Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (3)

plakát

The Last of Us - Když se ztratíš v temnotě (2023) (epizoda) 

Druckmann a Mazin rozjíždí The Last of Us stejným stylem jak se rozjížděla před 10 lety stejnojmenná hra na konzole a je to prostě slast. První půl hodinka uteče jak nic, zbytek epizody to napjatě rozdýcháváte a chcete víc. Správně hororový, akční a citově zabarvený. Pedro Pascal jako Joel je perfektní. Bella Ramsey jako Ellie bohužel až tak moc ne. Osobně mi nevadí, ale co mi vadí obecně je, když dospělý herci hrají dětské role. Tady to je celkem znát. Také jsem si uvědomil, že role drzé malé holky není úplně ideální k Belle. Co se týče děje a scénáře, tak se jede jasně dle předlohy s drobnými úpravami, takže o kvalitní děj je postaráno. Ocením však v dalších dílech i víc obsahu, který jsme ve hře ješte neviděli. V tom spočívá i největší mínus každé adaptace, která se striktně drží jenom předlohy. Seriál se tak zatím ale jeví jako velmi slibný. Post-apokalyptická atmosféra on point. "I'm taking a ride with my best friend", teď už jen to "Take On Me"

plakát

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) (TV film) 

Trochu mi vadí absence jakéhokoliv hudebního skladatele, který se podílel na vývoji těchto filmů, ale co už. Hezká příležitost na to, vzpomenout si na ty, kteří s námi už nejsou. I přesto, že některé momenty vypadají, že jsou "forced", je to pořád krásně nostalgický, hodně emotivní a já jsem s tím naprosto v pohodě. Bez toho by to snad ani nešlo. Mám rád hlavní tři představitele a od dětství jsem to sledoval, vyrůstal v tom, odtrhával se od reality. S takovým ohlédnutím zpět, má člověk trochu pocit, že toho byl malou součástí.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Když byl tento seriál oznámen, jedna část mého „já“ se nemohla dočkat a ta druhá část si říkala, že to bude neskutečná blbost. Snažil jsem se vyhnout zklamání a tak jsem raději tomu nevěnoval pozornost, protože Lord of the Rings je pro mě srdeční záležitost a ten hype byl obrovský. Nejvíce se mi líbil samotný úvod. Ten ale možná nasadil laťku vyšší, než jsem chtěl. Je pro mě sice zajímavé sledovat jaké postavy se v seriálu objevují, ale většina z nich mi jsou nesympatické. Není zde moc postav, které bych rád viděl opakovaně a měl k ním vztah jako divák. Hezká Morfydd Clark hraje roli impulsivní Galadriel, která působí hrozně namyšleně. Na druhou stranu například trpaslíky se povedlo vyobrazit skvěle. Celý děj je ale slabý a místy je to nuda. Nevadí mi, když scénář není striktně dle knižní předlohy a jde tak o adaptaci s novým obsahem. Komplexního a kvalitního obsahu jsem se ale nedočkal. Některé dialogy jsou přímo až cringe a některé nedávají žádný smysl, jsou zbytečné, hloupé a matoucí. Pěkný CGI tak trochu zavání náhražkou za poutavý příběh, který tu chybí. Přesto jsem se k seriálu vracel. Mojí zvědavost si udrželi hlavně postavy, které zůstali "záhadné" a jelikož se jedná o adaptaci, která se liší od knižní předlohy, tak jsem byl stále na pochybách. Poslední epizoda to příjemně zakončila a snad druhá série bude laděna v lepším tempu s daleko lepším obsahem. Někomu to ale takhle stačí. 6/10