Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (301)

plakát

Čertova nevěsta (2011) 

Extrémně natahovaná pohádka. A proč proboha musí všichni vyslovovat "káplička"?

plakát

Princip slasti (2019) (seriál) 

Plusy: slušná atmosféra, skvostná hudba. Mínusy: příliš mnoho postav, roztříštěnost, nepřehlednost, spousta hluchých/vycpávkových scén, jalové dialogy. Konec nehodnotím, protože s konci u kriminálek mívám pravidelně problém. Co mě ale dojalo, když Marie začala konečně vysvětlovat, co to je ten princip slasti, Viktorovi zazvonil telefon a už se k tomu nevrátili.

plakát

Cesty mužů (1972) odpad!

Celkem slušná hudba, atraktivní prostředí a pár hlášek to z bahna nevytáhne.

plakát

Podezření (2000) 

Ono se to na první pohled tváří jako detektivka, ale je to vlastně spíš psychologická studie, jak se policajt vyšetřující dvojnásobnou vraždu rozhodne, že ji spáchal jeho přítel právník, a za každou cenu se ho snaží dokopat k přiznání. Po herecké stránce je to lahůdka, ale od vyššího hodnocení mě odrazuje to, že jsem ne úplně pobrala, proč si detektiv Morgan Freeman na svého přítele tak zasedl a co udělal chudák Gene Hackman jeho poskokovi, že se po něm tak vozí.

plakát

Černobyl (2014) (TV film) 

Hlavním problémem tohoto filmu je jeho český název. Divák, zvlášť pokud viděl seriál HBO, logicky očekává ukrajinský pohled na havárii. Ta ale tvoří jen pozadí k romantickému příběhu. Ten je téměř totožný s romantickou dějovou linkou ve zmíněném seriálu a liší se jen v detailech (hasič/voják, manželka/puberťačka...). Nejspíš čerpá z osudů stejných lidí. Dalším problémem je hlavní hrdinka: vypadá jako dvanáctiletá, chová se jako dvanáctiletá; na můj vkus je až příliš ztřeštěná. Co chválím, jsou dobové reálie: Ukrajinci prostě vědí lépe než Američani nebo Britové, jak v té době bydleli, jak se oblékali, co poslouchali, jak trávili volný čas, jaké byly vztahy mezi lidmi...

plakát

Jak prorazit v reklamě (1989) 

Výborná komedie z prostředí reklamy, ale ten beďar mě tam poněkud iritoval.

plakát

Balada o pilotovi (2018) (TV film) 

Filmu bych vyčetla jen jeho poněkud těžkopádný rozjezd, minimálně od poloviny už to byl ale silný příběh, který má spád, grády a myšlenku. Vůbec mi nevadila ta kritizovaná vztahová linie. Naopak krásně ukazovala, že návrat z války neznamenal jen "hurá, máme zpátky tatínka". Vracejí se k sobě částečně odcizení lidé, kteří si za těch pár let něčím prošli a musí se znovu učit spolu žít.

plakát

Vím, že jsi vrah... (1971) 

V 60. a 70. letech se uměly točit dobré detektivky, ale Vím, že jsi vrah... k nim nepatří. Přitom námět se třemi mrtvolami je tak slibný... Co je platné skvělé obsazení, když film postrádá šťávu, napětí a překvapení.

plakát

Fakjů pane učiteli 2 (2015) 

Dvojka nebyla úplná prohra, pořád to bylo zábavné, milé, i když samozřejmě variace na základní téma. Štáb si udělal pěkný výlet do Thajska a mně poněkud chyběla větší přítomnost paní ředitelky.

plakát

Prokletí zlata z občanské války (2018) (seriál) 

Zatím nehodnotím, protože byla odvysílána jen jedna řada o šesti epizodách, a to je na podobný projekt setsakra málo. History Channel se údajně nevyjádřila, jestli bude točit druhou řadu. Docela bych uvítala, kdyby pokračovali, protože takhle to skončilo v momentě, kdy se to zrovna začínalo rozbíhat. Ale stejně to asi nebude mít grády Oak Island.