Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Recenze (5)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

SPOILERY. Od začátku mi tam něco chybělo a něco přebývalo. Například Alfred. Nepodstatná postava, která nakonec uprchne s nedůležitým zlatem neznámo kam. Kdyby někoho zabil, okradl,..., tak to pochopím, ale takhle mi jeho smysl uniká. Potom Zeměžrouti. Kam zmizeli? Dále moc "dojemných" scén. Proč musel Thranduil s Tauriel DVAKRÁT rozmlouvat o lásce? Jednou by stačilo. Jo a zdálo se mi to, nebo Thorin jednou oslovil Daina "Dwaline"? Krátká knížka natažená do tří filmů. Sice spousta přidaných postav, které byly určitě všechny velmi zajímavé, ale jejich příběhy často postrádaly smysl a nebyly dovedeny ke konci. Kdo po Thorinově smrti vládl v Hoře? Nečíst knížku, nevím to. Cítím se po tom filmu...jakoby řídce. Jako kousek másla namazaný na příliš velký krajíc. První a druhý díl Hobita super, mělo to děj. Ale tohle? Trochu vycucané z prstu, působilo to, jako by se museli vejít do extrémně malého rozpočtu, což tak vůbec nebylo. Navíc, ale to je jen detail, v té době bylo Aragornovi pouze 10 let, takže Thranduil v závěru filmu posílal Legolase za dítětem? Zklamalo mě to, takže chabé čtyři hvězdy. A to jen proto, že je to Hobit (můj milášek). Vím, že by se to nemělo, ale když závěrečnou část Hobita porovnám se závěrečným Pánem prstenů... Hodně velký rozdíl. Líbil se mi Bilbo, Galadriel, Legolas na padajících kamenech, Bard. A smrt Thranduilova losa mi přišla smutnější než smrt Kiliho, Filiho nebo Thorina. Doufala jsem, že Jackson ještě natočí Silmarillion, ale teď nevím, jak by to dopadlo.. Chybělo tomu kouzlo. Bitva moc rychle začala, a kdy vlastně skončila? Bitva pěti armád se ti, Petere, moc nepovedla. Tady už asi nemáš žádnou moc.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

U Hobita je to tak, že se nedá srovnávat film s knížkou. Pro mě jsou to dva oddělené světy, ale oba stejně úžasné. Knížka je správná pohádka, film super fantasy. Ve filmu je spousta věcí přidaných, ale nepřebývají tam a v knížce nechybí. Skvělá hudba, efekty, obsazení. Podle mě film roku.

plakát

Interstellar (2014) 

Rozhodně obrovský zážitek, asi se po tomto filmu dám na scifi. Akorát ze začátku mi to přišlo moc natahované, ale pak se to rozjelo. Můžu říct, že jsem se 3 hodiny v kině nenudila a ani mě nenapadlo kouknout se na hodinky. Kdo ještě neviděl, co nejdřív shlédnout!

plakát

Stmívání (2008) 

Jedna hvězda za Edwardovo sako. Kdyby aspoň chudinka Bella líp křičela! Knížka byla dobrá, rozhodně zajímavý námět, ale film velmi zklamal. Celkově to tvůrci obsazením zabili. Čekala jsem další díly třeba lepší, ale celá sága má podle mě úroveň na bodu mrazu. Kouknout na to možná tak jednou a rychle od toho pryč.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Dvě hvězdičky za úžasného Pavla Lišku. Prvních asi 5 minut filmu super, s delším časem úroveň prudce klesala. Sem tam dobrá hláška, jinak ztracený čas. Dokoukala jsem to jen proto, že jsem to sledovala tak na půl oka. Jediná nová pohádka, na kterou se poslední dobou dalo aspoň trochu dívat, je podle mě Láska na vlásku, a ani to není nic moc. Celkově tuhle "pohádku" nedoporučuji.