Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (13)

plakát

Predátor (1987) 

Pro mě má tenhle film velkou váhu. Byl to jeden z prvních filmů, které jsem viděl, i když to bylo v příšerný kvalitě na VHS, tak se to počítá. Arnold v TOP formě lovený neviditelným válečníkem z vesmíru. Není divu, že se z tohoto filmu stal kult. Ale žádné z následujících pokračování na atmosféru tohoto filmu nenavázalo.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Tarantino dlouho odpočíval a tak všichni čekali něco extra. Za první půlku filmu určitě ano, to byla prostě pecka. Brad Pitt je s tím přízvukem naprosto bezkonkurenční a Christoph Waltz, kterého vytáhl Tarantino z klobouku nezůstává pozadu. Eli Roth s pálkou je prostě frajer.

plakát

S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení (2003) 

Obrovský potenciál, který bohužel byl naplněn jen z části. I přes skvělé herecké obsazení mi přišlo, že to šlo sehrát lépe a dát tomu filmu ještě víc. Myslím, že zejména konec šel udělat mnohem lépe. Ale scény z výcviku nebo pronásledování v podzemí stály za to.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Film u kterého nevíte, jestli se smát nebo se zhrozit. Film ukazuje příběh člověka, který dovedl lidskou vychytralost k dokonalosti. Asi nikdo by ho nezahrál lépe než skvělý DiCaprio, který může Scorsesemu děkovat, že ho svými filmy vymanil z role toho klučiny v Titanicu. Troufnu si říct, že to je jeho nejlepší role. Někdo by řekl, že je to film pouze o kokainu a děvkách, ale co je realita, je realita.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Film, který vás nenechá na chvíli vydechnout. I když by se řeklo, že by se příběh mohl odvyprávět během 15 minut, tak tvůrci si dávají na čas a nechávají postavy vyniknout a dát divákovi to, co chce. A to je akce, skvělý příběh a vynikající herecké výkony. A velmi překvapivě se film vyhýbá filmovým klišé a sází na originalitu.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Co k tomu říct? Prostě vynikající film a vrchol této série s vším všudy. Bezchybně natočená scéna na Waterloo je jen skvělý předkrm akční jízdě. Co tenhle člověk dokáže se simkou a mobilem je prostě neuvěřitelný. A kdo by potřeboval nůž, když máte knížku s pevnou vazbou.

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Tohle už je Jason Bourne jak má bejt. Utíkat je super, ale není nad to, když se člověk mstí. A když vám zabijou holku na konci světa, tak to dost naštve. Ani Kral Urban se svým drsným výrazem na Jasona Bourna nestačí. A pokud byste nevěděli jak se dělaj topinky, Jason to rád vysvětlí.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

I když se asi nejedná o takový trhák jako další dvě pokračování tohoto filmu, je to skvělý start do téhle úžasné akční série. Matt Damon se v téhle roli a našel a stala se pro něj profilovkou. Skvělá práce kamery, jak už je u Bournovských filmů obvyklé.

plakát

96 hodin (2008) 

Nenápadné akční drama s charismatickým Neesonem působí nesmírně svěže. Realistické pojetí je přesně to, co většině filmů chybí. Škoda toho pokračování, vůbec nebylo nutné.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Nikdo neví proč se točí dva filmy se stejnou tématikou a prostředím ve stejnou dobu. Ale jedna věc je naprosto jasná, srovnávat tuhle akční pecku s "řezníkem" Butlerem v hlavní roli s Emmerichovou komedií, je naprostý nesmysl. Rozhodně se přikláním k tomuto filmu.