Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbení skladatelé (10)

Hans Zimmer

Tak jako Williams odpovídá Spielbergovi a Elfman je neodedělitelný od Burtona. Přesně tak si nelze představit filmy Christophera Nolana bez Zimmera (až na těch málo případů). Navíc spolu s Klausem Badeltem vytvořili nezapomenutelné melodie Pirátů z Karibiku, na kterých jsem vyrůstal.

John Williams

Naprosto odpovídá stylu Stevena Spielberga. Williamsova hudba je tak hollywoodsky líbivá, až je kouzelná. A co se kouzel týče, Harry Potter zůstane navždy i díky Williamsovi v mém srdci. A ještě jedna věc: nejsem příliš nadšený do komiksů, ale jejich filmové adaptace celkem můžu a Williams vytvořil melodii pro jednu z nich, kterou jsem miloval jako malý. Dodneška se při poslechu Supermana ze 70. let cítím neuvěřitelně nabitý energií.

Danny Elfman

Jedním z aspektů, které se zasloužili o mou lásku k Burtonově tvorbě je hudba Dannyho Elfmana. Poslech je pro mě ojedinělý zvláštní zážitek a pocit nostalgie. 

Henry Mancini

Popravdě jej nijak dobře neznám, ale Růžový panter je klasika a soundtrack Snídaně u Tiffanyho je jeden z aspektů toho filmu, které mám nejradši.

Eddie Vedder

Ačkoli moc filmových soundtracků nesložil, jeho album pro Into the Wild je neskutečně krásné. Jinak patří mezi mé oblíbence v hudebním průmyslu.

Jaroslav Uhlíř

Není snad českého skladatele, jehož filmové melodie bych poslouchal raději. Spolu se Zdeňkem Svěrákem jsou neoddělitelná dvojka.

Bob Dylan

Hipster, který je inspirací pro několik umělců různých generací.