Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (341)

plakát

Hlad (2008) 

Začátek teda nic moc ale jako ukázka zacházení s vězni IRA v krimu je to vynikající. Poutavý to začne bejt až ve chvíli když Fassbender začne držet protestní hladovku. Ta je opravdu majestátně natočená, jednoduše, syrově, pouze bez keců sledujete jak se Michael ztrácí před očima. Jinak celkovej dojem je takovej všelijakej a film si tak odnese jen průměrný hodnocení.

plakát

Opustit Las Vegas (1995) 

Viděl jsem hodně filmů v nichž láska dokázala hory přenášet, ale tohle je moje první setkání s filmem kde ani ta láska proti blbý flašce chlastu nezmůže nic. Nicolasova postava se rozhodne všechno prodat a odjet do Vegas a během čtyř neděl se uchlastat k smrti. Potká Seru která šlape chodník a která se rozhodne mu pomoci jenže a teď to přichází nezmůže absolutně nic, sice se milujou ale on už je tak v tom alkoholu naloženej že mu prostě už není pomoci a proto vše skončí tak jak má. Cage podal skutečně skvělý výkon, chvílema byl tak přesvědčivej že jsem měl nutkání si taky otevřít flašku aby v tom chudák nebyl sám, a zcela zaslouženě toho oscara dostal, zatímco Elizabeth Shue ho zase neprávem nedostala, protože to jak se o něj starala i přes to že to nikam nevedlo mě opravdu chytlo za srdce.

plakát

Talentovaný pan Ripley (1999) 

Plein Soleil po americku! Ale jaký...vynikající. Viděl jsem to sice dřív než francouzskou verzi ale ta je prostě ještě o kousek lepší, hold na Delona nikdo nemá, ovšem výkon Matta Damona byl též vynikající, ale narozdíl od origoše se mi zde více líbili představitelé vedlejších rolí a to hlavně Jude Law v roli Greenleafa ten tady byl vskutku zparchantělej zbohatlík.

plakát

Toxický mstitel 2 (1989) 

Občas se jen tak z prdele kouknu na film kterej je tak blbej až je zábavnej, narazil jsem na Toxickýho mstitele a jelikož jsem nesehnal jedničku tak jsem si vystačil s dílem druhým a musím říct že jsem čuměl jako blázen co všechno je možný natočit a pustit do světa. Hlavní hrdina je solidní úchylák v baleťckejch šatičkách a mopem v ruce co chlastá okenu a žere čistící prostředky,no o jeho znetvořeným xichtu nemluvě. Jeho holka je teda pravej opak, sice slepá a pitomá jak tágo ale vzhledově dobrá. Záporáci to jsou kapitola sama pro sebe. Takovou přehlídku debilů, úchyláků a všemožnejch paskvilů jsem teda ještě neviděl. Jejich rvačky a zabíjení jsou absolutně diletantská záležitost a osobně pochybuju o duševním zdraví tvůrců Kaufmana a Herze. Jako šel jsem do toho s tím že je to píčovina, párkrát jsem se sice slušně potlemil třeba když Toxík sral na hajzlu až z toho lítali blesky, nebo když na windsurfu jel z Ameriky do Japonska a tam se jak Godzilla vynořil z vody ale jinak jsem měl docela problém s tím to dokoukat do konce, ale nakonec jsem to zvládnul. Vše dokonale podrthnul naprosto debilní český dabing kterej se sem perfektně hodil.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Tenhle seriál to měl na začátku (asi prvních pět sérií) se mnou hodně těžký. Všichni z toho byly uplně vyplácaný a já měl sto chutí za těch pár dílů co jsem nuceně viděl tomu napařit bez milosti odpad. Ale stalo se něco neuvěřitelnýho shlídnul jsem celou šestou řadu a docela mě to chytlo tak jsem pozpátku sjel celej seriál a musím zakřičet bingoo! Tohle je trefa do černýho nálož zábavy a hromada srandy na vrch. Vynikající postavy ze kterých hodnotím z čistě mužského hlediska nejlépe Penny, co se týče zábavnosti tak Sheldon a Kutrapálí to jsou vážně řízci, ty jejich kecy vážně nemají obdoby.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Naprostá pecka mýho mládí. Ty první tři série neměli chybu a valila se z nich spousta úsporný akce a nepřeberný množství hlášek a zábavy. S postupujícími sériemi už to ztrácelo dech ale porád si to udrželo dobrou úroveň. Co se týče postav tak samozřejmě krásná Buffy Summersová se okamžitě stala mojí láskou, kámoš Alex a knihovník Giles zase obstarávali zábavu stejně jako upíři Angel a Spike který byly chvíli hodný, chvíli zlý. No prostě pecka tenhle seroš, na některý díly můžu koukat furt dokola, to se prostě neomrzí.

plakát

Bojovník (1983) 

Ten Delon je vážně frajer, dvěma blbcům co ho sledujou koupí lopatu a pak je nechá kopat vlastní hrob. Vyspí se s třema ženskejma, všechny grázly nakope do prdele, občas zahláškuje a nakonec shrábne diamanty. Jednoduchý jak facka a účinný zrovna tak.

plakát

Polibek draka (2001) 

Asijská akce uprostřed evropský Paříže? No proč ne když ji Jet Li tak bravurně zvládá, jenomže to je asi tak všechno pozitivní co na tomhle filmu je. Besson měl při psaní scénáře zřejmě slabší chvilku, protože to co zplodil je dost mizerný a lehce slaboduchý. O výkonu který nám předvedl Tchéky Karyo raději nemluvit, to jeho předvádění jak je ultra mega zlej polda je snad zlej sen.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Druhej Sherlock se mi líbil ještě víc jak první. Má totiž vše co jsem od něj čekal a to Downeyho jr. kterak v jednom kuse stírá Jude Lawa, Moriartyho kterej je lepší záporák než Blackwood, kvalitní akci a symbolickou scénu kdy jsou Holmes a Watson hrubě okradeni cikánama aby následně sám velký Sherlock posilněný ježčím gulášem osedlal poníka a vydal se na cestu. Je to prostě jedna velká sranda s parádní atmosférou a podmáznutá výbornou hudbou Hanse Zimmera.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Trochu jiný Sherlock Holmes než ho známe, žádný dva dědci v hlavní roli ale frajerská dvojice Downey jr. - Law co srší šarmem a neustále se slovně popichuje, do toho parádní kulisy, naprosto geniální Zimmerova hudba a samozřejmě Rachel McAdams. No a prvotřídní biják je na světě.