Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Ďábel (2020) 

Film dostál svému jménu. Ďábel je tam opravdu celou dobu. Celý film cítíte zvláštní nepříjemno, i když víte co se nejspíše bude dít. Všechny linky jsou poutavé a už jenom čekáte, jak a kdy se propojí. Vše směřuje k velkému finále, po kterém možná svitne naděje, ale konec všechno opět rozpráší. Zajímavý film, ve kterém žádné nadsázky a legrace rozhodně nečekejte. Podle mě je to dobře, protože právě tím se tento film odlišuje od některých jiných. Vše je korunováno skvělými hereckými výkony. Opravdu, všechny jsou skvělé. Vyčnívá samozřejmě trojice Pattinson, Holland a Skarsgård. Z nichž musím vypíchnout hlavně Pattinsona, který u mě po svých posledních výkonech strašlivě stoupá (The King, Tenet)Původního cejchu pěknýho upíra už se u mě dávno zbavil a tento jeho výkon byl zkrátka geniální.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Nejenže se v tomto filmu zrodila hvězda, ale také spousta překvapení. Že je Bradley Cooper dobrý herec to víme. V pár filmech se mi opravdu líbil. Ale tohle ? tohle jsem opravdu nečekal. Nebojím se říct , že zde předvádí životní herecký výkon v roli hudební hvězdy , která se ráda napije a taky občas zajde i dál a nutno podotknout , že když tyto situace nastali , Cooper se mi líbil snad desetkrát tolik. Do toho si to skvěle zrežíruje a sice jednoduchý občas předvídatelný koncept obohatí spoustou skvělých maličkostí . K hereckému výkonu přidá mimo jiné i hudební. Pro to co zde hudebně předvedl neexistují snad ani slova. Z Coopera se zde stal opravdový muzikant a tak i zde můžeme možná hovořit o tom , že se zrodila hvězda . Lady Gaga. Skvělá , extrémně talentovaná zpěvačka nám zde předvede velmi slušný herecký výkon a z pohledu toho , že herečkou není vlastně naprosto brilantní. V roli jí to neskutečně sluší a s Bradleym jsou skvělé duo se značnou symbiózou . Vše už jen vyšperkovala svým pěveckým umem. A ve finále nám vystřihla píseň , která asi jen těžko nezíská Oscara. Vůbec celý soundtrack filmu je skvělý a poslouchám ho teď nonstop. A Star Is Born není rozhodně jen slaďárna pro dámy , ale skvělé drama , které získá spoustu nominací. Díky za to , že se Bradley Cooper naučil hrát na kytaru,klavír a skvěle zpívat a I díky tomu mi připravit jedno z nejpříjemnějších překvapení roku .

plakát

Coco (2017) 

Další skvělá Pixarovka. Po mých oblíbených Monsters, Inc. , Toy Story a VALL - I se do této řady Coco jednoznačně přidá. Supr nápad , skvělé témata rodiny , smrti , vzpomínek , která se musí často připomínat. Pěkné , příjemně kýčovité prostředí mexického svátku El dia de los muertos. A závěr ... No nebrečet snad prostě nejde :) ... No jedná se Rozhodně o víc než povedený kousek :)

