Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Perfektní. Ve všech ohledech. Vše bylo o tomhle filmu už napsáno a řečeno, proto dalších slov netřeba. Pro mě jednoznačně nejlepší film, který jsem zatím viděl.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Jeden z mých TOP filmů. Pro mne znázorněním hlavně toho, že závislost na čemkoliv je hnus. Droga jako droga. Za čímkoliv se slepě honíme, ať už je to legální či nelegální, aniž dovedeme ten hon správně pojmenovat a zdůvodnit jinak než-li řečením "potřebuju to", je cesta do záhuby. Jared Leto v životní roli a výkonu. Klobouk dolů, občas mám touhu mu do filmu zavolat a říct ať se na ty drogy fakt vykašle. Po prvním shlédnutí jsem těžce vydýchával a sbíral se rok na to, abych to zapnul podruhé. Potřetí už to bude asi trvat déle. Jasných 5*

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Vůbec jsem nevěděl, co je to za film. Jednou jsem si řekl "Hergot, měl bych to vidět." A tak se stalo. Jak už tu bylo napsáno, mnoho pozdějších akčních filmů může být v tom či onom lepší, vyspělejší. Ale Poslední skaut je jen jeden. BTW: Uřezat a zakopat koule toho idiota, co vymyslel, že verze s dvorním dabérem Arnieho bude daleko vtipnější než s dabérem Willise. Dyť je to zhovadilost.

Strážci Galaxie

Strážci Galaxie (2014)

Přiznám se, že nemám slov. Pro mě měl film vše, co od něj čekám - smích, slzy (opravdu jsem měl na kahánku v některých chvílích), příběh, perfektní postavy... Šel jsem do kina hodně natěšený a tak jsem si někde vzadu v hlavě říkal "vole dávej bacha, ať se nepřetěšíš a nejsi pak zklamaný.." Vůbec! Očekávání totálně předčena. Snad se mi poštěstí na to ještě jednou zajít, abych se utvrdil ve svém názoru, nebo jej zvrátil. A dovětek - paní Spáčilová mne tentokráte ve své recenzi velmi zklamala. Jasných plných 5* a uvidíme co druhá projekce. A druhý dovětek -SPOILER - sranda sledovat rozpačité reakce na potitulkovku, když lidi nevědí, copak je to za kačera :-)) PO DRUHÉ PROJEKCI... a taky třetí... :-) Tak jsem se rozhodl, že tuhle perlu musím vidět ještě aspoň jednou a zašel jsem tentokrát na dabing. A to byla chyba, je opravdu otřesný a ostudný! Ale přítelkyně si ho nenechala vymluvit.. Tak abych si spravil chuť, tak sem si to poslal do mozku ještě potřeti s titulema zase, a opět jsem byl unešený. Čekal jsem, že mě to nebude bavit, když to během týdne vidím už potřetí, ale pořád to má co říct. Je v tom tolik energie, mám pocit, že tenhle film byl dělaný s péčí, že si dal někdo záležet. Prostě pecka, na kterou bych klidně chodil celý měsíc, kdybych měl jiný než pedagogický příjem :-))

Deadpool

Deadpool (2016)

STAV: zatím 3x projekce s titulema, ještě 1x bych rád :-)) Skvělý, boží, nadpozemský film. Proč? Protože eRkovej rejting, nekorektní, černý, žumpózní humor s kapkou (respektive naběračkou) odkazů na nepovedené činy minulosti v jistém x-světě (který ale mám taky moc rád). Marvelovka, která vyčnívá nad ostatní právě tím, že je naprosto jiná. Jo, příběh je klasika, ale provedení takové, jaké tu ještě není. Tleskám nohama, rukama i půlkama. Po druhé projekci doplním víc emotivních ňufíků. P.S.: Chápu, že ne každému to sedne, ale příspěvky typu "divák už je tak otupělý, že tvůrci musí tlačit na pilu" jsou opravdu úsměvné a naznačují, že někteří jedinci mají potřebu konat potřebu do komentářů. Naprosto se ztotožňuji s komentem od brejk.