Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (341)

plakát

I jako Ikaros (1979) 

Tak jsem se konečně dočkal a Česká televize uvedla tento Verneuilův neprávem opomíjený film. Sám za sebe musím říct že má očekávání byla naplněna beze zbytku. Tento politický snímek je v podstatě totéž jako Stoneův JFK, jen zasazen do fiktivní země a natočen o několik let dříve. Dle některých zdejších uživatelů je film naivní...možná ale dojem z filmu je až mrazivý. PS. Morriconeho hudba me sice zde zas tak nenadchla, ale musím pochválit dabing...Jan Šťastný nadaboval Montanda perfektně.

plakát

The Perfect Kiss (2018) odpad!

Jak by řekl Klaus "tohle je smrtící koktejl". Ještě nikdy se mi nestalo že bych radši během sledování šel umýt nádobí. Leč u tohoto pekla jsem tak učinil, protože tohle je stupidní až hanba. Neuvěřitelně přepálená stopáž, ať se na mě nikdo nezlobí ale hodina a čtvrt je fakt moc. A po zjištění skutečnosti ze do toho Plekanec investoval peníze se mu ani nedivím že dal Vondráčkový kopačky.

plakát

Ten, kdo tě miloval (2018) 

Od Jana Pachla bych čekal něco profesionálního a ne od prvních minut neumětelský paskvil, který neví jestli je krimi nebo komedie nebo spíš parodie. Opravdu hodně slabý počin jindy solidního režiséra.

plakát

Silný kafe (2004) 

Tohle bylo opravdu hodně silný kafe. Celý to působí hrozně amatérsky, špatný zvuk, vizuál na úrovni home videa, příšerná návaznost scén, dialogy a vůbec celkově mluva protagonistů jsou dost bída. Účast opravdových herců vubec nechápu a fakt že to běželo v kinech taky ne. Proč tedy dvě hvězdy? Ty ode mne dostává jen a pouze Martin Hofmann, ten ty exoty umí hrát fakt dokonale, navíc má jako jedinej výborný kecy. Jinak doufám že už to nikdy neuvidím.

plakát

Vlastníci (2019) 

Vynikající sonda do hlubin lidského charakteru. Kvalitní scénář, silné dialogy a hrstka schopných herců dokazují že i na malém prostoru může vzniknout velký film. Všichni protagonisté jsou uvěřitelní a představují skutečně pěknou sebranku. Za mě je nejlepší Jirka Lábus, to je neuvěřitelnej masér.

plakát

Con Air (1997) 

Nadupaný akční nářez s totálně drsným Nicolasem Cagem a neodolatelně brutálním Johnem Malkovichem. Akce brilantní a hlášky téměř lidové. Po vícero shlédnutích nelze než dát plný počet.

plakát

Skála (1996) 

Druhá polovina 90.let přála kvalitním akčním filmům a Skála by mohla být nejlepším z nich, bohužel pro ni je na druhém místě hned za Con Air které mám ještě o trochu radši.

plakát

Chata na prodej (2018) 

Není špatných námětů, ovšem převedení do špatného scénáře může i dobrý nápad totálně zabít a Chata na prodej je toho krásným důkazem. Kdyby byl ten prostý příběh obohacen alespoň o kvalitní, hutné dialogy viz nová vlna šedesátých let mohl to být skvost, takhle je to jen hodina a čtvrt nudy a ničeho. Dve hvězdy zajímavé obsazení a Petra Nováka na začátku.

plakát

Love Story (1970) 

Romanťák co definoval žánr to je Love Story. Je zde všechno co je pro současný romantický film podstatné ale tenhle byl první a navždy zůstane jedinečný. Ždímačka emocí která se zaryje pod kůži ale citově nevydírá a nepodbízí se. Třešničkou na dortu jest vysoce kvalitní hudba Francise Laie.

plakát

Bitva v Ardenách (1965) 

Klasika válečného filmu a můj nejoblíbenější válečňák vůbec. Pro Bitvu v Ardenách mam slabost už od dětství, přesto mě jedna věc na ní dost vadí. Překvapivě to není špatná a nevěrohodná bojová technika, na to jsem si koneckonců v amerických filmech zvyknul, ale v podstatě naprostá absence sněhu(nemyslím kokain). V Ardenách jak známo se bojovalo v zimě kdy bylo sněhu tři prdele a tady je hovno. Tento fakt stojí film jednu hvězdu, ale zbytek si je zaslouží, především zásluhou herců mezi nimiž zcela jasně vyčnívá hlavně nekompromisně nahláškovanej Telly Savalas.