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Od Infinity war jsem toho očekával strašně moc,ale postupem času se tato má očekávání měnila v obavu z toho, jestli to film dokáže a jestli náhodou nezklame .... a hádejte .... Nezklamal. Neuvěřitelně ambiciózní projekt , který byl nepochybně velice náročný na natočení se prostě povedl. Od prvního momentu mě film vtáhl do svého děje a už nepustil. Nesmírně zajímavé příběhové linie všech hrdinů ,ale hlavně záporáka Thanose mě dostali. Spojit všechny ty postavy dohromady byl nesmírně ošemetný úkol a veliké sousto pro tvůrce , ještě když se slaví 10ti leté výročí. Ale tvůrci se ničeho nazalekli a od začátku je to prostě neuvěřitelná jízda. Dynamický střih skvěle přepíná mezi jednotlivými linkami, což alespoň mně nedalo ani špetku prostoru na cokoliv jiného než na sledování filmu. Herecké výkony netřeba vyzdvihovat. Všechny byli skvělé. Možná Thanose v podání Brolina ... To bylo pro mě skvělé překvapení ( vůbec Thanosova postava ). Vše směřuje ke skvělému závěru , který se prostě povedl a vstřebat ho bude složité. Další díl bude díky němu více než zajímavý a má očekávání tím ještě vzrostou.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Do kina na film takovéhoto typu chodím málokdy, ale jeho na první pohled zajímavý příběh a herecké obsazení mě tam dostalo. Film vás velmi rychle uvede do děje a po celou dobu vás z něj již nepustí. Po chvíli jsem pochopil, že na film je potřeba se dívat zvláštní optikou, s určitým nadhledem. Ne snad z nějakého negativního důvodu, ale hlavně kvůli způsobu jakým je děj podán, jaké jsou hlavní postavy a také kvůli tomu, že jsme na jižanském vidlákově, jehož způsoby jsou specifické. Už ze začátku je jasné, že sprše hanlivých výrazů se nevyhneme. Jsou však použity tak trošku citlivě na místech kde se to hodí, tudíž to snad vadí jen málokomu. Ve filmu se také skvěle pracuje s momentem překvapení. Výčet překvapivých momentů je opravdu široký, navíc všechny opravdu fungují, neboť ve většině momentech jsem spozoroval překvapivý výraz i u mých sousedů. Zdálo by se, že kvalita je zaručena hereckým obsazením, ale skvěle propracované postavy s pohnutými osudy jsou opravdu skvěle vymyšlené a fungují spolu víc než dobře. Když k tomu připočteme, že tu máme skvělé herecké trio, tak nám z toho vychází naprosto dokonale vybroušený diamant. Woody Harrelson válí v roli, která mu sedí. Jen škoda, že má málo prostoru. Nicméně ve svých scénách předvádí svou třídu. Frances McDorman svou obtížnou roli zvládá s bravurou a naprostou přirozeností až tak, že jí věřím úplně všechno. A nakonec Sam Rockwell. Jestli jsem měl tohoto herce strašně moc rád ještě před tímto filmem, tak nyní ho naprosto miluji. Takového skvělého slizkého policistu může tak skvěle zahrát jen on. Troufám si tvrdit, že je to jeho nejlepší role a také to, že ke zlatému glóbu přidá i Oscara. Film je prostě celkově skvěle zvládnutý. Po hudební stránce, naprosto skvěle zvolené songy, až na to co poslouchá strážník Dixon ( ale k jeho postavě se to hodí ). Výborný konec, který by v mnohých filmech naštval v tomto však naopak potěší. Režijně naprosto bezchybný snímek. Po konci člověk dlouho přemýšlí nad různými otázkami, které je potřeba si občas položit a je víc než dobře, že takovéto filmy nám je připomenou. Musím říct, že se jedná o jeden z největších zážitků, které mám z kina.... Možná ho řadím do první trojky.... No prostě masterpiece, který v mém žebříčku šplhá k nejvyšším příčkám.

plakát

Seznamte se, Joe Black (1998) 

Meet Joe Black je film, který mi nějakým způsobem dlouhou dobu unikal a absolutně nachápu jak je to možné. Když jsem uviděl , že je bezmála tři hodiny dlouhý , zděsil jsem se. Ale k mému překvapení to natolik upoutalo mou pozornost, že jsem se opět přesvědčil , že čas plyne různě, a že tři hodiny tak dlouhé být nemusí. Opravdu děj byl natolik zajímavý a poutavý a herecké výkony naprosto skvělé. Brad Pitt se v roli smrti předvedl neskutečně. Hopkins v dalším filmu,ze kterého si jeho výkon zapamatuji na celý život. Skvělý a alespoň pro mne emotivní závěr s koncem , jaký by si asi každý z nás přál. To všechno a navíc podtrženo jak jinak než skvělou hudbou Thomase Newmana je dokonalý zážitek.

plakát

The Punisher (2017) (seriál) 

Vůbec jsem o tomto seriálu nevěděl. Na Netflixu na mě vyskočil trailer , který mě dost zaujal a proto jsem tomu dal šanci.....A udělal jsem velmi dobře. Skvělá akce , propojení příběhů několika lidí , které se na konci skvěle spojí. Seriál vás na každém kroku překvapuje čím dál víc. Skvělé postavy zahrané skvělými herci. Ben Barnes se předvedl ve skvělé roli bývalého mariňáka a Frankova nejbližšího parťáka. To jak se tato postava vyvíjela byla prostě paráda.A nakonec hlavně Frank Castle , kterého Jon Bernthal ztvárnil prostě skvěle. Naprosto skvělý seriál!!!

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Fantastický seriál. Doslova jsem hltal každý díl a musel jsem si pouštět další a další. Každá postava mi přirostla k srdci a některé jsem si dokonce zamiloval a asi na ně nezapomenu. Skvělá doba a v ní samozřejmě skvělá hudba osmdesátek se spoustou mých oblíbených songů. Parádní seriál, který se řadí mezi mé nejoblíbenější .... Už se těším na další sérii.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Asi zatím nejlepší film od Marvel, který jsem viděl. Čekal jsem, že to bude dobrý, ale rozhodně jsem nečekal , jak moc a jak se u tohoto filmu budu bavit. Film nepřinesl jedinou vteřinu, u které bych se nudil. Navíc ... Spoustu skvělých herců a skvělá hudba, která mě překvapila ( hlavně scény s Led Zeppelin).