Reklama

Reklama

Podezření

  • USA Under Suspicion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ulice tropického přístavu San Juan, na ostrově Portoriko, jsou zaplněné k prasknutí. Koná se tu tradiční festival. Ti, co se veselí ani netuší, že ve městě došlo k dvěma závažným zločinům. V obou případech se stala obětí nezletilá dívka, kterou pachatel před smrtí znásilnil. Bohatý právník Henry Hearst se chystá se svojí o mnoho let mladší ženou Chantal na dobročinný večírek, když se ozve telefon, kterým ho policejní kapitán Victor Benezet vyzve, aby se krátce zastavil na policejní stanici k doplnění výpovědi. Hearst totiž objevil a ohlásil druhou vraždu. Banální vyšetřování se postupně mění v celonoční křížový výslech, při němž je konfrontována i Chantal. Je tu řada indicií, nasvědčujících, že ctihodný a vážený zastánce práva bude postaven mimo zákon. Ve chvíli, kdy se Hearst pod tíhou argumentů dozná, a Chantal připustí, že si dávno všimla manželovy slabosti pro dospívající děvčátka, dostane kapitán Benezet do rukou nezvratný důkaz. Svědčí ve prospěch Henryho Hearsta... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

tron 

všechny recenze uživatele

Napínavý, dynamický a atmosférický a pritom dialóg kam len kukneš, žiadna akcia. Bellucciová ma síce nepresvedčí, že je aj niečo iné, než len kus ženy, ale inak pohoda s kvalitným scenárom, zaujímavým kastingom (vrátane prchkého Thomasa Janea), slušnou réžiou diabla Stepha Hopkinsa (ale LOVCI LEVOV to už nie sú) a vynikajúcim nápadom (vo flasbacku sa objaví aj vyšetrujúci policajt ako "nemý svedok udalostí"). Len koniec je nezrozumiteľný. Druhé stretnutie Freemana s Hackmanom od (anti)westernu NEZMIERITEĽNÍ. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Mě se film velmi líbil a udržel moji pozornost až do konce. Možná, bych byla kritičtější, kdyby tam nehrály takové hvězdy jako GENE HACKMAN, MORGAN FREEMAN a sličná Monica Bellucci. Už jsem začínala věřit v advokátovou vinu, když tu "deus ex machina" přišlo rozuzlení. To by Angličané nikdy nepřipustili v detektivce, aby tam vrah vůbec nebyl a nakonec si ho réžie "vymyslela". Proto dávám jenom průměrnou známku, ačkoliv herecké výkony měly navíc. Takovou detektivku by dokázal vymyslet kdejaký diletant. ()

Reklama

filmator 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama s nijak zajímavými postavami, herecké výkony mi připadaly spíš až lehce parodické (zejména T. Jane). Vše zachraňuje jen kameraman a zajímavě pojaté retrospektivy. Navíc nedoporučuji číst "nástin" děje na zadní straně dvd, protože jde o převyprávěný film včetně závěrečného rozuzlení :-) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma prekvapilo a takmer odrovnalo. Komorná vyšetrovačka, so zaujímavou kamerou a strihom, ktorá je natočená pomerne divadelne - krásne kompozície, celé je to vystavané na dialógoch... Perfektne obsadení herci, kde nečakane vyčnieva chameleón Gene Hackman, ktorý je raz odporný, raz sympatický a aj napriek tomu, že jeho herctvo už pozná každý, dokáže prekvapiť. Režisér sa hrá s formou až som mal niekedy pocit, že to s prelínačkami a strihmi preháňa, ale nakoniec to vždy ostalo v prijatelnej miere. Nenápadné ale o to silnejšie... ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Chápu proč se Brian Transeau schovával v titulcích za iniciály. Také bych to na jeho místě udělal. Naopak nechápu, proč je pointa (která sama o sobě není nijak oslnivá) podsunuta do vyprávění již v polovině filmu. Z psychologického hlediska je Podezření jistě zajímavé, ale nezapře v sobě, že příliš spoléhá na vnady Monici Bellucci. A to mi bohužel nestačí. 2,5* z milosti. Owens: Jakže se jmenoval? Hearst: Tango. Owens: Tango. Psáno jako "tango"? Hearst: A jak byste to chtěl psát? Jako "waltz" nebo "foxtrot"? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Na začiatku si Hearst (Gene Hackman) opakovane mýli Owensovo (Thomas Jane) meno a stále ho oslovuje "Obie". Ide o hlbšiu urážku, ktorá odkazuje na skutočného policajta Williama Obanheina. Obanhein zatkol Arla Guthrieho v Stockbridge, MA za znečisťovanie miesta odpadkami v roku 1965 a niekoľkokrát hrubo prekročil svoje právomoci, keď za takto málo závažný priestupok Gutrhieho spútal, hodil do cely a tam mu nechal odstrániť toaletu, aby sa nemohol obesiť. Incident bol sfilmovaný v Alice's Restaurant (1969), kde Obanhein si vo filme zahral sám seba, pretože, ako povedal: "Radšej budem sám vyzerať ako hlupák, než aby niekto iný hral mňa ako hlupáka." (Arsenal83)
  • Na fotkách za stolom, keď Morgan Freeman vypočúval Gene Hackmana, bol skutočný guvernér Portorika Pedro Rossello a na ďalších fotkách bol policajný superintendent Pedro Toledo. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v San Juan (Portoriko) vo februári 1999. (Arsenal83)

Reklama

Reklama