Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný film Jana Hřebejka plný tragikomických příběhů a osudových setkání, přátelství, smíření i odpuštění... Komedie, která vás rozpláče, drama, které vás rozesměje – zní v podtitulu úspěšného snímku renomovaného dua HřebejkJarchovský. Každý se někdy někam před něčím snaží uprchnout a právě tento film je působivým osobním průvodcem ve světě uprchlíků v nás i kolem nás, zažívajících nejen své každodenní starosti, ale obávajících se někdy víc sami sebe, než okolního světa. Ve skvělých hereckých výkonech vede film diváka přes nejednu humornou situaci k hlubšímu zamyšlení nad vkladem každého z nás do tohoto světa... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (515)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// +Macháček je občas vtipnej, scény v bazaru –velké množství nesympatických (neoblíbených) herců, žlutý filtr(obraz), scénář, režie, hudba, některé herecké výkony /// Přestože jsem před několika lety neměl české filmy moc v oblibě, zřejmě dorůstám do doby kdy se mi začínají líbit a skutečně je vyhledávám. Některé potěší (Cesta z města), jiné neurazí (Příběhy obyčejného šílenství) a bohužel některé zklamou (Účastníci zájezdu). Ovšem v tomto případě jsem až mírně otráven. I když to možná není to správné slovo. Jednoduše, tenhle film mi nic nedal. Dokonce mi i v některých částech připomínal starší film Pelíšky. No a vidíte, teď koukám na režiséra a odkud ho asi znám? Ano pánové a dámy. Jan Hřebejk v mých očích patří mezi nejhorší režiséry a až na výjimky (Šakalí léta) točí filmy pro mě nepřístupné. Herecký ansábl patří mezi ty nejhorší (Tříska, Liška, Budař, Dušek-ne tohle není ironie, skutečně tyhle herce nevyhledávám) Aspoň že Liška byl aspoň trochu vtipnej. Nebýt Macháčka s Formanem, těžko říct kam by to dospělo. Hudba nic moc, prostě neoslovila. No a bezduchý děj tomu taky moc nepomohl. Ve výsledku za slabé dvě./// Celkem 31%/// ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s výhradou, že Hřebejk s Jarchovským řeší současnost jako titulkáři z Blesku. Tak povrchně opravdu ne. Je pravda, že si naběhli rozpornými výroky v tisku. Jednou mluvili o Horem Pádem jako o snaze zeširoka postihnout nemoci této doby, jindy zametali stopy a tvrdili, že vyprávějí "jen" o jednotlivcích a o žádnou širší reflexi jim nejde. Chyba je, že si to dilema neujasnili před natočením filmu a ten je proto nevyrovnaný. V nejlepších okamžicích (např. scény na policii, v KFC, Macháček vs. Dušek, oběd s Vášáryovou) používají přesně ten druh zlomyslné zkratky jako Miloš Forman ve filmu Hoří, má panenko! No a v jiných se takové nadsázky zalekli a zinscenovali je neinvenčně jako laciné melodrama, protože "se přece jen mluví o vážných věcech"... Vypustil bych třeba Macháčkův nepřesvědčivý monolog o jeho životě a podobně larmoyantní výlev E. Vášáryové po výborné scéně u oběda. I tak ale jednoznačně převažují dobrá místa nad těmi ustrašeně tezovitými. 80% ()

Reklama

Vitex 

všechny recenze uživatele

Velice dobré čtyři hvězdičky - snad bych mohl dát i těch pět. Tomuhle filmu jsem se velmi dlouho vyhýbal, protože mi všichni říkali, že je to ještě horší než Pupendo (a to by bylo co říct). Nakonec jsem se na něj podíval až v televizi a dost příjemně mě překvapil. Především jsem si spravil mínění o Jarchovském. Hřebejkova režie je skvělá. Celou dobu jsem se docela bavil, příběh i postavy mi připadaly samozřejmě vykonstruované, ale na komedii tak akorát, že mi to tam dost sedlo - a při závěru mě skoro až zamrazilo (a taky při scéně na policejní stanici). To jsem od Jarchovského a Hřebíka opravdu nečekal. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch mimořádně kvalitních Hřebejkových filmů,který bezpochyby zaujme svým nahlédnutím do dnešní společnosti. Zvláště vyjímečné výkony Jirky Macháčka,Petra Formana,Pavla Lišky a Jana Třísky k tomu nemálo přispěli,ale jistě nejvíc zde zazářila Emília Vašáryová,která svým úžasným herectvím,vždy dokáže rozeznít mou skrytou citlivější strunu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nic moc, docela zklamani. Rozhodne jeden z tech horsich Hrebejkovo filmu. Mistama mi to prislo silene amatersky. Nejaka kritika spolecnosti se taky moc nekona, krome toho, ze tam furt nekdo rve, ze sou vsude negri a japoncici. Nektery situace mi prisli dost neverohodny a celkove je to takovy prehnany. Ten pribeh, se synem v Australii mi tam prisel docela navic, ale nakonec to do sebe zapadlo, takze pohoda. Naprosto priserna je hudba, to je opravdu k utrzeni usi. Misty mi prislo, ze se film silene tahne, ale jakmile prisel na scenu Machacek, Liska nebo Dusek, tak se to zase rozjelo, o tech rict, ze byli kyber kruty, je malo. Prekvapilo me, kolikrat tam nekdo rval pica, kurva a podobne, protoze toho moc v ceskejch filmech neni. Celej film zachranujou nektery genialni dialogy, ktery sou mistama hodne vtipny a slusny herecky vykony. No slabsi 4* to precejen budou, i kdyz by to chtelo film trosku zkratit. A doufam, ze priste se uz Hrebejk nepusti do niceho ze soucasnosti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Horem pádem je prvým českým filmom vôbec, ktorý vyšiel vo vysokom rozlíšení a zároveň jediným českým filmom, ktorý vyšiel vo formáte HD DVD. (Mire)
  • Scéna, kdy Jiří Macháček hraje fotbal s malým Františkem, nebyla původně ve scénáři, dodatečně byla doplněna až na žádost právě Jiřího Macháčka. (Witta)

Související novinky

Jan Tříska (1936 - 2017)

Jan Tříska (1936 - 2017)

25.09.2017

Po nešťastném pádu z Karlova mostu zemřel ve věku osmdesáti let herec Jan Tříska, celoživotní oblíbený představitel shakespearovských rolí. Jeho touha stát se tanečníkem vzala za své, když mladého… (více)

Nesnáze s kráskou

Nesnáze s kráskou

03.07.2006

Barrandovský dřevěný ateliér č.4, kde loni na podzim začal natáčet režisér Hřebejk svou Horem pádem, ale je méně opřena o témata sociální a politická, je víc o intimní sféře postav,\" přiblížil za… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama