Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (36)

plakát

Agenti dementi (2003) 

Skutečná perla světového filmu! Pochopit a ocenit hodnoty tohoto díla je dáno však jen několika vyvoleným.

plakát

Amadeus (1984) 

Společně s filmy "Král tančí" a "Všechna jitra světa" jeden z nejlepších filmů plných nádherné hudby, krásných kostýmů, výborných hereckých výkonů a silného příběhu, u kterých si člověk skutečně vychutná požitek z filmového umění. Film který nestárne.

plakát

Buldoci a třešně (1981) odpad!

Nechce se skoro věřit, že takovouhle blbost natočil stejný režisér jako Spalovače mrtvol. Holt není každý den posvícení ...

plakát

Co vtip, to mrtvola (2003) 

Celou dobu jsem nevěděl, co tím chtěl básník říct. Na komedii příliš nudné, na mysteriosum příliš předvídatelné, asi nejlépe to splňuje zařazení do romantiky, apoň díky až příliš happyendovému konci.

plakát

David Copperfield (2000) (TV film) 

Velice zdařilé zpracování, zvláštní pozornost si zaslouží vynikající hudba.

plakát

Golem (1936) 

Zajímavá je vizuální podoba Golema, která se dost liší od asi nejznámějšího ztvárnění ve filmu Císařův pekař - Pekařův císař (1951) a která připomíná spíše Frankensteina. Také systém jeho oživování je jiný - nevkládá se šém do čela, ale na čelo se píší zaklínací znaky. Zkáza, kterou Golem působí v císařském paláci je i na tehdejí dobu docela působivě natočena.

plakát

Hlavy (1979) 

Po té, co Petr Sís natočil film "Ostrov pro 6000 budíků", zamířil do Londýna Royal College Of Arts, kde se chtěl něčemu přiučit a zároveň si ověřit, jestli absolvent UMPRUM obstojí na tak prestižní a kvalitní škole, jakou Královská akademie umění bezesporu je. Petr Sís se v Londýně rozhodně neztratil a brzy po návratu natočil zcela nevšední film "Hlavy". Jedním z prvních festivalů, na které tento film zamířil, bylo Berlinale, kde zvítězil a Petr Sís si odvezl hlavní cenu Zlatého medvěda.

plakát

Horem pádem (2004) 

Film je docela zajímavým průsečíkem různých etnik, kultur a životních hodnot v realitě naší současnosti. Přitom ale nevyznívá jako laciná agitka proti rasismu a xenofobii, spíš nutí k zamýšlení. Střídají se různé přístupy a názory na tuto problematiku, tak jak se k nim staví rozličné postavy filmu, v různých úhlech pohledu a životních situacích. Přesvědčivé jsou herecké výkony zejména Duška, Lišky a Macháčka a pak toho herce, který hrál už v Pelíškách policistu (bohužel nevím jak se jmenuje). Nevím jestli to byl záměr nebo důsledek použitého materiálu, ale celý film je barevně laděn hodně do zelena, což mi zejména zpočátku, než jsem si na to zvykl, trochu vadilo.

plakát

Hráči (1982) 

Už za svých studií v Londýně se Petr Sís seznámil s výraznou postavou světové animace, Johnem Halasem. Úspěch filmu "Hlavy" otevřel Sísovi i dveře Halasova studia. Film Hráči pak vznikl z jejich vzájemné spolupráce, i když nese typické znaky rukopisu Petra Síse.