Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Nejsilnější a pro mě i nejlepší film, který kdy byl natočen. Dál není co dodat.

Skalpel, prosím

Skalpel, prosím (1985)

Pro mě nejlepší český film. Zajímavě natočený, emočně silný. Dokonalý Macháček, dokonalý Brzobohatý. Navíc, když pozorně posloucháte, tak vám toho o životě řekne víc než sto holywoodských snímků dohromady. "Byl jsem šťastný a nevěděl to.", "Se smrtí se musíme smířit , svou i svých blízkých.", "Myslela jsem, že tentokrát ty peřeje nepropádlujeme." Skvěle napsaný scénář, skvělá režie.

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Jestli chcete zažít strach, tak si pusťte tenhle vynikající snímek. Absolutně parádní podívaná po všech stránkách, opravdový zážitek. Na Mlčení jehňátek sedí opravdu všechny superlativy.

Titanic

Titanic (1997)

Co chcete od zábavy víc? Já nic. Romantika, napětí, dvě silné dějové linie, které se náramně doplňují. Když jsem na tom byl v kině v pražském Edenu, ptal jsem se vycházejících lidí: "Dalo se to tak dlouho vydržet?" Odpověď: "Bylo to skvělé!" Souhlasím. Titanic od Camerona je skvělý a kdo říká, že ne, tak mu prostě vůbec nerozumím.

Vzpomínky na Afriku

Vzpomínky na Afriku (1985)

Krásný, opravdu. Nejen pro milovníky romantiky. Pro mě je to hlavně film o Africe, která je nasnímaná tak barevně, až z toho přechází zrak. Hlavní roli nehraje ani Streep ani Redford, ale Afrika. Díky Watkinovi za skvělou kameru!

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Je to maso. Pořádně chlapácký film. Půlka z nás by umřela na infarkt dřív, než by ho do té arény vystrčili. A druhá hned potom ... Crowe s Phoenixem podávají skvělé výkony. Pro mě nejlepší Scottův film, i přes obrovskou konkurenci.

Jak vytrhnout velrybě stoličku

Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977)

Když jsem byl malý, chtěl jsem být jako Vašek. Teď jsem velký a chtěl bych mít syna jako je Vašek. Co k tomu dodat. Pro mě dokonalý rodinný film, na který se vždycky rád podívám. Má v sobě všechno - emoce, vtip i příběh. Všechno umocňuje podařený hudební motiv a kreslené titulky, které mě vždycky bavily.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992)

"Jak dělal, co dělal, ona dělala, co sem měl dělat?" "Jak na dno? Do dna!" "A jak se to ty kurvy šikmooké dověděly, že mám cihelňu?" "Prý masérka. Kurva je to!" "Kdybych byl tak mladý, jak su svobodný, tož to su puberťák!" "Ja ťa mam rád aj bez peněz." "Mně je tak blbě, že nemám ani tužku." "Dělate machry a hajzly máte na chodbě." Tomu říkám originální hlášky. Super film, který mě vždycky spolehlivě pobaví.

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Příběh o zradě, která bolí víc než kulka. Vyprávěný v obrazech s kouzlem tak, že i čtyři hodiny jsou málo, zvlášť když něco málo zůstalo nezodpovězeno (nebo jsem se špatně díval?). Noodlesi, Noodlesi, tys mi dal. Zestárlý De Niro herecky dominuje filmu, ostatní ale zdatně sekundují. Fantastická podívaná!

Zrůda

Zrůda (2003)

Absolutní špička! Mnohovrstevnatý film s fantastickým hereckým výkonem Charlize Theron. Láska a pravda nevítězí, život je krutý a druhá šance přijde zřídka. Monster je svým způsobem zavádějící název, respektive film je o tom, že i zrůda má duši. Na druhou stranu vražda je vražda a stát na špatné straně se nesmí tolerovat.