Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (322)

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Seriálovú adaptáciu populárnej hernej série sledujem od oznámenia showrunnera, ktorý má za sebou geniálny Chernobyl. A nesklamal ani pri tejto náročnej výzve. Úvodný diel je plný emócií a opulentného vizuálu. Ja ako divák som sa postavám ľahko dostal pod kožu a cítil každý ich šrám. Ako človek, ktorý má povedomie o hre, ale nikdy ju nehral musím veľmi pochváliť soundtrack a sounddesign, ktoré sú geniálne previazané a šponuju atmosféru. Celkovo musím pochváliť aj herecké obsadenie, ktoré v čele s Pedrom Pascalom a Bellou Ramsey dotvárajú tento svet plný beznádeje! The Last of Us je veľká namotavka a teším sa na ďalší diel. 8/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ti, kteří kteří hry nehrají a podlehli tomu masivnímu hype kolem tohoto seriálu, asi nadšením nesrší. Ano, má to fajn vizuál, ale počátek pandemie, včetně postapo světa, jsme už viděli nápaditější i jinde. Dokonce bych řekl, že jsem tu jednoduchou kostru příběhu, místy sledoval s velkým rozčarováním. Asi jsem naivní, ale doufal jsem, že to bude víc ...originální, svérázné, jiné, než klasické zombíkárny. Ale nebudu se unáhlovat....jde o první epizodu. Nicméně očekávání stahuju na nulu, protože bez nich budou mít tvůrci aspoň nějakou šanci, opravdu mě zaujmout. Slabší 4*. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Srovnávání se hrou řešit nebudu - předesílám. Prostě konzumace seriálu. Máme tu Mandaloriana a nano-Terminátora, pak nějakou pipku zajišťující diverzitu. Začíná to 20ti minutami brutální nudy. Pak začne bez varování chaos. Postavy bez rozmyslu někam jedou (jako plán a smysl je jaký?) a celé to působí jako cut-scéna ze hry. Skriptované, účelné a hrající na efekt. Najednou bum: “O 20 LET POZDĚJI”. Teprve teď se spoušti “apokalyptické zobrazení světa” a za mě, klidně až tímto to mohlo celé začít. Alespoň by si seriál odpustil tu trapnost “starší o dvacet let a prakticky to není poznat”. No nic. Co (nečekaně) je jako pěst na oko, je mongoloidní jogurt (Marigold může být spokojen). Je jedno, jestli vycouvá z předchozího projektu (s výmluvou na duševní zdraví = do dlouhodobého projektu by ji vzal jen blázen). Ale protože tvrdí, že je jogurt, v tabulce odškrtnuto a nikdo nesmí okolo ani pípnout. Lesba je totiž dnes každá druhá, takže jogurt má tabulkově větší cenu. A obzvlášť s diagnostikovanou mentální anorexií. Jistota angažmá zaručena. Každopádně prvních 20 minut sotva * (za jízdu autem) a zbytek slibné ****. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prozatím mírné rozpaky, i když výrazně převažují pozitiva. Mezi ty patří výprava, atmosféra i rozšíření / alternace známých momentů (úvod se Sarah, Robert). Pedro Pascal je Joel. Nečekal jsem, že mu ta role tak sedne, ale ihned si ji přivlastnil. Gabriel Luna Tommyho příliš nepřipomíná, možná ale i proto není složité tu postavu akceptovat v novém podání. S Ellie je to horší, protože Bella Ramsey zní jako Ellie, chová se jako Ellie, ale pořád vypadá jako Bella. Bude to něco, na co si jako hráč budu muset zvyknout (a doufám, že se mi to podaří). Vyloženě mi nesedí Anna Torv jako Tess. Nevím přesně, co je u ní off, ale zatím mi nefunguje (a je mi dost líto, že tvůrci neoslovili výbornou Annie Wersching, která postavu nejen namluvila, ale v remaku byla využita i její podoba). Tempo mi na úvod, který nás seznamuje, přijde dobré a teď jsem vlastně jen zvědavý, jakým směrem se půjde. Protože až na pár důležitých herních okamžiků si mohou autoři seriálu dělat doslova cokoli. 70 % ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

When You're Lost in the Darkness, Look for the Light. Zatiaľ zmiešané pocity a rozpačité dojmy. Rok 2003 super!!! Pútavé, napínavé, sympatická hrdinka Sarah (Nico Parker) aj Pedro Pascal je sympaťák. Rok 2023 mätúce (niekoľko minút som sa v tom strácala), nudnejšie oproti úvodnej časti epizódy, pre mňa sklamanie - myslela som si, že hlavná hrdinka seriálu je Sarah!!! Ellie (Bella Ramsey) na mňa zatiaľ pôsobí nesympaticky. Celkový dojem: zaujímavé to je, ale až taká nadšená nie som. Čakala som asi viac. Videohru nepoznám, teda žiadne od detstva (SuperMario) nehrám :-). Zaujímavé je - info z imdb (menší SPOILER), že Joel a Sarah sa nakazenej múke vyhli 4x!!! Na raňajky nemali palacinky, hoci ich Sarah chcela robiť. Neponúkli sa keksíkmi, keď im ich suseda ponúkala a takisto neochutnali raisin cookies. A napokon Joel zabudol kúpiť narodeninovú tortu! Až keď som si to prečítala na imdb v Trivia, tak mi "to" došlo!! 3 a pol* za Pilot. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Keď Tommy (Gabriel Luna) prechádza okolo horiaceho domu, hovorí: "To je Jimmyho dom." Vo videohre Jimmy býva vedľa Joela a Sarah a je vlastne prvým nakazeným, s ktorým sa v hre stretnete. (Vo videohre sa horiaci dom nazýva "Lewisova farma".) (molcan2)
  • V hre sa ľudia môžu nakaziť porušením kože (zvyčajne uhryznutím) alebo vdýchnutím spór. Preto nosia plynové masky vo vnútorných priestoroch, kde sa huba rozšírila. V tejto epizóde Joel (Pascal) a Tess (Anna Torv) v takýchto priestoroch nenosia masky, čo naznačuje, že v tejto verzii príbehu nedochádza k nákaze prostredníctvom spór. (Šírenie pomocou spór je skutočnou vlastnosťou huby cordyceps u mravcov.) (molcan2)
  • Úvodný segment z diskusnej relácie z roku 1968 poskytuje jasnejšie vysvetlenie toho, čo je cordycepsová huba, ako hra. (molcan2)

Reklama

Reklama