Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Dokumentární

Poslední recenze (14)

plakát

Vlastníci (2019) 

Příjemné překvapení. Skvělé herecké obsazení a odvážné téma nemožnosti obyčejných lidí, hrdých vlastníků bytových jednotek se na čemkoli dohodnout. Když se dvanáct vlastníků pere, někdo si na nich namastí kapsu. Nadlimitní dávka předsudků na malém prostoru jedné místnosti. Konec skvělý ! Hned vedlejší vchod po výbuchu plynu, aneb radši život než prachy.

plakát

Ke hvězdám (2019) 

Ale ano, nebylo to špatné, místy možná zbytečně nudné, ale v poslední třetině se to rozjelo, jako kdyby režisérka začala šňupat. A nacpala tam toho tolik, že by to stačilo na tři filmy. Skvělé překarikování typických středoškolaček, paniček v domácnosti a mužů, trestajících svobodomyslně chovající se ženu. Aneb ponižovaní a zavrhovaní všech typů handicapu spojte se ! Jsi sirotek, co se mu utopila máma, jsi počůrávající vsmívaná smraďoška, nebo mladá lesba, která se kvůli aférce i s celou rodinou přestěhuje jinam, nebo lazebnice, která vydává svého v Koreji zabitého bratra za manžela, aby měla pokoj od drbů, jsi prostě člověk, který má úplně jiný hodnotový žebříček, než ostatní, zde vykreslení jako absolutně povrchní a hloupí amíci, jak si je představujeme díky ostatním snímkům ze středoškolského prostředí amerických filmů....

plakát

Manželské etudy: Nová generace - Mirka a Kuba (2019) (epizoda) 

Včera jsem film viděla a dnes mi rezonuje příběh v hlavě. Trochu mne mrzí, že ta linka s titulky neobsahovala ty nejdůležitější údaje. Pro mne to bylo info o obrovském množství peněz, za které si rodina žila, jako kdyby byl tok peněz nekonečný. Musím se přiznat, že mi ani jeden z partnerů nebyl ničím sympatický, ale během těch 7 mi let nám režisérka zprostředkovala zrání Mirky ve velice pragmatickou a podnikavou ženu, která vlastně svou nekonečnou prací kolem dětí, vaření, péčí o obrovskou rozestavěnou domácnost se zahradou jako kolchoz, s prasaty, kozami, ovcemi, drůbeží, psem a kočkou ještě i při mateřské stíhá brigádu, aby v rodině byly alespoň nějaké peníze, nezralého partnera vlastně úplně přerůstá o světelné světy. Přitom se snaží vědomě si nestěžovat, a to ani když zřejmě vlivem vyčerpání po nástupu do zaměstnání drsně havaruje v autě, kde naštěstí nemá děti a tak zraní jen sama sebe. Líbilo se mi, jak Jakubovu krizi, kdy on není schopen opravdu dlouho najít zaměstnání, bere jako krizi a dává i přes to, že jim vypli elektřinu a ona se musela odstěhovat do mnohem méně pohodlných podmínek i s dětmi stále zůstává nad věcí. Držela jsem Jakubovi palce, i přes to, že mi opravdu nesedl, snažil se, makal, šikovný byl i pracovitý, ale v momentě, kdy se odstěhoval kvůli své milence jsem obdivovala, jak bylo zachyceno, že Mirka už mu druhou šanci nedává, zakládá i pro své děti lesní školku a doufá, že i na ní někde někdo čeká a i přes to vše neprozradí, co je ten velký podraz, který jí manžel tajil. Můj osobní názor ( ale taky možná deformace z práce) je, že Jakub bere drogy, ale možná je to i další zatajený dluh, se kterým už Mirka nemá nic společného a zachová se jako matka, chrání sebe i děti rozvodem. Možná, kdyby Jakub nic nezdědil, měl by šanci v rodině fungovat, na Mirku neměl, ale nemusel by být alespoň takovou přítěží. Jinak nechápu myšlení ani jednoho, mateřská a pracák, finance nejsou a v baráku plno krámů na prodej, bugina.... Pěkně zachyceno v dokumentu to, jací lidé se věnují finančnímu poradentství a kdo si proboha od takových lidí nechává radit ? A další věc, můžu mít jaký chci životopis, ale když mi chybí přední zub, práci manažera prostě nemám šanci dostat. A že do práce se musí vstávat brzo. A že tím pádem nemůžu pařit celé noci na kompu. Celý den u kompu v práci, celé noci u kompu doma a po příchodu domů by chtěl mít klid, večeři a sex. Dost mimo realitu. Díky za projekt.

Poslední hodnocení (416)

CHIPS: Bláznivá hlídka (2017)

21.09.2020

Země medu (2019)

15.09.2020

Gentleman Jack (2019) (seriál)

06.08.2020

Dobrodruzi (1967)

04.07.2020

Křižáci (1960)

21.03.2020

V pasti (2002) (TV film)

odpad! 07.03.2020

Ke hvězdám (2019)

30.11.2019

Ženy v běhu (2019)

30.11.2019

Bezva ženská na krku (2016)

30.11.2019

Reklama