Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (172)

plakát

Příběh Rudého zla (2008) 

Brrrrr! Člověk může být absolvent historie, nicméně mě osobně nikdy nepřestane děsit nelidskost režimů, které svou ideologii opřely o likvidaci druhých. A doufám, že nikdy nepřestane. V onu chvíli bude něco špatně. Ano, jistě, tvůrci dokumentu se v několika tvrzeních uchylují již za rámec přijatelné naléhavosti na úkor faktů, nicméně dávám za plný počet, neboť to esenciální zůstalo, navíc bylo vyzdviženo na piedestal naší a budoucím generacím jakožto odstrašující příklad jakou cestou už se nikdy nevydat. Paralely přijetí ne-vyrovnání se s vlastní historií na příkladu Německa a Ruska vyznívají pro druhou zmiňovanou zemi varovně... ani ne tak pro ni, jako pro nás.

plakát

Přepadení (1939) 

Taková docela dobrá road movie á la Divoký Západ. Zázraky se nedějí, avšak filmová podívaná je to poctivá. Doporučuje se.

plakát

Roadmap to Apartheid (2012) 

Nepřiměřeně (a vlastně jak jinak) jednostranně zaměřený dokument s přibývající stopáží tlačící víc a víc na pro-palestinskou pilu (implikuje automaticky proti-izraelské pilování). Člověk nedotčený či neznalý projednávané problematiky se po půldruhé hodince musí na Izrael mračit (užiju-li velmi jemné výrazivo), pokud je takovým jedincem spíše indiferentní perzóna. Ti zaujatější budou dost pravděpodobně dosti nahněváni (opět jemnost-jazyk). Myslím si, že dokument by měl být točen vyváženým způsobem. To v "Cestě k apartheidu" rozhodně nehledejte. Pro-izraelských argumentů se v dokumentu nachází jako šafránu (po potopě světa), zato pro-palestinských hotová velebarevná paleta, která ke konci snímku vrcholí skutečnou odporností, kdy 65letá Palestinka, jež v městském autobuse spáchala bombový sebebražedný atentát, je zde prezentována jako oběť systému. Hnus, velebnosti. Dále se napříč dokumentem autoři dopouštějí nemalého počtu fádních a zavádějících tvrzení, několika brilantních manipulací, kupř. ani slovo o čtyřech proti-izraelských válkách (48-73) a mnohé další. Takto si prostě nepředstavuji dokument. Nezazní zde hlas jediného pro-izraelsky smýšlícího jedince! Také spojení s jihoafrickým apartheidem více drhne než hladce jede. Autoři si vytyčili cíl a k němu se rozhodli hlava nehlava dopracovat. (Důležitá pozn.: Hodnotím zde dokument, nikoliv izraelsko-palestinský konflikt.)

plakát

Blade Runner (1982) 

Podivuhodné. Hodně. Já se teda divil dost.

plakát

Nebeská brána (1980) 

3,5 hvězdičky. Neobyčejně obyčejný film.

plakát

Americká noc (1973) 

Film o filmu ve filmu. Nic (moc) pro mě.

plakát

Faust (1926) 

Kudy se tu dává šest hvězdiček?! Zcela excelentní!!!!!!

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

Hvězdné války - nadhvězdná pakárna. Pardon. Tohle musela být provokace, jinak nevím. Kam se hrabe Vinnetou s Oldou Shatterhandem na rádoby vtipnou bandičku vybavenou bambiliony životy, svítícími meči, pípajícím qazi-vysavačem, nezničitelností a tak dále a tak dále. Dvě hodiny života ztraceny. Aspoň že ty pravé bruselské pralinky mi tu "podívanou" zpříjemnily. A když vzpomenu na tu závěrečnou patetickou předávačku medailí... Takřka bych měl chuť si vzápětí do tandemu přidat Turkish Star Wars, ale jelikož nejsem zastáncem sebemrskačství...

plakát

Absolvent (1967) 

Film s velkým F jakože se Fáňa jmenuju. Fakt!

plakát

Gilda (1946) 

Lahodný noir, který na konci snímku metamorfózuje do sytě růžova!