de javu, tohle už jsem někde viděl. Dlouhé záběry na krajinu a scénu. Minimum dialogů. Řeka je jako zasvěcení, Iniciace do světa dospělých. Konec dětství. A souboj Aslana s Kanatou. Podobenství o Kainu a Abelovi. Není to film, na který se díváš se zatajeným dechem, ale jeho poetičnost a vizuální stránka je dech beroucí. Bílá vrána, takových filmů se točí hodně málo a je to škoda.

plakát

Jatka č. 5 (1972) 

Kdo četl knihu a pak viděl film, nemůže být zklamán. Scénář je zdařilý, což potvrdil i autor knihy. Kamera Ondříčka brilantní. Herecké obsazení bez velké hvězdy, ale solidní výkony vč. debutanta M. Sakcse. Dost dobrej film.

plakát

Když chci, tak písknu (2010) 

Filmová lahůdka. Stopáž akorát, scénář perfektní, herecké výkony na to, že Silviu je neherec a další jsou skuteční vězňové a Ada Condeescu jako příští kultovní herečka C. Mitulesca. Vypointovaný závěr jako symbolický obraz. The show ends. Paralela s Frajerem Lukem o pár let mladším se nabízí automaticky. Rumunská nová vlna má co nabídnout.

plakát

Pasťák (1968) 

Tohle je master piece Hynka Bočana. Silný příběh, uvěřitelný scénář, I. Vyskočil zvládl roli učitele - vychpvatele dokonale. Syrový film o syrovém prostředí a otupělosti doby a povah. Tohle se komoušům do krámu nehodilo proto čekal na dokončení do převratu. 4*

plakát

Annina válka (2018) 

Dech beroucí minimalistické drama z války. Bez násilných krvavých scén. Marta Kozlová v titulní roli, to je na Oscara. 6-ti letá neherečka byla celých 75 min. v záběru. Hraje samozřejmě , instinktivně a uvěřitelně. 4* a potlesk ve stoje pro M. Kozlovou