Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (51)

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Elektrizujici zazitek, ktery mi nedal spat... Mohl bych zde slintat neuveritelne dlouho, ale toto je proste nutne si filmove prozit! Pro mne nejlepsi film, ktery jsem v tomto roce videl...

plakát

Temný rytíř (2008) 

Bylo tezke nenechat se strhnout tim obrovskym hypem (kdyz uz hypuje i vas blizky clovek, je to tezke :-)), jenz noveho Batmana doprovazel. Fanousci se v masach registruji na imdb.com, aby dali novemu Batmanovi nejvyssi hodnoceni a Kmotrovi naopak nejnizsi - tim se mozna i vysvetluje, ze tento film, tak rychle boduje v teto prestizni databazi :-) Ze pujde o neco vyjimecneho jsem si zacal pripoustet po poslechnuti soundtracku, ktereho 6. skladba mi v hlave zni denne - a to prosim nemam prilis v lasce sablonoviteho Zimmera. Inu vyrazil jsem na predpremieru. Ano, Christopher Nolan to dokazal. Komiks? Pche. Detailni studie kazdeho charakteru, dynamicka akce na 150 minutach bez hlucheho mista, atmosfera ne nepodobna noir, reziser "mucici" sve hlavni hrdiny, vecna otazka - jak definovat a chapat hranici dobra a zla ve svych vzajemnych presazich; -- zajimave podana a pointovana, triky, JOKER!!!!, scenar, bezchybny casting. Neni zbyti - 5*, ale nejlepsi film vsech dob u mne rozhodne ne, roku s nejvyssi pravdepodobnosti ano.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Ach. Toto bylo po dlouhe dobe velice intenzivnim filmovym zazitkem, lec se da rici, ze cely film jsem si protrpel. Sugestivni snimek tezici ze syrovosti vypraveni, vybornych hereckych vykonu, dynamickeho strihu. Jako jedinou vytku bych pripojil fakt, ze obcas mi prisla sikana uz velice prehnana a taktez brzke rozkodovani zaverecne katarze.

plakát

Sex ve městě (2008) 

Jsou dve cesty: 1) Jste fanouskem cele serie Sex and the city -> film si uzijete, lec si reknete, strihac mel kocovinu. 2) Nevideli jste ani jeden dil serialu -> dalsi dve cesty i) Hmmm, to vazne stale za to, juknu na serial. ii) Pravdepodobnejsi moznost: Jezis, to je tak utahane, s minimem vtipu na tak velkem prostoru, avsak pekne se nam zenske oblekaji.

plakát

Jesus Camp (2006) 

Exkurze do mist nabozenskeho fanatismu. Muzeme spekulovat o objektivnosti toho celeho, ale ja vim, ze hlavni hubenource bych zakroutil krkem, taktez zaslepenym rodicum.

plakát

Sirotčinec (2007) 

Film s peclive budovanou atmosferou, u ktereho se bohuzel nemohu zbavit pocitu, ze mohl byt vypointovan lepe. Film vas stale vede za ruku se slovy: "Ritime se do velkeho finale," ktere bohuzel tak velke neni. Ostatni aspekty filmu jsou nutno rici vysoce nadprumerne. Vhodne zvolene prostredi sirotcince, herecke obsazeni, jiz zminovana atmosfera.

plakát

Speed Racer (2008) 

Dynamicky, rodinny, retro, vytvarne zajimavy, dejove neprekvapivy film.

plakát

Občan Havel (2007) 

Byl jsem na tom 2x v kine. Pokazde, po skonceni filmu, divaci tleskali, vcetne me. Ano, byl jsem dojaty. Hluboky snimek o jedne z nejvetsich postav nasich dejin.

plakát

Superbad (2007) 

Filmu jsem se dlouho dobu vyhybal, nyni vim, ze neopravnene. Obvykle se mi hnusi americke teen komedie omylajici stale dokola proflakle gagy, stavejici na stupidnich zapletkach dostat do postele hlavni roztleskavacku fotbaloveho tymu mistni stredni skoly atp. Zde tomu v podstate neni jinak, avsak cele to funguje, diky sve prezentaci a trefne vybranym hercum, na jednicku.

plakát

Saw 4 (2007) 

Videl jsem tuto na-na-na-na-na-nastavovanou kasi pod vlivem. Diky bohu. Tesim se na dalsich 7 piv a Saw 5.