Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Dr. Henry Jones a Henry Jones Jr. v nejlepší kondici z celé série, tentokrát na křižácké výpravě do Svaté země s Němci v patách. Úžasné prostředí, skvělé téma, opět pomačkaný kloubouk a pekelné dobrodružství v nestárnoucí klasice. 5*

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Srdcovka, 5*. Neskutečně intenzivní drama, dechberoucí akce, úžasný patos, nádherná Zimmerova hudba, dokonalé hvězdné obsazení a herecké výkony. A skvělé/zajímavé pojetí hraní T. Sizemore - vždy neohrožené a ironické, ať už je to v Pearl Harbor, nebo Zachraňte vojína Ryana a především zde v BHD. Celý film se snaží o co maximálně autentický a naturalistický pohled do válečného pekla jediné rutinní mise, zvrtnuté v chaos, nezdar a nakonec boj o samotné přežití. Působivé epické dílo. Mé nejoblíbenější.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Nikdy mě tak silně neoslovilo a nefascinovalo nic tak epického jako celá trilogie Pána Prstenů. Extended verze trilogie mi nabídla 100% dobrodružství, fantasticky zpracovaný svět Středozemě a její zalíbení, sledování postav a jejich osudů, hodně dramatických momentů a skvělý epický hudební doprovod. Avšak českým dabingem a zkrácenou verzí zdecimované. 5 hvězdiček za každý díl originální extended verze, i přesto, že Jackson se v některých částech hodně minul knize...

Mizerové II

Mizerové II (2003)

Dvojku jsem si oblíbil mnohem více než Mizerové 1. Zvráceně akční a humorné, bavil jsem se neskolane parádně. Humor, akce, napětí, všechno tohle tlačené dvojicí Smith a Lawrence skrz 147minut v rozličných situacích, které mě neodpoutaly jinam a nenudily ani na vteřinu. Po Skále další nejlepší adrenalinová exhibice mistra Baye, u mě jedině za 5*:)

Smrtonosná past 3

Smrtonosná past 3 (1995)

John McClane... Legenda! Dd prvního a třetího McTiermanova díla (5*), přes stále dokonalé druhé. Možná i 4.0 po 12-ti letém nahození, které ale legendu nějak extra neoživilo, ale stále zde byl starý dobrý McClane ve své parádě. Který ale byl totálně sražen pátým pokračováním. Třetí díl, i když o poznání horší než první, stále zůstává mým nejoblíbenějším ze super-akční série Die Hard.

Skála

Skála (1996)

Největší akční nářez 90. let, tímhle jsem si Baye oblíbil a zatím to nic nezměnilo. Toto jeho dílo je snad největší mistrovský kousek, dokonalé vizuální orgie, co zatím vyprodukoval pro oči toužícího diváka. Skvělé dvě hlavní postavy - vynikající Connery jako starý špión, neztrácející na vtipnosti a elánu, chemik Cage, který projde Alcatrazem skrz vyklepanost a následný pořádný rozjezd, v celé jejich akci za záchranou města. Samotný Harris jako ne-klasický záporák se správnou ideologií, ale špatnými úmysly. To celé, s dokonalým vizuálním zpracováním, je něco neskutečně nářezového. Hudba, no co dodávat, Hanz Zimmer je legenda, tady to platí dvojnásob. Tohle nikdy nezestárne.

Krvavý diamant

Krvavý diamant (2006)

Dlouho mě nedostal do slz žádný dobrodružný film. Samotný příběh je krutý, kde dvě role, sobecký hlavní hrdina a člověk zbavený osobní svobody, se pomalu mění na přátelství, skrze dobrodružství, vedoucí k ziskuchtivému cíli oné hlavní postavy a hledání rodiny druhé. Konec byl pro mě neuvěřitelný, lidskost vyhrála nad touhou po diamantech, ačkoliv situace, ve které se hl. postava ocitla, nemohla vyústit jinak. Možná klišé, ale hodně silné. Pro mě byl snímek dechberoucí drama v kombinaci s neskutečnou výpravou. DiCaprio opět ukázal svoji cenu a nejen on, i D. Hounsou se zmocnil role s dokonalostí. Samotné poselství ale v podstatě pohádka, takové nereálné zbožné přání, i když z velké části na skutečném podkladu.

Predátor

Predátor (1987)

Když dnes zhlédnu film Predátor, mi jaksi nepřipadá, že se koukám na snímek z '87. John McTierman dokázal tehdy něco legendárního. Dokonale vykreslováné skryté nebezpečí, skupina žoldáků v čele s A. Schwarzeneggerem na své misi, pořád se zvyšující napětí, vyústění na hru lovce a kořisti, které ani dnes už moc snímku takhle nenabídne. Ale to je možná mým sentimentem. Jenže každé využití postavy onoho mimozemského lovce v novodobých snímcích, končí jen tragédií, komerčním znásilněním žánru. Takhle to vidím já. Vidím film Predátor jako kultovní, legendární snímek.

Žhavé výstřely 2

Žhavé výstřely 2 (1993)

Rozhodně mnohem lepší než jednička, více prostoru na mé oblíbené filmy, než jen kolem jediného snímku, jako tomu bylo v Hot Shots 1. Už pouze úvodní scéna pobaví pokaždé, i po xx-tém shlédnutí. Pro mě je Part Deux zábavnější a favoritem na nejlepší smysluplnou parodii všech dob! 5* Geniální a nestárnoucí!. Bláznivá střela už jen následuje (a končí) v mém žebříčku dokonalých parodií, není nutné uvádět proč.